טורניר גו ביום העצמאות

טורניר גו ביום העצמאות

אל תגידו שלא אמרתי...... ליותר פרטים... אשמח לשלוח את המייל המדווח. אשמח גם לטרמפ לראש העיין. מתה לישון...........לילה טוב

איפי1

New member
מעולם לא הבנתי

את חוקי המשחק כמו שצריך... (היתה לי בעיה להבין איך מגדירים שטח) יש לך מדריך *טוב* לחוקי המשחק?

תשובה זמנית

איך מגדירים שטח? שטח שלך, הוא שטח שמוקף באבנים בצבע שלך,ו/ או בגבולות הלוח, יש לך בו 2 עיניים (או שהוא מחובר אליהן) והאוייב לא יכול לבנות בו 2 עיניים. זו לא תשובה רשמית, מאחת שמשחקת פעם בכמה חודשים.. ויש גם מצבים יותר מסובכים.. של שטחים בתוך שטחים....אני כבר לא זוכרת בדיוק ב. אשמח להדגים לך תוך כדי משחק ביאהו ג. תוך כדי תשובה, גיליתי פורום גו בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1532&firstmsg=0 ד. וכמובן, הערך בויקי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%95 בינתיים יצא לי ללמוד רק ע"י משחק, וגם זה בקושי, לצערי. בפורום גו בטח ידעו להמליץ על מדריך טוב.

מתן4ל

New member
../images/Emo45.gif לא רע

אני רק רוצה לנסח מחדש את מה שאמרת: איך מגדירים שטח? שטח הוא רצף של משבצות ריקות שמוקפות באבנים בצבע כלשהו,ו/ או בגבולות הלוח. איך מגדירים שטח שלך? שטח שלך הוא שטח שמוקף באבנים בצבע שלך,ו/ או בגבולות הלוח. איך מגדירים שטח כבוש על ידך? כל שטח שבטוח יהפוך לשטח שלך אם המשחק ימשך. איך יודעים אם השטח יהפוך לשטח שלך אם המשחק ימשך? ממשיכים לשחק (דא?) ואיך יודעים אם אם השטח יהפוך לשטח שלך אם המשחק ימשך בלי להמשיך לשחק? אי אפשר לדעת אבל הנה טיפ של גןה: אם יש לך בשטח 2 עיניים (או שהוא מחובר אליהן) והאוייב לא יכול לבנות בו 2 עיניים. אז אין ספק שהוא שטח כבוש על ידך. איך יודעים מי ניצח בגו? סופרים את השטחים שכבשת + השבויים שלקחת. וסופרים את השטחים שהיריב כבש + השבויים שהוא לקח. ומשווים. איך מגדירים שטח ניטראלי? שטח ניטראלי הוא שטח שמוקף באבנים בצבע שלך ובאבנים בצבע של היריב ,ו/ או בגבולות הלוח.

מתן4ל

New member
לא

כי בדרך כלל יש ייתרון לזה שתופס שטח ניטראלי (כי הוא "נוגע"/"תוקף" אבן של היריב). אז כולם ממלאים את השטח הזה במהירות. אבל אני מכיר מצב (תיאורטי) שבו שחור מקיף את לבן חוץ מ2 נקודות (לא עיניים!! 2 נקודות צמודות ששחור נוגע בהן) אבל לבן מקיף גם את שחור במקרה הזה לא שווה לאף אחד להיכנס לשטח הניטראלי הזה. אבל שוב מצב כזה לא קורה במשחק של אנשים שפויים... לוח: OOOOOOOOO OXXXXXXXXXO OXOOOOOXO OXOOOOOXO OXO OOXO OXXXXXXXXXO OOOOOOOOO 2 המשבצות הריקות הן שטח ניטראלי שלא כדאי לתפוס אותו. נ.ב. ב*סוף* משחק לא נתקלתי בשטח ניטראלי, בכל משחק במהלך השני שלו כל הלוח הוא שטח ניטראלי

אני נתקלתי כמה פעמים

זה קורה כשיש משבצות באמצע ולאף אחד אין אינטרס למלא אותן.אם הXים הם השחורים והOים הם הלבנים הדברים האלה בדר"כ נראים ככה: X X X O X OOO כשלשתי הקבוצות יש מאחורה 2 עיניים או יותר- כלומר שבכל מקרה כל מה שתעשי אם תשימי אבן באמצע זה להוריד חיים מהקבוצה שלך בלי סיבה טובה.

למעלה