טו בשבט

טו בשבט

טו בשבט
טו בשבט ידוע בכינויו " ראש השנה לאילנות ". זהו הזמן שבו העצים אמורים לעסוק בחשבון נפש, כפי שבני אדם עושים בראש השנה. השאלות שהם שואלים את עצמם:
האם הגנתי על השתילים שחיים בצלי כדי שיצמחו ויגדלו ויתרבו כמוני עד שיהפכו לדור הבא?
האם צמחתי לעבר השמש כפי שעץ צריך לעשות? האם שאפתי מעלה מעלה?
האם דאגתי לכך ששורשיי יישארו נטועים איתן באדמה שמזינה אותם? האם השרתי כאן את עליי בסתיו כדי שיעניקו חיים לאדמה שמקיימת אותי?
האם דאגתי לכך שפירותיי יהיו מתוקים ויזינו את כל מי שבא ליהנות מהם? האם כולם נפרדו ממני בחיוך על השפתיים?
האם התכופפתי בעדינות מול הרוח הנושבת וקיבלתי כל מצב באהבה, בלי לאבד תקווה ובלי להתייאש אף פעם?
האם נעשיתי חזק יותר, חכם יותר ככל שנוספו טבעות לגזע שלי?
כי האדם עץ השדה

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב כולם

שלום כולם,
תודה לשי ואפרת שנכנסו
, לי תודה גם ליצחק על ההפתעה הנעימה.
היו לי יומיים של עומס יתר, לא הספקתי לנשום. ???
אני מופיעה בתור סטנדאפיסטית, את זה כבר סיפרתי. ההופעות הן קצרות בנות 10 דקות בממוצע. הופעתי הרבה אבל עם אותו טקסט. מה אכפת לי? הרי הקהל מתחלף מהופעה להופעה.
לאחרונה קיבלתי הזמנה להופעה בת שעה ליום אחרי הבחירות. וויי לי, יש לי חומר רק ל 10-15 דקות. נאלצתי ליצור חומר חדש. צריך גם לבדוק את החומר החדש קודם על קהל. למזלי היו לי שתי הופעות קצרות. שלשום ואתמול.ויכולתי להתגלח על הזקן שלהם. לא וויתרתי על הפעילות הרגילה שלי ביומיים האלה ובזמן הנותר הכנתי חומר להציג לאותה הופעה גדולה. טבילת האש ב2 ההופעות האחרונות הקצרות עם החומר החדש עברה בהצלחה יחסית., אבל עכשיו אני זקוקה לעוד חצי שעה חומר בערך של סטנדאפ נוסף.
אגב, אתמול ושלשום בהופעה ספרתי איך לעשות דיאטה בדרך הומוריסטית.
בקיצור מה שהיה חשוב לי זה להספיק להופיע עם החומר הטרי ולראות מה תגובת הקהל.

הניה 8

New member
ליעלי את לא מרשה לאדם לכתוב על חיו שלרוע המזל

הם קשים,וצריכים תשומת לב ,את חושבת שאת מספרת בכל פוסט על חייך והמחזות שלך זה יותר מענין??
תחשבי על זה ! ולמחוק זה לא חכמה מה שלא מוצא חן בעיניך
את מרוכזת בעצמך והשני??

yaely2

New member
מנהל
הניה, אענה לך בפרטי, שאלות ניהול נשאלות רק בפרטי

אפרת10511

New member
צהריים טובים

סוף שבוע כבר כאן ומבטיח להיות קר וסוער.
החורף עדין כאן גם אם פינק אותנו בכמה ימים של אביב שמשיים נפלאים.
בדרום לא שקט כי את השקט שם מפרים פצמרים
ובלוני תבערה והמתח כבד.
צה"ל מגיב ונקווה כי גם בגדה יירגעו הרוחות והמתח יוסר ובתקווה לעבור את
יום שישי בשלום שם בירושלים שבה התרחש הבוקר
פיגוע דריסה קשה בו נפגעו 12 לוחמי גולני.
ופיגוע נוסף ממש עכשיו - חייל צה"ל נפגע קל ליד דולב שבאיזור בנימין.
ארצנו הקטנטונת שאדמתה רוויה בדם כה רב ואין יונה ואין עלה של זית,
ובנינו לוחמים והגבולות עשנים והמילה "שלום" נותרת מיותמת....
הלוואי ונדע שקט ושלום ישרור בינותינו
.מי ייתן....

שי1951

Member
ערב טוב

יצחק -
על מה שהבאת בנושא ט"ו-בשבט (הזמן שבו העצים אמורים לעסוק בחשבון נפש).
יעלי - שיהיה לך
בנושא הופעות הסטנדאפ.

לכל מי שאומר שאסור לכתוב כאן על החיים, אני מציג כאן את מה שכתבה תמר בפורום בתאריך 31-01-2020 בשעה 14:37 ואף אחד לא מחק את מה שהיא כתבה.

והנושא היה:
ספור מרגיז ! אבל אמיתי , מי שלא אוהב , ראו הוזהרתם. tamarsharoni 31/01/2020 | 14:37

מעלילות דואר ישראל .
כל חודש דצמבר הייתי ביוהנסבורג , דרום אפריקה .כשחזרתי , ביתי בקשה שאמסור משהו קטן לחמתה ברמת השרון .ב22 לינואר ארזתי את מה ששלחה הבת הוספתי 600 ש"ח לתוך החבילה , נגשתי לסניף הדואר הקרוב לביתי ומסרתי לפקידה צרור קטן במשקל144 גרם שילמתי 17 שח עבור דואר רשום. ובזה סיימתי את חלקי .
היום התקשרה אלי החמות , אמרה שרק מחצית החבילה הגיע ובלי הכסף. כשדיברתי איתם הסתבר שהחבילה היתה סגורה בסיכות , בעוד שאני הדבקתי את המעטפה בדבק האורגינל שלה . מישהו מעובדי הדואר , בסניף פה או בסניף שם דאג לעצמו להשלמת הכנסה .
כשהתחלתי להרהר למה בדואר יפתח חבילה כל כך קטנה . הבנתי שהם כבר למדו שחבילה קטנה ורכה , שבפנים כנראה יש בגד לילד קטן , למה שישלחו בדואר רשום .אם משלמים על דואר רשום כנראה יש בפנים עוד משהו ,ובשביל המשהו הזה כדאי לפתוח את הצרור ולהציץ . ביום ראשון אגש לדואר המרכזי ואנסה לברר מה , אם בכלל , אפשר לעשות משהו . לא תולה הרבה תקוות אבל זה מאד מרגיז אותי .
שבת שלום גם לכם .

yaely2

New member
מנהל
טאצ' ווד שי, כול הכבוד לזיכרון שלך.

לכתוב על החיים אין טוב מזה, הנה למדתי מהמקרה של תמר לא לשלוח מזומן בדואר.
טובי הוכיחה לי שאפשר גם בגיל השישים לנסוע על אופנוע, לשמור על שווי משקל ועוד הרבה מאוד דברים למדתי כאן, וזה כיף.

הניה 8

New member
לא נאמר שאסור לדבר על החיים, נכתב שמדברים וכותבים דברים

רק טובים לא שלילים
וכתיבה על הרג חילים וטרור זה דברים לא טובים וכואבים
אולי יותר מאשר אדם לא מרגיש טוב וכותב

למעלה