טורניר פוקר עם חברים

madmongo

New member
טורניר פוקר עם חברים

שלום, אנחנו משחקים טקסס בשיטת הטורניר, רק הראשון זוכה. כל אחד מתחיל עם 200 ז'יטונים והבליינדים הם 1 2 בהתחלה ועולים בהדרגה (בקצב איטי מאוד). האם גם בטורנירים המקצועניים הבליינדים בתחילת הטורניר הם בגדר בדיחה וכולם יכולים להרשות לעצמם לראות פלופ ?

eyal5005

New member
בעיקרון

הבליינדים בהתחלה תמיד נמוכים אבל עולים בקצב מהיר מאד לא כמו שאתה ציינת. אם אני לא טועה לדוגמא בWSOP main event כל מתמודד התחיל עם 30000 בזטונים והבליינדים ב-100/200 אם אני לא טועה אז היחסים בסדר בערך אבל מעלים שם את הבליינדים בקצב כך שאם אתה רוצה לשמור על עניין במשחק ולמנוע משחקנים לשחק פסיבי כדאי להעלות באופן קבוע את הבליינדים כל כמה דקות.. במקומך גם הייתי מחליף את הערכים של הזטונים כך שכל אחד יתחיל עם יותר מ200 ויהיה יותר נוח להעלות את הבליינדים (לדוגמא- 2000, בליינדים של 10/20 או יותר ..)

madmongo

New member
תודה על התגובה...

פשוט במשחקים שאני רואה בערוץ אגו, בדרך כלל מראים כבר את השלבים המאוחרים בטורניר, וברוב המקרים, מבין 8 שחקנים בשולחן, לא יותר מ3 שחקנים רואים פלופ. אצלנו כמעט תמיד כולם משווים לפני הפלופ, ואז הבליינדים מאבדים מערכם, וחבל.

eyal5005

New member
זאת הסכנה הכי גדולה

שכולם משווים ואז לא משנה כמה גדולה היד שלך כל אחד עם 3-5 יכול לקבל סטרייט על הפלופ. גם לי זה היה ככה בהתחלה עם חברים שלי ששיחקנו אבל הכי חשוב כדי להמנע זה להחליט אם אתם משחקים בשיטת טורניר או קאש.. אם אתם משחקים טורניר תעשו שעון לבליינדים קבוע ושכל שחקן יתחיל עם אותה כמות של צ'יפים שלא תיהיה יותר מ-25-30 BB בהתחלה. במידה ועושים קאש כמובן שכל אחד מתחיל עם יותר ז'טונים והבליינדים קבועים אבל שיהיו עדיין לא יותר מידי נמוכים (20BB התחלתיים בערך)

madmongo

New member
משחקים טורניר...

" כמות של צ'יפים שלא תיהיה יותר מ-25-30 BB בהתחלה. " הכוונה שאם הבליינדים הם 1\2 אז לכל שחקן 60 צ'יפים לכל היותר בהתחלה ?

eyal5005

New member
כן..

אבל בגלל שבדרך כלל פחות כיף לשחק עם סכומים כאלה קטנים אתה יכול לעשות נגיד שכל שקל = 100 בזטונים וככה להגדיל את הכמות בזטונים וגם יהיה יותר מרחב לתמרון הבליינדים

darkAI

New member
ככל שמעלים בליינדים יותר מהר וככל שמתחילים

עם פחות BB, ככה למזל יש יותר אפקט על התחרות. המינימום להתחיל איתו טורניר הוא 50BB כש100BB כבר נחשב Deep. בחלק גדול מהטורנירים הרגילים, הבליינדים עומדים על 10/20 והstacks על 1500 צ'יפים, מה שנותן לכל אחד 75BB. לדעתי זה יחסית אופטימלי כדי לאזן את המשחק בין מזל וכישורים ועדיין לא למשוך את הטורניר יותר מידי.

shaywh

New member
לא מדוייק

בגדול, ככל שיש יותר זמן לשחק ופחות לחץ מהעלייה של הבליינדים ככה מחשיבים את המבנה של הטורניר לטוב יותר. במיין איבנט האחרון כל שחקן התחיל עם 300 בליינדים (פי שלוש מאצלכם) והבליינדים עלו כל שעתיים. להרשות לעצמם לראות פלופ זה עניין אחר, אם רק תשוו ולא תעלו לפני הפלופ אז כן, זה יהיה זול. אם תעלו זה יהיה פחות זול. אם אתם רוצים להאיץ את העסק אז תעשו שכל אחד מתחיל עם חמישים בליינדים שזה הכמות המקובלת לטורנירונים כאלה. אתם יכולים גם להוסיף אנטי מאיזה שלב וזה יוסיף עניין

eyal5005

New member
מסכים לגבי האנטי

זה באמת מוסיף. לגבי העניין של פחות לחץ- לדעתי לפחות בטורניר חלק גדול מהעניין זה הלחץ. בקאש גיים כל אחד נכנס עם כמה שהוא רוצה וככה אפשר ליצור לעצמך יתרון... כל אחד משחק יותר ידיים ומרשה לעצמו יותר להתפרע. לעומת זאת בטורניר, כולם שווים בהתחלה והfield הרבה יותר גדול . אתה צריך לשחק הרבה יותר tight ואם יש לחץ מצד הבליינדים יש הרבה יותר אקשן. כמובן אם אתה לא רוצה משחק עם הרבה אקשן ויותר ידיים אז אל תעלה את הבליינדים בתדירות גבוהה כל כך

darkAI

New member
לדעתי האנטה מיותר במשחקים בארץ

מוסיפים אנטה בעיקר כדי לגרום לשחקנים נורא טייטים לשחק יותר ידיים. אין לנו את הבעיה הזאת בארץ

eyal5005

New member
בשלבים הראשונים גם ככה לא צריך אנטה

אבל כשמתקרבים לסוף ובעיקר למקומות של הכסף לפעמים המשחק נהיה מגעיל ואז זה עוזר

darkAI

New member
לא יודע, בפעמים ששיחקתי לייב בארץ

לא היה סיבוב בלי אקשן, גם בשלבים האחרונים
מצד שני - לא יצא לי עדיין לשחק בתחרויות גדולות. אבל בין כה וכה פה אני מדבר על משחק ביתי

למעלה