טורצ'ווד 2 פרק 13 - סוף ה
עונה

XUXA141

New member
טורצ'ווד 2 פרק 13 - סוף ה../images/Emo58.gifעונה

במילה אחת - דיכאון. בכמה מילים - מה זה צריך להיות? בשביל נקמה משפחתית הורגים חצי מאנשי הצוות? אז בהתחלה ג'ון הארט נראה רשע מרושע, ואחר כך מסתבר שהוא בעצם תחת סחטנות ועוזר לג'ק עם הטבעת. פתאום כל העבר חוזר- הטראומה של האובדן של גריי, וההגעה ל1901, לטורצ'ווד הישנה, והרעיון הגאוני של ג'ק לחזור אחרי 170 שנה כאילו שזה תוך רגע. (אז למה הוא לא התעורר קצת קודם, מיד כשהוא נעלם, ואז היה עוזר קצת יותר?) כמה משחקי לשון, בעיקר של ג'ון הארט - בסגנון גוון: רד על ברכיך! ג'ון : אוף איתכם, רק סקס סקס סקס כל הזמן אצלכם וזה שהוא קורא ליאנטו eye candy. ג'ון גם מזכיר את שם האזור בו מצאו את גריי badla mountains. לא הבנתי איך ג'ק מההתחלה מאמין שגריי זה גריי למרות שלא ראה אותו כמבוגר. האם זה לא יכל להיות איזשהי מזימה של ג'ון הארט? ג'ון הארט קורא לוויוולז "פסטס", חמוד. אוהבת את הגישה שלו. אוון נזכר שהוא מלך הוויבלס מה שמאפשר לו להסתובב חופשי, אבל לא עוזר לו יותר מדי בסוף. שיחה קיטשית בין טוש לאוון, אוון מתאדה, וטוש מחזיקה עוד קצת רק כדי לסחוט כמה דמעות מג'ק, ששפך לפחות חמישה ליטרים במשך הפרק. קטע חזק - הקטע שג'ון קובר אותו והעפר נופל לו על הפנים. בכלל, חיבוקים הם דבר בעייתי בפרק הזה - קודם גריי נועץ סכין בג'ק בזמן שהוא מחבק אותו, ואז ג'ק מחזיר לו עם חומר הרדמה. מה יהיה עכשיו? הסדרה תמשיך בלי אוון וטוש? איך יגרמו לתושבי קרדיף לשכוח את כל הבלגן שהיה? ומתי כבר תהיה איזו סצינה נורמלית של ג'ק ויאנטו (או כל הרכב אחר שכולל את ג'ק בלי חולצה?) טוב, עכשיו נשאר רק לחכות לעונה ארבע של הדוקטור. מקווה שזה יהיה מעורר תאבון באותה מידה..

Yaki J

New member
../images/Emo58.gif טורצ'ווד סוף עונה

סה"כ סיום די מובן - אוון כבר מזמן הפך לדמות שאי אפשר לעשות איתה כלום (בגלל זה גם כמעט אף אחד לא הזיל עליו דמעה בפינאלה) ואת טוש כתבו לתוך פינה שלא יכלו לצאת ממנה. הדבר הכי הגיוני לעשות היה להרוג אותם ולתת לסדרה חיים חדשים. אני מקווה שזה לא אומר שלשכת התעסוקה של ראסל טי דיוויס תמצא עכשיו עבודה למרתה ג'ונס.

XUXA141

New member
יש כמה דברים שלא מסתדרים לי.../images/Emo58.gif

אם ג'ק שכב בקבר מאלפיים לפני הספירה , לא היה לו מספיק זמן לחפור את עצמו החוצה? דבר נוסף - האם גריי לקח לו את הצמיד הזה שלו שמאפשר לו תזוזות בזמן? דבר אחר - כשהוא נמצא על ידי טורצ'ווד 1901 הוא אמר להם שהוא על רצף הזמן שלו עצמו ושאסור לו להפגש עם עצמו (הם אמרו לו ש"יצאת למשימה, מה אתה עושה כאן"). אחר כך הם הרדימו אותו ל170 שנים. למה הצוות של טורצ'ווד 1901 לא סיפר לבן דמותו מהעבר (שבדיוק היה במשימה) שהוא מהעתיד נמצא, ושהם הקפיאו אותו? הרי אם הם היו מספרים לו, אולי הוא היה משנה משהו (בדיוק כמו שבפרק הצדקה הקצרצר של הדוקטור, שבו הוא פוגש את עצמו , הוא יודע מה לעשות כי הדוקטור הנוכחי הראה לו את זה בתקופה שהוא היה דוקטור מספר חמש) יותר מכך, אם הוא שכב בכספות של טורצ'ווד עד היום, איך זה שבן דמותו מהעבר, שעבד בטורצווד עד לפני חמש דקות, לא מצא אותו בכספות או לא תהה מה שמור בכספת במגרה ספציפית שבה הוא שכב? קצת מבלבל.

