טורצ'ווד 2 פרק 10

XUXA141

New member
טורצ'ווד 2 פרק 10 ../images/Emo58.gif

אז מה היה לנו? פרק נחמד, אמנם הרבה הרבה פחות רגשי מהפרק הקודם, אבל יותר אקשן, יותר מתח, וגילויים נוספים מעברו של ג'ק. נתח גדול יותר ליאנטו, קטן יותר לגוון, זעיר לטוש, פחות הומור, יותר אווירה של שנות העשרים. רמז לסרט "שושנת קהיר הסגולה" שעוסק בדיוק באותו דבר - דמויות שיוצאות מהסרט למציאות, וסיום קצת מאכזב בקטע של זה שהם הצליחו להציל רק ילד אחד, אישית יש לי בעיה עם ילדים מתים. גם הפעם אוון ניצל בזכות העובדה שהוא מת, אבל גם הפעם יש לי קונפליקט עם זה שחוזרים שוב ושוב על זה שאין לו נשימה, אבל הוא מצליח לדבר חופשי, שזו פעולה שדורשת הכנסת והוצאת אוויר מהגוף. בסך הכל "טורצ'ווד" כמעט טיפוסי (חוץ מהעובדה שלא מדובר על חייזרים אלא אנשים מכדור הארץ).

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif יש הבדל

יש הבדל בין נשימה ובין הוצאת והכנסת אוויר לריאות. נשימה כוללת את ההוצאה וההכנסה של אוויר אבל היא כוללת גם חילופי גזים שאצלו בטח אין. וואלה ידעתי שזה מוכר לי אבל לא זכרתי מאיפה - שושנת קהיר הסגולה, ראיתי לפני המון שנים. אומנם ילדה אחת מתה אבל לפחות ילד אחד ניצל. כמובן שראו אותו מחייך שהוא חי אבל לא ראו איך הוא מגיב כשהוא מגלה שכל המשפחה שלו מתה. מה לעשות שבטורצ'ווד יש מיכסה של גופות לפרק. מה שלא היה ברור לי זה מה ג'ק עשה במופע. ראו כאילו הוא יורה בעצמו בראש שוב ושוב אבל כשג'ק סופג ירייה בראש הוא נופל לכמה זמן. ממש מעניין לדעת בשביל מי הוא עבד בתקופה ההיא. די חבל לי שהיה הרבה ג'ק ויאנטו בפרק אבל בלי כמעט שום רומנטיקה בינהם. ולגבי ה"רעים" לא נאמר מה הם אבל ממש לא נראה לי שהם בני אדם. אני מניח שהם איזשהו סוג של חייזרים (או יצורים אחרים, כמו הפיות של עונה 1).

stavoonia

New member
אבל בתכלס ../images/Emo58.gif

הוא נושם לא כי הוא צריך. זה הרגל... לדעתי גם אם אני אוכל לחיות בלי אויר אני אמשיך לשאוף ולנשוף. באמת חסרה לי רומנטיקה של ג'אנטו. לא נורא אהבתי את הפרק.. לא ברור לי למה... אבל הוא חמוד.

למרבה הפלא די אהבתי ../images/Emo58.gif 210

יכול להיות שזו החיבה הגדולה שלי לשנים עברו [שנות ה-20 וה-40 במיוחד] ויכול להיות שהפרק הזה היה פשוט שיפור גדול מהפרקים הקודמים. העלילה היתה נחמדה מאוד ומעניינת, היה בה אלמנט של horror שלעיתים חסר לי בסידרה ובגדול הוא היה בסדר. כנראה שלקראת סוף העונה הם משפרים את עצמם, מה שקרה גם, אגב, בעונה שעברה.

למעלה