טורקיה לא רק מקום לטיול

טורקיה לא רק מקום לטיול

מזל טוב,ברוך השם יש לנו בית ,ואני מאוד מקווה שמי שיכנס לפורום הזה יזכה להכיר את טורקיה לא רק כמקום לטיול אלה גם את העדה הנפלאה הזו על כל המנהגים שלה ,מהמאכלים ועד לשפה היפה שבה מדברים בני העדה שפת הלאדינו ,אני בעצמי משמש כעוזר חזן בית הכנסת לעולי טורקיה נווה שלום באשקלון וכאחד מהצעירים שבעדה אני מקווה שנוכל לחיות את העדה ולא רק לישמוע עליה, כל מידע יתקבל בברכה,סאניו אירז^יו

טליה ג

New member
ברוך הבא לפורום../images/Emo39.gif

אני כל כך שמחה שיש עכשיו בית חם ליוצאי טורקיה ולכל מי שמתעניין בארץ הנפלאה הזו ובתרבותה! אתה מוזמן לספר לנו על מנהגים, מסורת, מאכלים וכל מה שמאפיין את יהדות טורקיה!

faridi

New member
אכן, עבר מפואר ליהודי טורקיה

אספר לכם משהו לא נעים שמעורבב בנעים; לפני כשנה, פרסמתי באתר של "ארקדאש" שאני מחפש רבנים ממוצא טורקי למשימה חשובה והשארתי טל'. לפני חודשיים, מישהו מתקשר אליי בבקר. "מצאתי הודעה שלך באחד הפורומים של "ארקדאש", אתה רב טורקי?" שאלתי לפשר השאלה והוא טען שיש לו דודה שנפטרה בטרם עת, 10 חודשים לאחר אביה ז"ל. ב"שבעה" של אביה היה חזן ממוצא מרוקאי שלא גרם לה שום הנאה. קורה, לא לכולם יש קול יפה או טעם. היא הצטערה על כך שלא היה חזן טורקי. כשנפטרה, החליטו בני המשפחה לכבד את רצונה-"צוואתה" ואותו בחור נכנס ל"גוגל", כתב "רבנים טורקים" ונשלפה לו ההודעה הנ"ל שכתבתי. אצל יוצאי טורקיה, רבם ככולם, חשוב להביא מישהו בסגנון שלהם. כמובן שאחרי שהגעתי ועשיתי להם את התהליך במסורת יהודי טורקיה, הם הרגישו בהבדל. אני מכיר לעמת זאת מקרה, שלפני פסח מישהו נפטר והבן לא נענה לרצון אמו להביא חזן טורקי אלא העדיף את שכנו האברך. יתכן מטעמי קמצנות, יתכן מטעמי סולידריות עם השכן שהוא אף אברך. בכל מקרה, האלמנה בכלל לא נהנתה כי הנשים נשארו בדירה בעוד שהגברים ישבו למטה ב"בלוק", מה גם שהגברים סבלו מהקור. כך שהיא לא שמעה קדיש, דרשה וכו'. היא טוענת שהיא מרגישה שהיא לא ישבה "שבעה". אך מה לעשות, לא רצתה להתעמת עם בנה הבעייתי. אז "יציבות" צודק, אם כבר טורקיה, לחשוב גם על ההווי היהודי. בע"ה נעבוד על כך. İyi geceler = לילה טוב וכעת בשפת מגורשי ספרד: Buenas noches

למעלה