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif סוף עונה

קודם כל זה 107 שנים שהוא היה קפוא, לא 170. מ1901 עד 2008. שנית הוא לא נקבר 2000 שנה לפני הספירה אלא בשנת 27 לספירה. כלומר סה"כ הוא היה קבור 1874 שנים. היה חשוב שלא יספרו לו על זה שהוא שם כי הוא לא יכול לפגוש את עצמו. הוא לא יכול לשנות את העבר של עצמו. אפילו הדוקטור לא עושה את זה אף פעם. מה שהיה בפרק הקצר עם המפגש היה שהדוקטור זכר משהו שכבר קרה אבל הוא לא ישנה את העבר של עצמו. אני לא יודע למה הוא לא מצא את עצמו שם אחרי שהוא קיבל שליטה על טורצ'ווד. אולי הבחור הזה שהרג את כולם בשנת 2000 דאג לכך שג'ק בחיים לא יוכל לפתוח את התא הזה. ג'ק לא יכל לחפור את עצמו משם כי הוא היה כבול בידיים וברגליים. אפילו בלי כבלים זה די קשה לחפור את עצמך מתוך אדמה. הצמיד של ג''ק לא עובד, הדוקטור תיקן אותו והרס אותו שוב לפני שג'ק עזב אותו פעם אחרונה.

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif

אין לי בעיה ממש עם זה שאוון מת. לא ממש אהבתי אותו ובמיוחד עכשיו שהוא לא יכול להיפגע הוא היה חסר טעם. חוץ מזה הם תמיד גם יכולים להמציא תירוץ שהוא איכשהו שרד. סה"כ הוא כבר מת. אבל טוש? למה? אני ממש לא האמנתי שהיא תמות. אני ממש לא הבנתי למה. במיוחד עכשיו שאוון מת היו יכולים לעשות כל כך הרבה יותר עם הדמות שלה. זה ממש נוראי. אני מקווה שג'ון הארט יחזור לפעמים לבקר אבל אני מקווה שלא מתכננים לעשות אותו חבר צוות. זה יהיה מוזר מידי. ויהרוס דברים בין ג'ק ויאנטו. יהיו חייבים למצוא אנשים חדשים ואולי ימצאו מישהו שכבר ביקר ואולי מישהו שהיה בדוקטור הו. לא מרת'ה אבל איזו דמות שולית יחסית.

nick at noon

New member
רעיון טוב ../images/Emo58.gif

אומנם אין לה כישורים מיוחדים אבל היא בהחלט מאוד יעילה במצב מלחיץ. ואולי אלטון מהפרק ההוא בעונה 2. אפשר היה גם לקחת את זה מעונה 1 שהם לקחו מהמוזיאון ואז עשה לעצמו צ'יפ במוח בשנת 200 אלף. אבל הוא היה נורא מעצבן. מצד שני לפחות היו לו כישורים. אפשר גם לקחת מישהו ואז לגלות שיש לו קישור למישהו שראינו בדוקטור הו. למשל נכד של הילד ההוא מהפרק הכפול בעונה 3 שבו הדוקטור היה בן אדם. לילד ההוא היו כוחות טלפתיים מסוימים יכול להיות שזה עובר במשפחה וזה יכול להיות שימושי בטורצ'ווד. אני ממש מפנטז לעצמי סיפורים. האמת שכשאני חושב על זה נראה לי ברור שהם ירצו לקחת את מרת'ה. זה יכול להיות בסדר אני מניח. לא שנאתי אותה בדוקטור הו בעיקר לא אהבתי אותה בטורצ'ווד, אבל אולי זה עוד יהיה בסדר. בתור מעריצת באפי את בטח מודעת לזה שדמות מעצבנת יכולה להשתנות לחלוטין ולהיות מעולה בסדרת בת (ווסלי).

Yaki J

New member
../images/Emo58.gif

שלא יקחו אף אחד. די ברור שהם לא ידעו מה לעשות עם הדמות של טוש ומיצו מהר מאד את אוון (אחת הדמויות המעצבנות בתולדות הטלויזיה) ולא השאירו שום מקום ליאנטו, שדווקא מעניין יותר משניהם. אני מאד מקווה שלא יחליטו להוסיף אף אחד לקאסט ולהתרכז בקאסט מצומצם יותר עם יותר מקום לגדול. וגם הגיע הזמן לפתח את הדמות של קפטן ג'ק. איך יתכן שדמות יכולה להיות סופר משעשעת בדוקטור הו, ובסדרה שלו עצמו מעצבנת? הם כותבים אותו כסוג של אנג'ל (מבאפי) סוג ד', בלי שום הומור או חן. הגיע הזמן לפתח את הקפטן, להראות יותר מיאנטו ולהחזיר את גוון למצב שבו היא היתה בצד של הצופה - מי שנשחפת בפעם הראשונה לזוועת, קול ההגיון, המצפן המוסרי של ג'ק. גם די ברור לי שזה לא הסוף של גרייי. יהיה איזשהו משבר, ג'ק יעלם, גריי יופשר, יציל אותו, הם יתפייסו והוא יצטרף לטורצ'ווד. זה סוג הכתיבה הצפויה שאפשר לצפות מהסדרה הזאת וחבל לי שלא נותנים למישהו באמת מוכשר כמו סטיבן מופט לכתוב אותה. אם הם ממש רוצים להרשים בתחום הליהוק לא הייתי מתנגד להחזיר ג'ונס אחרת במקום מרת'ה המעצבנת - הארייט ג'ונס. היא היתה ראש ממשלה, היא הפסידה הכל בגלל חייזר, זה רק הגיוני שהיא יכולה לנהל את טורצ'ווד ביד רמה ולהחזיר קצת אמינות לסדרה (אחרי שראינו את היעלות של טורצ'ווד לונדון קשה להאמין שנותנים לטורצ'ווד קרדיף להמשיך להתנהל ככה).

למעלה