טורקיה הסיפור והחלום – חלק ב'.

sdanpo

New member
טורקיה הסיפור והחלום – חלק ב'.

חזרנו ללודג' – מקלחת זריזה ואוכל
, שבעניינו לא אפרט , ולא מפאת חוסר עניין לציבור , כי אם משום שכבר פירטתי את תוכנו. אנחנו כבר די חברותא , לאחר שעברנו את ביום הראשון , דנה (זו מהסניקרס בנתב"ג ) הוכיחה מעל ומעבר את יכולתה בעליות , אייל ובוני הראו לנו מה יכולים לעשות עם הטנדם , ובסה"כ כולנו מרוצים (העניין הזה של מרוצים עובד במיוחד טוב על בטן מלאה). לילה , הולכים לישון . מישאל נזכר הלילה שהוא צריך לנחור
(או שהוא פשוט ניסה להיות מנומס במשך לילה אחד שלם) . יבאייה , הבנ-אדם מסוגל להרים את התקרה , מה עוד שזו תקרת עץ. לפני השינה וגם כשאנחנו כבר במיטות מתנהלת בינינו תחרות מסוג התחרויות שהיינו עושים בצבא , מה שלא גורם לריח מיטבי בחדר
, אך ללא ספק גורם לסוג במחסור בחמצן שגורם לי להירדם על אף הנחירות. היה כיף לחזור ללודג' ולגלות שהחליפו לנו מגבות , סידרו את החדר , וניקו אותו .... היום שאחרי הוא ארוך ועמוס וקשה יותר , ולכן יש לנו EARLY MORNING CALL , מה שמאוד משמח אותי
. מישאל מקבל הוראה לא
, בשום פנים ואופן לא להעיר אותי לפני 6:15
, כי אחרת הוא עלול למצוא את עצמו באמצע עליה , מקבל מנה אחת אפיים מהתחרות של הלילה. האיום עובד. 6:15 , יום רביעי – השכמה , באסה , לא אוהב לקום , מצד שני , מחכה לי אוכל בחדר-אוכל... עד 7:15 (אם זכרוני אינו מטעה אותי) יוצאים מהלודג' כשהאופניים העמסו קודם לכן על טנדר ואנחנו העמסנו על מיניבוס. היום טיפה יותר קריר בבוקר , חלק מהאנשים לובשים את מיטב התוספות (שרוולים , גרביים , מעילים למינהם) ואני דבק בשלי – חולצת רכיבה קצרה וטייץ קצר (אם בקסטל בשתי מעלות זה עבד ....). יורדים מהמיניבוס. כמה ילדים באים ומאוד מתלהבים מעניין האופניים . נעם ואנוכי מרכיבים אותם על הרמה והם מאושרים עד לב השמים (מה שגרם לי לחשוב שאולי ניתן לעשות מזה ענף כלכלי , לעשוק את הלדים ולקחת מהם כמה מאות אלפי לירות בעבור סיבוב בכפר שלהם על הרמה שלנו......)
אנו מתחילים את הבוקר בSELGE שנקרא גם (ALTINKAYA) הכפר שומר על העתיקות הרומיות שבו , כמו גם על השם שניתן לו ע"י הרומאים ,לפני מאות שנים . אנו רוכבים בינות לשדות לתצפית על התיאטרון הרומי בכפר. מעורר מחשבות , הלוא בארץ שלנו תיאטרון רומי כזה מפואר כבר מזמן היה הופך לאטרקציה תיירותית
, וכאן לחיים יש קצב משלהם , צורה משלהם , שימור עתיקות שהוא מובן כשמש ביום בהיר. אין כאן כתובות "חטמ"ר בנימין אוג' 89 היו כאן" על גבי התיאטרון , ואפילו כתובות בטורקית אין. התיאטרון פשוט נשאר כפי שהיה לפני מאות בשנים , למעט אגף אחד שקרס מעט. בפאתי הכפר בחורה טורקיה יפהפיה
פתאום מגיחה ומחלקת לכולנו ערמונים . אנו נענים, אך מהר מאוד מגלים שערמונים לא אפויים/מבושלים/עשויים עלולים להיות לא טעימים...
העיקר הכוונה...

