טחון מן הצומח של טבעול...

cוורנה1

New member
טחון מן הצומח של טבעול... שלום לכולן/ם,

נתקלתי לאחרונה במחסור ב"טחון מן הצומח" של טבעול,
ולא מצאתיו ברשתות המשווקות.
היום נעניתי בעדן טבע מרקט,
שהוא כנראה ירד מהמדפים...

פניתי דרך "צרו קשר" באתר טבעול,
עתה חזרו אלי משירות לקוחות,
ונמסר לי שחומר הגלם חסר במלאי, ואין להם צפי מתי ניתן לשווק אותו שוב....

למי שיש עדיין בהקפאה,
להשתמש במשורה

כי ערכו עתה יקר מפז ולא ניתן למצוא אותו...

האם יש חלופות?
אשמח לשמוע במה ניתן להשתמש במקרים של מוסקה/אימפנדס/בולונז ועוד...
 

ladybug6

New member
איזה באסה! אני מקווה שיחזור למדפים בהקדם.

אלטרנטיבה היא שבבי סויה, אפשר לקנות בחנויות טבע, או בגרסה הארוזה בניילון שקוף (נדמה לי של תבואות) או במשקל בעדן מרקט בחביות האלו.
את השבבים צריך להשרות במים רותחים, לסחוט היטב ואז אפשר להוסיף אותם לתבשילים, רטבים וכו'.
 

cוורנה1

New member
זה בדיוק כך...זה היה כל כך נוח...
על האלטרנטיבה.
האם יהיה אותו הטעם כמו בטחוּן?
הטיבול יצבע אותן?
לא הכרתי עדיין. צריך לנסות
 

ladybug6

New member
מודה שלא יצא לי לנסות אבל הרוב אומרים שזה אותו דבר ברוב המתכונים..
 

אלמוג86

New member
זה לא לגמרי אותו הדבר..... אישית אני מעדיפה את הפתיתי סויה ולא את הקפוא.
בעיקר כי אני שולטת בתיבלון הרבה.
כאשר בקפוא יש לך כבר תבלינים וחומרים למנהם (מונוסודיום גלוטומט, מלח וכו)
בפתיתים היבשים, אני קובעת בדיוק בדיוק את הטעמים.
את יכולה להוסיף למי ההשריה טעמים (כל מני תיבולים לפי בחירה שלך)
או לתבלן רק בתוך התבשיל...... לפי מה שנוח לך.
אני ממליצה בחום לטעום אחרי ההשריה והסחיטה כדי לדעת איך לתקן קצת את התבלון בהתאם לשימוש.
לדעתי האישית הפתיתים בגלל שאין להם טעם בסיסי.
הרבה יותר מגוונים :)

אם אין לך בעיות כמו שיש לי שמצריכות התנזרות ממלח וחומרים דומים.
את יכולה להוסיף טעם על ידי אבקת מרק בטעם עוף או תיבולית צלי ששתיהן ללא מוצרים מהחי ונותנות טעם משגע.
אני מאוד מתגעגעת, אבל מוצאת שפלפל אנגלי טחון-אולדספייס, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון וחרדל צהוב תחון נותנים שגעון של טעמי כמו בשר......
אני גם מאוד מאוד אוהבת את החתיכות לצור דברים כמו דמוי מעורב ירושלמי
מוצר גלם מצוין ונהדר, אני מאוד אוהבת גם את הטעם וגם את המרקם שלהם.
 

cוורנה1

New member
אלמוג על הטיפים החשובים. גם אני כמוך, התזונה שלי דלת מלח,
התרגלתי לטעם הטבעי של החומרים,
כאשר בד"כ, באופן שוטף התיבול שלי בבישול הינו קמצוץ קטן של מלח וקמצוץ פלפל שחור.
לא משתמשת במרק עוף, ולא ידעתי שיש ב"טחון מן הצומח" מונוסדיום גלוטומט...
מעניין, אני מאוד רגישה למונוסודיום, עד שגיליתי לפני שנים רבות שהוא הסיבה לכאבי ראש והפסקנו לקנות אותו.
לבני הבית יש את מרק עוף או בטעם העוף (פרווה)ללא המונוסודיום.
כבר הוספתי לאיש שלי לרשימת הקניות את פתיתי הסויה,
צריך להתנסות לקראת שבת.

על נדיבותכן במידע, סיוע והכוונה ברזי המטבח הטבעוני שערב לי מאוד לחך
 
למעלה