טו פייב וואן ...

shubidoo

New member
טו פייב וואן ...

למישהו יש מושג מה הרעיון של זה ?! תודה.

קדנצה

"תבנית סיום". אם תרצה להעמיק בלנסות להבין מה זה בדיוק קדנצה אז אולי אחרים פה יוכלו להסביר יותר ממני. 2-5-1 או "טו פייב וואן" (Two-Five-One) או שניה-חמישית-ראשונה זו קדנצה בסיסית מאוד. כל אחד מהמספרים מייצג את הדרגה בסולם. מה זאת אומרת? אקורדים בדרגות זה בפשטות אקורדים שבסיסם ההרמוני בנוי על צליל מסוים מהסולם, ולפי מספרו הסידורי בסולם כך שמה של הדרגה. בסולם דו כלשהו דו הוא הדרגה הראשונה. בדו מאג'ור מי (מינור) היא הדרגה השלישית. אני מקווה שזה מובן. בכל אופן 2-5-1 הולכת ככה: בסולם מאג'ור (לשם הדוגמה - לה) - סי מינור (Bm)-מי מאג'ור 7 (E7)-לה מאג'ור (A). בסולם מינור (לשם הדוגמה - מי) - פה# חצי מוקטן (F#m7b5)-סי מאג'ור 7 (B7)-מי מינור (Em). בסולם המינורי רוב הקדנצות יהפכו את המינור להרמוני.

SHEX

New member
למען האמת..../images/Emo95.gif

הקדנצה שאת מדברת עליה היא לרוב רביעית, חמישית, ראשונה, ולא שניה חמישית ראשונה... לא יודע מה זה טו פייב וואן, אבל לא נראה לי שמדובר על קדנצה.. :X

Molchansky

New member
לפי מה שאני יודע

טו פייב וואן זה מהלך מג'אז אבל יכול להיות שאני טועה כי אני לא ממש מתעסק עם ג'אז

dombi7

New member
איזה גא'ז... שום ג'אז

הראשון שממש השתמש בקדנצה הזאת בלי סוף, הוא לא אחר מאשר באך. באך ידוע בקורלים שלו בשימוש "היתר" של השנייה קווינט סקסט-חמישית-ראשונה. לבאך: היפ היפ היפ... הוריי.

SHEX

New member
ממש לא מדויק..../images/Emo95.gif

באך בקורלים שלו השתמש במהלך ראשונה-רביעית-חמישית -ראשונה. זה הבסיס הכי ראשוני שלומדים בהרמוניה, בליווי אינספור דומאות מקורלים של באך.. כפיתוח לדרגה הרביעית, ניתן להשתמש בשניה קווינטסקסט, אבל זה נחשב לדרגה רביעית לפי התפקיד ההרמוני של הדרגה בקדנצה הפלגלית, עליה אתה מדבר...

dombi7

New member
איזה כורלים ניתחת בדיוק?

כל הכורלים שניתחתי עד עכשיו מבוססים בקדנצה סופית של II 6-5 ואח"כ חמישית - ראשונה. אם לא כולם אז לפחות רובם... והקדנצה הזאת די נדבקה לבאך. זה לא אומר ששנייה זה הבסיס לסאב דומיננטה, ברור שזה פיתוח כלשהוא וזה ברור שהאב טיפוס הוא רביעית בתור סאב דומיננטה (דומיננטה מתחת... כלומר המדרגה הרביעית) אבל השנייה משומשת הרבה יותר אצל באך מאשר הרביעית. "אבל זה נחשב כדרגה רביעית" - לא רביעית. סאב-דומיננטה. דרגה שנייה לא יכולה להיחשב כדרגה רביעית. היא הרבה יותר יפה... במיוחד כשהיא בספט
היא נחשבת כתפקיד של סאב-דומיננטה.

יש כל מיני קדנצות

וזאת פשוט אחת מהן. אני לא מבין למה זה מבלבל אתכם כל כך. אני מכיר גם מהמגמה למוסיקה וגם מחברים שלי שמנגנים ששניה-חמישית-ראשונה זה פשוט עוד קדנצה.

למעלה