טורקיז במתחם סי&סאן - לא מקום למעמד הביניים הישראלי

נחשונת

New member
טורקיז במתחם סי&סאן - לא מקום למעמד הביניים הישראלי

מכיוון שהיינו בסביבה החלטנו לבחון את מעוז הצפונבוניות שנהיה לכזה ממסעדה די עממית ומצויינת ששכנה על צוק מעל הים בגבעת עליה יפו. אז אכן כל היפות והיפים במיטב האופנה ישבו שם, אכלו ושתו והשאירו לפחות 1/4 משכר המינימום. אנו הסתפקנו בשתי מנות בלבד: פילה לברק (125) וטורטליני לחי עגל (115 ל-6 יחידות די קטנות). שתי כוסות גבורץ מיקב פלטר שהיה מצויין עוד 80!! ש"ח. המנות היו ללא ספק עשויות היטב, טעימות ואסתטיות, אבל לא הצדיקו את תימחורן השמימי בהעדר איזה ערך מוסף קולינארי יוצא דופן , אלא אם המחירים נגבים גם עבור הזכות להתחכך במאיון העליון מהסביבה הקרובה. אין כל סיבה לחזור למקום הפשע ולשלם 350 ש"ח כולל תשר.
זה עתה חזרנו מטיול קולינארי של השף שלום שיטרית בטוסקנה ומחירי המסעדות מהטובות שבאזור הם כמחצית מישראליות ויינות טובים מאזור מונטפולצ'יאנו לדוגמה עולים במסעדות כ 1/3 ממחירם כאן.
הגיע הזמן להצביע ברגליים ולהמנע מלבקר במסחטות הכסף כמו טורקיז או המסעדות של אדוני ודומיהן, אלא אם מדובר בארוחות חריגות בטיבן , בלתי נשכחות.
 
תודה על הדיווח...

המחירים בהחלט נשמעים מוגזמים...
115 שח ל6 רביולי, טעימים ככל שיהיו, נשמע לי ממש גבוה.
&nbsp
לא חסר מסעדות עם תמחורים גבוהים.
יש כאלה שמוצדקות יותר ויש שפחות.
אישית, אני גם נמנעת מהן...בעיר כי אני סטודנטית וכמעט אף פעם אין לי מה לאכול שם...
&nbsp
חג שמח!
 

גסטרו

New member
בזמנו העיסקית שלהם היתה משתלמת מאד

ואפילו זכיתי בהתערבות עם חברה שלא האמינה שזה המחיר.
הנוף לים והחניה הם בונוס אדיר בצהרים
 

amirline

New member
שילמתי שם 180 שקל עבור 4 צלעות טלה

אין ספק שאין על מי לכעוס אלא על עצמי.... אין לי בעיה לשלם 600 שקל לזוג או 200 שקל למנה עיקרית אבל לקבל משהו משביע על הצלחת ולא טעימה כי צלעות טלה עם כל האיכות שבהן לא אמורות לעלות 180 שקל ל-4 צלעות ...
 
חבל לשמוע אבל

מה קשור אדוני לכאן? להשוות מחירים של מסעדות צמרת (ולא, אני לא מחשיב את טורקיז לכזאת) לטראטוריות איטלקיות זה לא רציני. זה פשוט לא נכון שהמסעדות היקרות באיטליה הן בחצי מחיר, אפילו אם מתעלמים ממקרי קצה של 200+ יורו לארוחת טעימות במסעדה ממושלנת.
בתור מישהו שהסתובב לא מעט, כולל באיטליה, המחירים כאן בסופו של דבר סבירים למעט קינוחים שנוטים להיות יקרים יתר על המידה (ובנאליים) ואולי קצת ביין. מי שהיה בארה"ב למשל יכול לדעת מה זה תמחור יקר.
 

dts

New member


 

נחשונת

New member
שלישית לא קשור......

אף אחד לא השווה את טורקיז לכתית או מסעדות עלית אחרות. האיזכור היה בקונטקסט של רמת המחירים בארץ לעומת אירופה (שלא לדבר על ארה"ב). קראתי שוב את הפוסט שלי ולא הבנתי איך הגעת לתזה שלך שאין לה כל זיקה למה שכתבתי כפיסקה נפרדת לחלוטין.
&nbsp
אנו,כלומר אני ובן זוגי חביב הפורום המנודה, גם כן מסתובבים לא מעט ע"ח ירושת הילדים והנכדים ברחבי אירופה ועורכים טיולים קולינארים ושנינו גם מבינים לפחות משהו בפיננסים, כלכלה ,תמחיר וניהול עסקים. האמן לי כבוד "אכלן מתחיל" שאנו כאכלנים מאד וותיקים , מסוגלים לערוך השוואות מחירים ולהתחשב בכל הפרמטרים הנדרשים לכך. לבטח לא נשווה מסעדות "ממושלנות" עם עממיות וכו'. ללא כל ספק המחירים בארץ במסעדות ברמות זהות או דומות הם עד לכפולים מאלו שבאירופה כולל המזרחית לשעבר ואפילו בסקנדינביה היקרה או שוייץ. וכאמור יין סביר באיטליה לפעמים עולה פחות ממים מינרלים וזאת עובדה בשטח מלפני כחודש. אגב, כוס קפוצ'ינו באיטליה עולה יורו ומשהו לכל היותר לעומת 12-15 ש"ח בבתי הקפה בארץ.
תודה על תשומת הלב.
 
