טחורים לאחר לידה

טחורים לאחר לידה

שלום לכל הבנות, ילדנו בת ראשונה לפני מס' ימים וחזרנו הביתה, ואוו איזו הרגשה מדהימה. בצל הלידה אישתי סובלת מטחורים ועצירות, מאז הלידה לא היו לה יציאות כלל והמקום כואב. רציתי לשמוע עצות כיצד ניתן להתמודד עם הכאב או לפחות להקל עליו, ובטח איך אפשר לפתור את הבעיה. תודה.

מעיןבר

New member
מאז הלידה?

למיטב ידיעתי מבי"ח לא משחררים לפני שיש יציאה ואם יש קשיים אז עוזרים עם נרות גליצרין - זו דרך "לשחרר" את הפקק. מבחינת פתרונות: יש משחות שניתן להיעזר בהן לטיפול בטחורים: preparation H, פרוקטוגליבנול (יש להם גם מגבונים לחים מצויינים) וניתן לשאול את הרוקח בבית המרקחת. שמעתי שלבית המרקח הום גליל יש גם תכשיר הומיאופרטי מצויין. מרגע שהיא משחררת את הפקק (חשוב מאוד כי ככל שהצואה נשארת זמן רב יותר במערכת היא מתייבשת יותר וקשה יותר ללכת לשירותים) חשוב שאישתך תקפיד ללכת לשירותים למרות שכואב ולמרות שמציק (מאותה הסיבה). בשירותים - לא להפעיל לחץ, לומדים לתת לגוף לעשות את שלו מבלי להפעיל לחצים. לאחר מכן להקפיד לשטוף את האיזור היטב, ניתן להיעזר במגבונים הלחים של פרוקטו גליבנול ל"ניגוב" ולמרוח שוב משחה. שתרגיש טוב

תודה על התשובה

נתנו לנו בבית החולים 2 נרות אך לצערנו אין יוצא ואין בא ... אנסה לקנות עבורה את המשחות = חן, חן

עמית@

New member
אותי אפח'ד לא שאל...

אבל לעיתים הפחד מהכאב אחרי הלידה כ"כ גדול שקשה מאוד להשתחרר, כדאי לשתות מיץ שזיפים לרוב, ואם זה באמת לא עוזר, לבקש עוד עזרה תרופתית.

Tovlli

New member
קודם כל../images/Emo49.gif../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif

ולגבי הבעיה הכואבת... (שלצערי זכורה לי היטב
) העצות עד כמה שזכור לי הן:
לשתות הרבה מאוד מים (נגד עצירות)
אפשר לאכול דברים קלים לעיכול או כאלה שידועים בתור ממריצים (כגון עגבניה, מי שזיפים מיובשים וכו') כדי לגרום ליציאות רכות (= פחות כואב).
בשירותים (חשוב!) לא ללחוץ
לגבי הטחורים יש משחות מצויינות שניתן לקנות בבתי המרקחת ללא מרשם רופא, (ניתן לשאול את הרוקח) שעוזרות מאוד
.
ועוד טיפ קטן, למרות שזה קשה צריך לנסות לא לפחד! הפחד מההליכה לשירותים יכול בעצמו לגרום לעצירות. ולבסוף לזכור שלמרות שזה נאחס, הכל הכל עובר
והופך לזיכרון רחוק... שיהיה

lulyK

New member
לי לקח 5 ימים עד שאזרתי אומץ

אפשר לנסות לעזור עם התזונה: שזיפים מיובשים והמיצוי שלהם, סיבים תזונתיים.....

אפרת12

New member
דבר ראשון ../images/Emo49.gif

מהנסיון שלי - כמה דברים: גם לי לא היתה יציאה. לא זוכרת כמה ימים בדיוק, אבל לפי דעתי יצאתי מביה"ח בלי להתרוקן. נרות גליצרין עזרו. ואז הבנתי - מה שעצר אותי היה הפחד הנורא מפני הכאבים בתפרים, והתגלית הנפלאה - למרות שהיה לי תפר מים עד ים, פעולת ההתרוקנות כאילו לא נגעה לאיזור הזה. מאז היה הרבה יותר קל, למרות שהטחורים כאבו עוד זמן רב. ולנושא היציאות הלאה - הכי חשוב לשתות ה-מ-ו-ן
אם אשתך מניקה, אז היא בטח יודעת שהיא צריכה לשתות הרבה. GUESS WHAT
כמה שהיא שותה - זה לא מספיק. לשתות עוד
מה שעוד עזר היו המגבונים של ד"ר פישר. ברח לי השם - אבל אומרים בבית המרקחת ומקבלים. זה עוזר מבחינת הרגעת הכאבים לאחר יציאה. שיהיה בהצלחה עם היציאות ובכלל.

גלשני

New member
ראשית, מזל טוב../images/Emo39.gif

לגבי עצירות, אני השתמשתי במיץ שזיפים מיובשים שעשה פלאים. לטחורים נעזרתי במשחה שהשם שלה מתחיל בפרוקטו..... והיא עזרה בעיקר בהרגעת הכאב. ולגבי דרכים נוספות להקל עליה- כאן אני יכולה להמליץ על המון תמיכה, אהבה ופינוקים.

galiaS

New member
פרוקטוזורין

למיטב ידיעתי מותר להשתמש בתרופה זו בהנקה אבל כדאי לוודא. תרופה מצוינת.

ו שתי

New member
הרבה מים והרבה אומץ

וכמובן שאם יש עצירות, להתקשר לרופא המשפחה ולקבל תכשיר רפואי להקלה על עצירות. לא צריך לגשת למרפאה, פשוט לדבר איתו בטל', שיכין מרשם, ושמישהו יאסוף את זה. דווקא כאן אני ממליצה ללכת על שימוש חד פעמי בתכשיר רפואי פרופר, שיעשה את העבודה ביעילות ובמהירות, כדי לא להחמיר את הטחורים והכאבים יותר. תרגישו טוב.

Arfilit

New member
שתי עצות נוספות:

לעצירות - מיצוי שזיפים או גרבר שזיפים. לטחורים - אמבטיות סבון פושרות לריכוך.

וגם..

קומפרסים של מגנזיום סולפט .לטבול במגבונים לחים ולשים שם לכמה דקות בשכיבה זה מרגיע מאד הרבה אמבטיות עם שמן לגוף זה הכי עוזר ומכווץ את הטחורים רצוי לפני שהולכים לישון כי ישר נשכבים וכך גם לגבי הנרות לטחורים רצוי תמיד אחד לפני שנשכבים ככה זה הכי יעיל

meravido

New member
גם אני סבלתי מזה בלידה הראשונה

והפחד נבע בגלל שכל האזור כאב וגם התפרים. שתי המלצות לי: 1. פתיליות של preperation H - אחד בבוקר ואחד בלילה לפני השינה למשך 5 ימים. עוזר כמו קסם. ומאז הם לא חזרו (טפו טפו טפו). 2. אמרו לי בזמנו לאכול 3 מלפפונים עם הקליפה כדי לרכך את הקיבה. וכמו שציינו פה - הרבה מים. מזל טוב ובהצלחה.

זרעי פשתן

לטחון ולאכול מיד. איך לטחון - מטחנת קפה או מטחנת פלפל (אפשר לקנות בכל חנות כלי בית מתחילה) עוזרת. אם היא לא מניקה - אז גם butcher's broom. אפשר לקנות בסופרפארמים למינהם, יקר ועובד כמו קסם.

למעלה