sdanpo

New member
המשך חלק ב'

היום מתחיל בעליה . עליה . עליה. עלל .... חמצן
...עלל... שמשהו יביא לי וונטולין. קשה קשה ... הירידות לא כ"כ נחשבות כי הן ירידות לבין העליות...
נוף מהמם , צורות נוף שלא רואים בשום מקום בעולם , וככל שמתקרבים לקפדוקיה הקטנה וללב הכפר (בו נאכל בוקר) צורות הנוף הופכות מדהימות יותר. באמצע הכפר , נעם
לוקח אותנו לשביל צידי ומראה לנו מקום מדהים שבצורה טבעית יוצר בורות אגירה. מקום באמת מרשים. קליקים של מצלמות נשמעים מכל עבר. בערך ב- 10:00 , עוצרים ליד בית , שאחד מפאותיו היא סלע ענק. מורידים נעליים . נכנסים בשקט ובזהירות לביתו של חסן קובלק. בעצם זה רק בית קיץ שלו והוא נמצא רוב השנה בכפר אחר. אשתו הכינה לנו אוכל. מה זה אוכל.
כל הטיול אחרי זה רק רצינו כזה .... לכזה הזה קוראים גוזולמה , וזה כמו פיתה דרוזית ממולאת עם תפו"א , בצל ותבלינים או עם גבינות ותבלינים. יחד עם הכזה הזה מגישים לנו תה טעים שנשפת ישר מהאש אשר באח. אנחנו יושבים ואוכלים , ואוכלים , טעים , אז מדברים , ושותים ואוכלים ,ומדברים ואז נשאר הכזה הזה האחרון , ואני בלי לחשוב פעמיים (לא נימוסי יותר מדי) לוקח אותו. לא חולפות 3 שניות והמגש מתמלא בכזה הזה , ואני בעייתי בעניין , כי גדלתי בבית פולני, ומה שיש בצלחת גומרים, זה הופך למאבק , אז אני ממשיך וטורף עוד מהכזה הזה , ומרגיש איך לאט לאט אני הופך לכדורגל
ומתחיל לדמיין משחקים של מכבי ת"א והפועל ב"ש ואיך בועטים אותי בעוצמה לעבר לירן שטראובר
ואז נעם
אומר בשקט האופייני לו , שכאן , בטורקיה , אם מרוקנים את המגש אז הם ימלאו אותו עד אין קץ. טוב מאוד , הייתי צריך שמישהו ישים את המגופה על פי. אוי ואבוי ..... עכשיו ..... להתחיל לרכוב???? זה לא אנושי. בטני יצוקת הגוזולמה מתייפחת
, אך כמה עליות ושוב אני על הגל. ממשיכים. הדרך הינה דרך סלג'וקית עתיקה הווה אומר , דרכי קק"ל זה אוטוסטרדה 6 נתיבי לעומתם. הם דרכים רחבות מאוד (ברמת משאית בודדת) אך באיכות זוועתית , בנויות מאבנים , שאמנם הם לא דרדרתיות , אך הן לא דרך כורכר. כעת לקטע העצוב של היום , באחת הירידות אני מגיע ורואה מרחוק רוכב בתנוחה לא טבעית , זה טובה כשהאופניים עליה . עד שהגעתי אליה היא הצליחה להשתחרר.

sdanpo

New member
המשך המשך חלק ב'

