טור דעה של א-מינית הומו-רומנטית

k500

Active member
מנהל
כן, מומלץ לקרוא.

יש לציין שבפורום ישנם לא מעט הומו-רומנטים וטוב שכך.
גם בלוח ההיכרויות ישנן לא מעט מודעות בעניין ומדי פעם הנושא עולה כאן גם כשאנחנו דנים בא-מיניות באופן כללי.
תודה על הקישור.

p019

New member
מישהו יכול להסביר מה זה ה"לא משיכה" שהיא מתארת?

כל רומנטי מרגיש כך?
או שזה כמו שנצנצים אמרה פעם באחד המפגשים - א-פורים מתרגמים את הכמות הקטנה עד זניחה שלהם של משיכה לתחושת משיכה ללא מיניות?
&nbsp
זה מעלה שעלה שעולה כאן מידי פעם ואני חושבת שעוד לא ענינו על זה -
כל א-מיני רומנטי שגם מרגיש העדפה רומנטית למין ספציפי - האם זה אומר שהוא א-פור והעדפה למין ספציפי זו בעצם השעריות של העדפה המינית שלו?
א-מיני מוחלט שהוא גם רומנטי לא ירגיש העדפה בין המינים?
או שגם רומנטיות בפני עצמה יכול להכיל העדפה בין מינים?
&nbsp
אני מבולבלת.

k500

Active member
מנהל
לא בטוח שהבנתי את השאלה..

אבל, משיכה רומנטית היא עדיין משיכה לאחרים (כל המינים) ופחות משיכה שמבוססת על מין. זה לא בדיוק שחור/לבן כי כל א-מיני/ת יגדיר דברים אחרת.
למשל, האם אקטים רומנטיים מסוימים יוגדרו כמיניים? יש כאלה שיגידו שכן ויש כאלה שיגידו שפחות.
אני לא בטוח שאפשר להגיד שכל א-מיני/ת רומנטי הם א-פורים מאחר ויש את עניין ההרגשה והמשיכה. האם ולמי אנחנו נמשכים?
מה אנחנו מרגישים בסיטואיצה הזאת? האם יש משיכה מינית מסוימת כמו אצל א-פורים, האם רומנטית בלבד ואולי עם ההרגשה באה המשיכה המינית כמו אצל דמי-מיניים?
אם אני א-מיני הטרו רומנטי ונמשך לנשים, האם אני א-פור? לא בטוח. אם אני מתאהב במישהי א-מינית ויש לי משיכה רומנטית אליה, האם צצה פתאום משיכה מינית? גם לא בטוח. האם אגלה שאני דמי-מיני? זאת אפשרות. וזה רק אני. מה עם כל השאר?

p019

New member
אבל היא מזכירה שם סוג אחר של משיכה - לא רומנטית

או לפחות מה שאני הבנתי כמשיכה רומנטית - ותקנו אותי בבקשה אם אני תועה.
&nbsp
משיכה רומנטית - היא משיכה שמבוססת על רגש - רצון לרמה מסויימת של אינטימיות - בלי קשר למין.
&nbsp
אז ההנחה שלי היתה שאים היא מבוססת על רגש זה לא דבר שיכול לקרוא לך מלראות מישהו ברחוב, לא?
תמיד הנחתי שמשיכה רומנטית זקוקה לאיזה שהוא רמה בסיסית הכרות (גם עם זו רק שעה של שיחה שיחולה להרגיש לך אינטנסיבית).
ואם ההנחה הזו נכונה - אז באינדוקציה (לא באמת שימוש נכון באינדוקציה - זה כדי להצחיק המבורגר) אז אי אפשר להרגיש משיכה רומנטית לאדם שרק ראית ברחוב - ובסיפור/כתבה שלה היא בהחלט מתארת משהו כזה.
&nbsp
ולמרות ובנוסף (לא בתוכה מה ההקשר הלוגי הנכון) לכל התיעון הנל אני רוצה לציין שפעם בחיים קרא לי משהו שהמילה משיכה יכולה להתעים לו. אבל זו לא היתה משיכה מינית, כיוון שזה לא לווה בשום מחשבה מינית (ועד כמה שאני מבינה זה חלק מתחושה של משיכה מינית) ואני לא חושבת שזו היתה משיכה רומנטית (כי, שוב, אם ההגדרה הקודמת שלי היתה נכונה לא היה שם רצון באינטימיות). אבל, אני לא יודעת איך לתאר את זה, היה רגש חזק. לא ממש ברור למה זה היה קשור. זו לא היתה מישהי שהכרתי בצורה טובה במיוחד עם כי עבדנו קצת ביחד. אבל כל פעם שהייתי לידה הרגשתי איזה שהוא רגש שקשה לי היום אחרי כל כך הרבה שנים לתאר.
יכול להיות שעם אז היה לי את אוצר המילים שיש לי היום הייתי מסוגלת יותר בקלות להסביר, בדיאבד זה קשה.
&nbsp
ואם לא הבנתם - כל הסיפור הנל הוא כדי להסביר לכם שאני עדין מבולבלת

