טורקיה - הסיפור והחלום , חלק ג'

sdanpo

New member
טורקיה - הסיפור והחלום , חלק ג'

יושבים לארוחת ערב
+
. טובה ויאיר מגיעים. טובה נראית קצת עייפה . שניהם מאוד מאוד מרוצים מצורת הטיפול של מדרפט בכל העניין , החל מהפינוי הזריז , אופיר (מנהל מדרפט בטורקיה) שהיה צמוד אליהם כל הזמן הזה כולל בבית-החולים
וליווה אותם חזרה ל- BESHKONAK, ואפילו מצורת התפירה. התפירה נעשתה פנימית וחיצונית עם חוט נמס. מאיך שהרגל נראתה בדיוק שבוע אחרי חזרתנו לארץ , הרופא עשה עבודה מעולה
. מסקנה
עדיף ליפול באמצע פיז-דה-לוך בטורקיה ,מדרפט ידאגו לך ושרופא טורקי יתפור אותך , מאשר להחליק עם האופניים על כביש ראשי בדרך לטכניון
, להביא את עצמך לרוטשילד , וששם יתפור אותך סנדלר . וכך נמוגו סיכויי לככב בהוליווד (אולי בסרטי אימה ).

sdanpo

New member
המשך חלק ג'

הידיעה על השכמה יחסית מאוחרת
ואוכל טוב בבטן
גורמים לי ליפול
, לצנוח
, לחלום ולנחור
בו בעת. (מה שתופש את מישאל
לא מוכן , ומעביר לו שיעור זריז ב - איך מצליחים להירדם למרות שיש לך נחרן קקפוני 2 מ' מהאוזן שלך). טיול ההליכה נחמד, חביב , מביא אותנו בסופו של דבר לנהר שזורם בתוך הקניון. ממקום עמדנו נראים עשרות מעיינות שנשפכים לתוך מי הנהר עצמו. מחזה מרהיב. מרימים עיניים למעלה , איזו עצמה , קניון פשוט מדהים. עולים למעלה חזרה למקום בו מחכה הרכב לקחת אותנו לרפטינג. ליד הרכב מחכה צ'ולה (אין לי מושג איך קוראים לצ'ולה כשהיא לא בדרום-אמריקה , אז אני אשתמש בכינוי הזה גם כאן) (מי שלא יודע מה זה צ'ולה אז שישאל מישהו שחזר מדרום אמריקה). הצ'ולה רוצה למכור את מרכולתה לתיירים
(שזה אנחנו). מרכולתה מורכבת מכל מיני תכשיטים עשויים מאבנים. הצ'ולה טוענת (בתרגום ע"י נעם) שהתכשיטים עשויים מאבנים שנמצאות פה באיזור. עלללללאאאאק , סיפורים לחוד
, צייד לחוד
, וקנקנן לחוד
. לא עשו אותי באצבע אחת
(אבל לפי המימדים גם לא עם הרבה יותר מזה). בכל מקרה, מתפתח דיון ער בין נעם
לביני האם זה אותנטי שאשה כפרית , שמן הסתם עסקה בחקלאות
, כמו כל יתר הכפריים באיזור , תבוא למקום שהיא יודעת שהוא נקודת מעבר לתיירים ותנסה למכור מוצרים שברור שהם מוכווני תיירים. או במילים אחרות - אם אנחנו לא היינו שם , היא גם לא היתה שם. אני אישית אוהב לראות את הדברים כמות שהם , או כמו שאמר איש חכם "לא נגענו". מראה כזה קצת מעורר בי אנטגוניזם . מאידך גיסא נעם
טוען ובצדק , שזה עוזר להם בפרנסה. ניחא.

sdanpo

New member
המשך המשך חלק ג'