טובה היא אשה חזקה . מאוד חזקה . אני מכיר אותה כבר שנה , ומעודי לא שמעתי אותה אומרת את הדבר הבא :" דן , זה לא נראה טוב". ישר שמים לה גמלגב מתחת לראש כך שיהיה לה נוח. אני מסתכל. אכן זה לא נראה טוב
, חתך בירך בלי דימום רב , אך הוא עמוק (שכבת השומן יצאה החוצה). הדבר היחיד שראיתי דומה בחיים זה ביחידה פצעי נשיכות כלבים. זה ידרוש תפרים.
דנה ואני מרגיעים אותה . הקבוצה מקדימה וזו ירידה , יש לי 2 אופציות – 1. להמשיך בירידה לקבוצה , כשאין לי מושג כמה הם המשיכו בירידה. 2. לחכות לרכב הליווי
מספר דקות מועט ואז ליצור איתם קשר באמצעות מכשירי הקשר. אני לוקח את אופציה 2 שכן בירידות האלו, העליה חזרה עלולה לקחת הרבה יותר זמן מזמן ההגעה של רכב הליווי. אני מרגיע את טובה , נותן לה לשתות. לא חולפות 2 דקות ורכב הליווי מגיע. מרים מכשיר קשר לנעם. "נעם
, זה דן , טובה נפצעה , אני חובש אותה וכולנו מגיעים אליכם". נחמד העניין הזה עם מכשיר הקשר (נראה לי שאני אאמץ אותו גם לטיולים בארץ). אני ניגש לתיק העזרה ראשונה
מפשפש ונובר לראות מה יש. חיטוי עם סביעור , :" טובה זה הולך לכאוב", היא חזקה , לא פוצה פה , אני מנקה קצת שאריות שומן ובשר וחובש לה את האיזור עם פד גזה ותחבושת אישית , כך שזה ילחץ אך גם לא יזוז. מעלים את טובה על רכב הליווי . אני יוצא ברכיבה לחבר'ה , דנה עוזרת לטובה להעלות את האופניים על הרכב ולהעלות את עצמה. מסתבר שהם כולה היו כ- 200-300 מ' מאיתנו , אך בשיפוע יחסית תלול. אייל (שהוא וטרינר במקצועו) ישר בודק את הפצע ומחווה את דעתו. נעם
, טלפונים זריזים , מהירים , יעילים , אופיר (מנהל מדרפט בטורקיה) נכנס לתמונה. טובה ויאיר עולים על רכב הליווי . ממשיכים כברת דרך קצרה בירידה על אותה דרך זרועת אבנים עד לגשר גדול שהוא מפגש דרכים. הגשר עצמו מדהים וגבוה , הנוף עוצר נשימה. כאן מתפצלים . טובה , יאיר ונעם ממשיכים לנוע לעבר מפגש עם ג'יפ שכבר מחכה להם לקחת אותם למלון ע"מ לקחת דרכונים , כסף וכו'. אנחנו ממשיכים בעליה מטורפת , קשה וארוכה . העליה גוזלת את כל נשימתי , אני עושה אותה על 1-4 ולפעמים על 1-3 אני יודע שאם אני מגיע ל 1-2 הלך עליי , צריך לחתום ויתור , לצבוע את עצמי בכחול ולהטביע באסלה. ממשיכים לעלות. נעם השאיר לנו רוג'ום באמצע הדרך על-מנת לסמן אותה , כך שאין שום סיכוי לטעות. בית החזה הולך להתפוקק בעקבות הלמות הלב האימתניות. יא חצוף , יא צעיר , איך אני מרשה לעצמי להתבכיין , אנשים עם טנדם עושים את זה!!!!! טוב , דן , תירגע , תנשום , קדימה , עוד מעט זה נגמר

גברברת

New member
אופיר ביקש שאני אמסור ד"ש ואת

התפעלותו הרבה מטובה שחזרה לרכב עם חמישה עשר תפרים פנימיים ועשרה חיצוניים (או שלהיפך
)

sdanpo

New member
המשך המשך המשך חלק ב'