מצטער, לא שוכנעתי

תראי, כשאת אומרת "להמנע מלבקר במסחטות הכסף כמו טורקיז או המסעדות של אדוני" אז את יוצרת את ההשוואה, לא אני.
זה נכון שיש ספציפית באיטליה פריטים זולים - אספרסו למשל, או פיצה ופסטה בסיסיות. אבל אי אפשר לבנות תזה על קפה ופיצה מרגריטה. ממה שאני ראיתי המחירים קופצים עבור דברים יותר מורכבים, וראשונות בכלל מתומחרות בסכומים דו ספרתיים בלי אפשרות של ממש למשהו בסיסי יותר. אם יש לך מסעדה או שניים לדוגמא כדי לסתור את זה, אשמח לראות.
ספיציפית לארה"ב יותר קל להשוות כי לא מדובר בעשרות מדינות שונות (שגם חוו קריסה של שער המטבע שלהן, לטובת הקוראים שפחות מבינים בפיננסים). כוס יין במקום נורמלי תעלה 10 דולר, במינימום. הראשונות הם בטווח של 12-15 והעיקריות ב-20-30, כשהקינוחים חוזרים לאיזור ה-10. וזה בלי מיסים שונים שלא כלולים בתפריט, וטיפ של 15% לפחות כי זה מה שנהוג. אני מדבר כאן על מסעדות שהן ברמה הבינונית-גבוהה - לצורך העניין, מקבילות להוטל מונטיפיורי, בינדלה או ברטי בישראל.
לדוגמא אני מצרף לינקים לשלוש מסעדות בסן פרנסיסקו, שבכל אחת מהן שילמתי לפחות 80 דולר על ארוחה מלאה:
http://www.kokkari.com/menus/?id=3
http://www.frances-sf.com/menu.html
http://www.urbanspoon.com/cities/6/restaurants/84997/menu_photos/400398
&nbsp
 

dfl

New member
במחילה, אתה ממש לא מדייק

לא עוזר להביא דוגמא ממסעדה כזו או אחרת, בפרט לא מארה"ב שלא הייתה במסגרת ההשוואה של הפוסט הפותח.
&nbsp
כל מי שאכל בחוץ באירופה המערבית, כולל אותך כמובן, יודע שאפשר למצוא הרבה מסעדות טובות שבהן יש תפריט פיקס מצוין סביב ה-20 יורו ואפשר לסגור ארוחה מעולה א-לה-קארט סביב ה-30. באיזו מסעדת שף בת"א אתה מקבל ארוחת שתי מנות וקינוח בסכומים האלה? הרי רק קינוח פה מגלח לך כ-10 יורו מהתקציב.
לא אכנס עכשיו לשאלה אם המחירים מוצדקים או לא, מה שלא תהיה המשמעות של "מוצדק", אבל המציאות היא שבגזרת האוכל הסמי-עילי, המחירים אצלנו מאד גבוהים ביחס לשם.
וסתם בשביל הבדיקה, באמת שלא ידעתי מה אמצא, נכנסתי עכשיו לאתר של מסעדה שאהבתי בפירנצה, אחת שמומלצת במדריכי תיירים וכדאי להזמין בה מקום. המנה הכי יקרה בתפריט היא סטייק פיורנטיני. 40 יורו לקילו(!). עיקריות של פירות ים, שאכלתי שם והן עילאיות - עד 15 יורו. כמובן, מסעדה אחת לא מוכיחה כלום, אבל אלה דברים שפשוט לא תמצא בישראל.
 

נחשונת

New member
עדיין אי הבנה

א. לא השוותי בין מסעדות של אדוני לבין טורקיז במישור הרולינארי אלא כמסחטות כספים.
&nbsp
ב. ההכנסות לנפש באירופה המערבית ובארה"ב הם במדרגה גבוהה בהרבה מזו אצלנו ולכן השוואת מחירים פשטנית לא תהיה נכונה.
&nbsp
ג. מחירי פסטות עם פירות ים ו/או כמהין ו/או פורצ'יני באיטליה נמוכים משמעותית מסתם מנת פסטה במסעדות טובות בארץ שלא לדבר על טוטו או בוקצ'יו או אפילו איטלקיה בתחנה שלא במסגרת עסקיות.
&nbsp
ד. הגולש DFL עשה עבודה מצויינת ופטר אותי מלשקוע ביתר שאת בנושא הסבוך הזה שמדי פעם עולה בפורום וכנראה מציק לכולנו.
&nbsp
ובכל זאת דוגמה מאלפת: לפני אולי כחצי שנה התארחנו במסעדת VILLA JOYA באלגרב שבדרום פורטוגל בעלת 2 כוכבי מישלן ומדורגת דומני 24 בדירוג 100 הטובות בעולם. אכלנו ארוחת טעימות של 9-10 מנות בליווי יינות מתואמים, גבינות, קינוחים וקפה והותרנו כ 400 ארו כולל הכל. זה שווה נניח 1750 ש"ח לזוג. בטורקיז אכלנו שתי מנות "עיקריות" קמצניות למדי ושתינו 2 כוסות יין לבן מקומי ושילמנו 350 ש"ח. היש מה להוסיף?
 

Cafe Latte

New member
גם בארה"ב, מסעדות נחשבות, או כאלה שממוקמות במקומות

נחשבים, מתומחרות בהתאם. הייתי לפני שנתיים במסעדה שממוקמת במלון של שאטו מרמונט בווסט הוליווד; האוכל היה חביב, התמחור היה יקר מאוד.
 
למעלה