ראפטינג!!!!!! יש ראפט ויש קיאק . ראפט היא סירת גומי גדולה לכ - 8 איש .. קיאק היא סירת גומי מאורכת ל- 2 אנשים. בקיאק יש יותר סיכוי להתהפך
/להתרטב
/להיחבט
/להצטבט. ברור לי איפה אני (אליאב , תנחש....). אף אחד לא רוצה להיות זוג שלי. זה אומר משהו? בכל מקרה בסוף - בוני ואייל בקיאק אחד , אני בקיאק שני. כל היתר בראפט. טובה (שכמובן גם עשתה את הטיול הליכה) מצטרפת גם לראפטינג. לדעתי זה טירוף , אבל מי אני שאביע דיעה. יאיר עוטף את טובה בפצפצים , בניילון כחול נצמד , ועוד קצת פצפצים. היא ארוזה הרבה יותר טוב מהאופניים שלי. רק צריך לכתוב עליה כתובת ולשים במטען חריג. ראפיד ראשון הוא ממש עם היציאה ממעגן הסירות. הSAFETY KAYAK הולך ראשון . אומרים לנו (הקיאקים) להסתכל בדיוק מה הוא עושה , באיזה נתיב הוא עובר , ולעבור אחריו. אנו מסתכלים , הוא מתהפך
. בוני ואייל מחליטים פה אחד
שאני הולך ראשון. אני מחליט פה אחד שאני גברררררררררררר
והולך על זה. כמו לפני דרופ , כמו לפני ירידה מפחידה , אני מנסה בהתחלה לשלוט ,מהר מאוד אני מרפה, עוזב , ועוצם עיניים (כמו גברררררררררררר
) , אהה , רגוע מסביב , עברתי את זה ווווואאאאאווווווו זעקה נשלחת לאויר הפתוח... סה"כ בעונה הזאת הנהר לא זורם בשיאו ולכן הרפידים הם לא כ"כ קשים וגם לא כ"כ מסוכנים. 3 שעות (כולל עצירה אחת באמצע) חולפות להן בכיף כשבין לבין מדי פעם אני עושה BODY RAFTING במים קפואים. חוזרים ללודג'. ארוחת צהריים מפוארת שכמותה לא נראתה עדיין במרחבי הקיבה שלי בטורקיה. בופה , באויר הפתוח ובשמש המלטפת , של סלט קצוץ דק-דק , פסטה ברוטב עגבניות , שיפודי פרגיות עם ירקות , ועוד ועוד ועוד. וכמובן (בשביל מישאל
) חלוווהההההה ... צ'ק אאוט לחדרים , אופניים ברכב אחד , אנחנו ברכב אחר. מיותר לציין , אבל גם את טיול האופניים טובה עשתה. טיול הרכיבה הוא חביב , לא קשה מדי לא קל מדי, עם עליה אחת מעצבנת שבה הורדתי רגל והכי אני שונא
שאומרים לי (במיוחד מישהו שעבר אותה בלי בעיה....) :" שמע ,זאת באמת עליה קשה , להוריד בה רגל זה לא נורא". זהו . אנחנו באנטליה , במלון BEST WESTERN . איזה פאר , איזה הדר , רק חבל שמהנדס המעליות שלהם סיים בביר-זית - 3 דקות בממוצע למעלית להחליט לאן היא רוצה ללכת , למעלה או למטה. (אני מתנצל , אך יהיו 4 פרקים . רק עוד פרק אחד ואני מבטיח שיהיה בו סאדו מאזו, שחיה ב - 12 מעלות , ארוחה טורקית אמיתית והכל מגובה בתמונות)

eliavt

New member
שנה הבאה אני בפנים....../images/Emo160.gif

ממליץ לנסות בסוף לחבר את כל הקטעים למאמר אחד שיכנס לקישורים למעלה. כל הכבוד דן.

רובן Z

New member
וואלה. כאלו תיאורים..

בעיקר של האוכל...אני רעעעעב! לשנה הבאה בטורקיה הבנויה !!! נראה פשוט כיף של טיול. אגב, באיזה אזור של טורקיה מדובר?

sdanpo

New member
הטיול הוא בחלקה הדרומי של טורקיה

ממש סמוך לחופי אנטליה. BESHKONAK (נק' היציאה) נמצאת כשעה נסיעה מאנטליה.

aFish

New member
גדול - גדול - גדול

כל כך נהניתי מהסיפור שאני כבר ממש לא מרגיש צורך ליסוע לטורקיה בעצמי

sdanpo

New member
עוד קצת תמונות בשביל החבר'ה!!

נעם - אל תסתכל על מה שכתוב פה!!!!! זה נעם. בחורצ'יק צעיר (30) צנוע , אחראי , מורה דרך מצויין ומדבר טורקית לא רעה , מוביל הטיול ואחראי גם על כל עניין האופניים במדרפט. זו היתה לי פעם ראשונה בטיול מאורגן והיו לי חששות ... אבל משהו ברוגע שהוא מקרין , משהו בשקט הפנימי, גורם לכל הטיול לעבור חלק בדיוק כמו מימיו של KOPERLOU . וזה עוד בלי שהזכרתי - תותח טכני בעל כושר של עז הרים ממוצעת!!!

sdanpo

New member
אלומות סומסום ../images/Emo21.gif

על רקע הנוף , ברכיבת היום השלישי

sdanpo

New member
טנדם על רקע השקיעה.

רק לידע כללי , זה באמת עובר הכל (חוץ מסינגלים) יש לו בלמי V הידראוליים של MAGURA , שמתפקדים מעולה. ההרגשה לזה שמקדימה היא מאוד בטוחה (הוא גם זה ששולט בברקסים ובהילוכים) . זה שמאחורה - אם הוא רגיל לרכוב סולו , הוא ירגיש בהתחלה קצת חוסר ביטחון , וגם קצת שיעמום (אין הילוכים ואין ברקסים) . מאידך גיסא הוא יכול להינות מהנוף ולדבר ולדבר עם מי שרוכב לידו.

למעלה