בשלב כלשהו הקשר רוחש
, נעם
בדרכו קרוב קרוב אלינו עם רכב
הליווי. סבבה , ממשיכים , עדיין בעליה , קשה , עדיין על אותה דרך זרועת אבנים. מגיעים לפסגה. תמונה מצורפת. מחזה מדהים. נוף מרהיב. עמק שלם מפתח לפנינו. כל-כך גדול , כל-כך מרשים , ההרים כל-כך גבוהים.... נעם
שואל אם נרצה לאכול צהריים . לאף אחד אין יותר מדי תיאבון או חשק , אך למרות זאת אנו עוצרים באיזה כפר ומרביצים אותה באופן די זריז , שכן כל העניין עם הפציעה והפינוי גזל מאיתנו מעט זמן. עוד קצת עליה , ואז נעם
מבשר לנו שנאלץ לוותר על "התצפית" עקב השעה המאוחרת והחושך המשמש ובא. קצת מבאס
, אבל מה לעשות ,גם פציעות
זה חלק מהרכיבה (ומי מאיתנו לא מכיר את זה בארץ). או. קיי. כאן מתחיל הכיף הגדול - 15 ק"מ של ירידה מטורפת
(מסתבר שהאבנים האלה בירידה הרבה יותר כייפיות מאשר בעליה) דהירה , אני דוהר , הפעם היחידה שהגעתי למהירות כזאת אני חושב , היתה בחורשן , והבטחתי לעצמי שאני לא עושה את זה יותר. טוב , נו , חיים פעם אחת ואין לי את התירוץ של אשה וילדים בבית. הרבצתי אותה , תענוג. היום מסתיים בנסיעה קצרה על כביש כשרכב הליווי מאחורינו עם אורות מהבהבים עד ל - KANYON LODGE. זהו , הגענו הביתה. איזה יום , יא ראבק...... מדהים. פורל שלי , בוא לאבא....... לילה טוב.... חלק ג' – מחר תמונות - מאוחר יותר.

aFish

New member
תותח על...

אתה יכול לספר קצת על האוכל...כי סיפורי רכיבה כבר יש הרבה

eliavt

New member
סחטיין עליך מר פורת../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אם הייתי יודע על כשרון הכתיבה הנ"ל הייתי מחתים אותך על חוזה לפני הטרק שעשינו יחד
מצפה לתמונות. אליאב

sdanpo

New member
תודה רבה לכוווללללםםם../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

על הסבלנות והזמן שהשקעתם בקריאה ובצפיה בתמונות . כולי תקוה שתקראו גם את פרק ג' , למרות שיש בו גם רפטינג וטיול רגלי ועוד... ולא רק רכיבה. בברכת עלה ורכב דן פורת

sdanpo

New member
הבטחתי תמונות ... ../images/Emo140.gif

אז קבלו אותן.... כאן נראה הילד החמוד שהרכבתי על הרמה שלאחר מכן ישר רץ להביא את אופניו שהיה חסר בהן מעט אויר.

sdanpo

New member
הנוף המהמם....../images/Emo26.gif

בדרך , ההרים עשויים מסלעים מחורצים , תופעת טבע מדהימה... בוני ואייל עושים לי שלום....

sdanpo

New member
קשה...

פשוט קשה לדעת שאני כבר לא שם..
נוף שלא ניתן לשבוא ממנו.

sdanpo

New member
תופעות הטבע המעניינות../images/Emo132.gif

שיצרו את בורות אגירת המים הטבעיים.

sdanpo

New member
הארוחה אצל חסן קובלק......./images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ניתן לראות בבירור את האח עליו בושל התה ואת המעדן מעדן הזה , ה-------גגגגגג------וווו-----זזזזז----וווו----לללל-----ממממ----הההההה

sdanpo

New member
מישאל מנסה את כוחו../images/Emo110.gif

בתקשורת עם "כלב השמירה" בכניסה לחצר ביתו של חסן קובלק.

sdanpo

New member
במשך כל אותו היום...

כלי התחבורה היחיד שחלף על פנינו היה זה.

sdanpo

New member
גראנד פינאלה....../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מתנצל מראש בפני כל אלו שהתמונה הבאה תוציא מהם קצת ירוק של קנאה. תמונה זו צולמה בפסגה , שניה לפני שהתחילה הירידה המטורפת. עמק אדיר נפתח לפניך והפסגות מקיפות אותך. אחד המקומות היפים ביותר שקרנית עיני צלמה אותם.

למעלה