טור מענין לכל חובבי הקייל.

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
טור מענין לכל חובבי הקייל.

בריא/לא בריא, מסוכן/לא מסוכן, קשקוש/לא קשקוש ????

http://blogs.haaretz.co.il/omershubert/795/
 

ladybug6

New member
אבל למה לא להפעיל קצת הגיון בריא..

זה הגיוני שדברים מסוימים יהפכו למזיקים בכמויות גדולות, כי במזונות שונים יש ריכוזים שונים של דברים. וכשמעמיסים על הגוף חומר מסוים, יכולות להיות לזה השפעות.
אני זוכרת ש-veg סיפר לי פעם שאכילה מוגזמת של נבטים סינים עשתה לו רע. אז מה, צריך להבהל שנבטים זה רעיל?? לא.. צריך פשוט לצרוך במתינות ולא להגזים בשום דבר.
 

Ofericko

New member
אבל בתקשורת כמו שהתקשורת אוהבת

תמיד מנפחים ומוציאים דברים מפרופורציה בכותרת ומי שטורח לקרוא בפנים לא מבין על מה המהומה.
 

littlegem

New member
אז אני אסביר על המפה של עצי פרי בת"א

(כרגע רק פרי הדר אני חושבת?) ושחלק מהעצים נמצא בגינות פרטיות של אנשים, אבל יש גם עצים שהעיריה שתלה.
 

vegetalien

New member
בלה בלה בלה.

הכותב שכח לציין את המילה המפורשת: גויטרוגנים. לירקות מצליבים טריים עלולה להיות השפעה גויטרוגנית בצריכה גבוהה.

אדו/בשלו את הקייל, והסירו דאגה מליבכם.
 

RSPA

New member
קייל צ'יפס - טיפ


לא זוכר אם כתבו על זה כאן כבר, אבל במקרה "עליתי" על דרך פשוטה וקלה להכין קייל צ'יפס.
מכניסים למיקרו לזמן קצר מאוד.
בתחילה הוא מתכווצ'ץ' קצת ונהייה רכרוכי (בדומה לתרד מאודה) ואחרי עוד שניה שתיים הוא פשוט מתייבש ונהיה צ'יפס לכל דבר, בדיוק כמו ששמנו אותו בתנור לזמן הרבה יותר ארוך...
אם גם לכם זה חדש - נסו ותהנו.
אם אתם כבר יודעים על זה או זוכרים שמישהו סיפר על כך - מרשה לכם גם לצחוק עלי. אין בעיה.
 
אבל אבל אבל

הרבה יותר טעים אם קודם מערבבים אותו בקערה עם שמן זית, קצת מלח ומיץ לימון ואחר כך בתנור - יאאאאמי
 

RSPA

New member
מה אבל אבל אבל ?


לא דיברתי על תיבול אלא על שיטת בישול/אידוי/צליה.

אפשר כמובן לתבל איך שרוצים ולהכניס למיקרו לכמה דקות בודדות (תלוי בעוצמת המיקרו) במקום לתנור ל20 דק'.
זה כל הסיפור.
 

ladybug6

New member
אהה טוב שהזכרת לי - קניתי קייל לראשונה!

ואני רוצה להכין ממנו את הצ'יפס המפורסם, אבל יש מלא מתכונים שונים... למישהו יש המלצה?
מכיוון שאני לא משוגעת על טעמים ירוקים חזקים (חוץ מכוסברה וחסה
) אני מעדיפה משהו עם תיבול מגניב, לא בהכרח כזה שנותן יותר מדי כבוד לירק עצמו.. אבל לא קריטי, אשמח להמלצות כך או כך.
 
תעשי כמו שרשמתי

זה יוצא מצויין ולא ארומטי
בקערה את החלקים הירוקים של הקייל בלי גבעולים וסיבים קשיחים, מלח, שמן זית, מיצלימון סחוטרי ,פלפל שחור גרוס. לערבב היטב,
לפרוס בתבנית ולתנור. לא יותר מ-20 דקות. זה נהיה פריך ויאמי
 

RSPA

New member
אגב, יש מי שמתבלים רק לאחר שהקייל מוכן כצ'יפס

כלומר את המלח/פלפל והלימון, למשל, זורים / מזלפים רק לאחר שהוא יצא מהתנור / מיקרו.
כך גם מופיע במתכונים שמצורפים לקייל של אחד המגדלים. (מצ"ב תמונה באיכות גרועה, אבל...)
יש לך מושג למה?
 
למעלה