k500

Active member
מנהל
העניין הוא כזה

לא כתבתי מקודם, אבל מה שהכותבת במאמר כתבה, זה מה שאנחנו מכירים כאן, פשוט היא כתבה את זה במילים אחרות. היא לא מחדשת משהו או טוענת דברים, היא פשוט מסבירה (לחברות הקהילה, במקרה הנ"ל) כיצד היא רואה את עצמה כא-מינית הומו רומנטית.
ואגב, זו החוויה הא-מינית הומו-רומנטית סובייקטיבית שלה, יכול להיות שאצל מישהי אחרת היינו קוראים דברים מעט שונים וזה בסדר.
במאמרים ובכלל, ממה שא-מיניים כותבים, אפשר לראות שלא כולם מרגישים בדיוק בדיוק את אותן תחושות ועונים על אותן הגדרות בדיוק אחד לאחד כי יש ניואנסים בכל רגש ומשיכה.

בעניין המשיכה הרומנטית, זה לא חייב להיות הדבר היחידי שקופץ אם רואים מישהי/ו ברחוב, אבל מה שנמצא שם לא מבוסס על מין הדדי, אלא הרצון להיות יחד ברמות רומנטיות שונות, או לראות מישהי/ו ולחשוב עליהם מחשבות רומנטיות, זו גם אפשרות קיימת.
אישית, היו כאלה שפגשתי לרגע או לשיחה כזו או אחרת והרגשתי איתן רומנטיקה גם אם זה לא היה משהו שהמשיך כלל. גם אם אלה היו חמש דקות מזדמנות וללא כוונה להמשיך משהו, היה בהן משהו שהוא לא משיכה מינית, אלא יותר רומנטית. ושוב, זה לא שחור לבן, נתתי דוגמא אישית בסיטואציה מסוימת, לא הגדרה או כלל.

ומה שאת מתארת, בקשר כביכול שהיה לך עם אותה בחורה שעבדת איתה, אפשר להבין בהחלט שהיה שם רגש שהוא כנראה רומנטי ביסודו, לאו דווקא כזה שאמור להוביל ללהחזיק ידיים וללטף אחת את השנייה, אלא רגש קיים שאין בו רצון למיניות שנמצא על הספקטרום הא-מיני איפשהו (מה שמזכיר קצת את מה שהנ"ל כתבה במאמר הזה). ואולי באמת אם היה את אוצר המילים שיש היום הדברים היו אחרת. גם לי יש הרגשה שכמה סיטואציות היו נראות אחרת אם הידע של היום היה קיים כשהיינו צעירים יותר
.

p019

New member
תיקון קטן בקשר לחוויה שלי

אם זה לא היה ברור.
לא היה שום קשר. לא היה שום דבר באינטרציה שלנו שונה מהאינטרציה שהיתה לי עם כל אחת ואחד אחרים בתפקיד שלה, עם כבר היו שם כאלו שיצרתי איתם קשר חברי. איתה הרבה פחות.
ואני לא חושבת שאפשר לתאר את זה בתור משיחה רומנטית. אלה עם כל גם את הקשר שיש לי עם אמא שלי אפשר לתאר כמשיכה רומנטית (עכשיו אני שומעת את כולנן/ם צועקים, מה!?!? לא, מה פתעום??! לא אמרנו את זה ??!)
&nbsp
ארשו לי להיות מטמתיקאית (וגם עם לא תרשו זה לא ישנה
) ולהגיד שכדי שהגדרה מסוימת תהיה בעלת משמעות עבורי אני צריכה להיות מסוגלת להשתמש בה כדי להפריד בין דברים.
אם משיכה רומנטית אינה מחילה איזה שהוא צורך במשהו (אינטימיות, רצון בזוגיות, לא יודעת מה) אז איך אני מפרידה בין רומנטיקה לכל קשר אחר חזק כמו הורים ואחים?
ולכן, למרות שעדין לא ברור לי בדיוק מה ההגדרה של משיכה רומנטית - אני די בתוחה (עד כמה שאני יכולה לזכור אחרי 15 שנה) שלא היה שם שום דבר שאני יכולה לזהות כרומנטיות.

queen helen

New member
הגדרה מעניינת.

קרה לי פעם - סוגשל משיכה פיזית מאד חזקה במקום מינית.

למעלה