טחורים פיסורה ומה לא???

טחורים פיסורה ומה לא???

אחותי מקבלת טיפולים כימיים מאד קשים ובעקבות זאת יש לה טחורים ופיסורה למי יש הצעה מנסיון איך לפתור את הבעיה הזו היא גם רגישה לגלוטן קמח חיטה. תודה

ihovav

New member
מתוך האתר של האגודה למלחמה בסרטן:

" טחורים לעיתים עלול טיפול בקרינה להחמיר בעיית טחורים קיימת. אחד הסימנים לקיום טחורים עלול להיות כאבים בזמן יציאה ולעיתים דימום קל על פני הצואה. יש לדווח על כך לרופא או לאחות. הטיפול בטחורים במהלך תקופת הטיפול בקרינה דומה לטיפול בהם בשיגרה: אמבטיות ישיבה פושרות, נרות ומשחות המיועדים להקלה. רצוי להיוועץ ברופא או באחות לפני השימוש בחומרים אלה. " מקווה שיעבור בהקדם...

בעיה

מאד לא נעימה. (כאילו לא מספיק גם ככה.. ). אני יוצאת מנקודת הנחה שזה נגרם כתוצאה מהחומרים שהיא מקבלת. ידוע למשל שהתרופות להקלת הבחילות כמו זופרן למשל, גורמות עצירות כרונית ועקב כך נוצרים הטחורים. יש פה שתי בעיות שדורשות טיפול. אחת היא העצירות והשניה היא הטחורים. לגבי העצירות - כדאי לנסות את כל המוצרים הטבעיים המוכרים לטיפול בעצירות כמו פירות יבשים, סובין, תה עלי דפנה או כל דבר אחר שאתן מכירות ויודעות שהוא עוזר. כדורים טבעיים של שמן דגים (אומגה 3) גם יכולות לעזור לרכך ולסכך את העניינים. עוד דבר מאד חשוב - לא לחכות שלושה ימים ואז לגלות שיש עצירות אלא לטפל באופן רציף. לגבי הטחורים - ישנן משחות שניתן להשיג בקופת חולים ללא מרשם וללא סטרואידים, שמקלות על הכאבים. ישנן דרכים טבעיות לטפל בכאב, שמעתי על הצעה להניח בצל (שנצלה קלות) על המקום והוא סופג החוצה את הנוזלים ומקטין את הנפיחות. אפשר גם להרכיב משחה שעשויה מ 5 טיפות שמן ברוש + 15 טיפות שמן גרניום מעורבבים עם שפורפרת קטנה של KY ג'ל ולמרוח לפי הצורך. ("מתכון" שמצאתי בספר על שמנים אתריים). מקווה שזה יעזור. גלי

אולי

לא נעים לה לדבר על זה.. ואולי את הרופא זה לא מעניין.. (עוד נושא מהתחת..) אני יכולה להציע או לבקש משהו, יוני? דווקא מפאת הרגישות של הנושא, כיוון שהוא כבר עלה, אם תוכל לכתוב אם אתה יודע על דברים שמקלים על הבעיה. (ואם לא בא לך להחשף אתה יכול למשל לכתוב ששמעת על מישהו שחבר שלו.. וכ'ו..
)

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifזה מה שחסר לי שכולכם פה-

תקראו מה כתבתי לה...... חחחחחחחח אני שם נפשי בכפי
ורושם פה: בקצרה- הרעיון להימנע מדימומים הוא לא לגרום לחיכוך מיותר בין נימים ב... או בין היציאות (מילים של רופא
) לאיזור הדימום (פיסורה=פצע פתוח באיזור ) אז מה עושים? ראשית- אוכלים דברים רכים, פחות חריפים או חמים מידיי וכו' שותים המון בשעת אכילה וסתם כך, (מועיל גם סתם מפני הכימו...) שותים שמן פרפין (מירשם מהרופא-עדיף) גורם למניעת חיכוך מיותר בשעת היציאה, וכן- מריחה קבועה של וזלין על איזור ה... פשוט-שוטפים קבוע שם, היטב, ומורחים מעט וזלין על איזור הדימום או סתם כך... ואז נימנע ככל האפשר מפציעה חוזרת של האיזור הרגיש,ודימום. במקרה שאין יציאות (עצירות) אז ברור שהצואה קשה מידי, וכשהיא תצא היא פשוט תיקרע את הנימים או תתחכך עם הפצע וישוב הדימום המעצבן- אז לבקש מירשם לסירופ "לויולק" LEVYULAC" סירופ נפלא שמעורר פשוט את הגוף ליציאה, הוא מפרק את כל האוכל בבטן ויוצאת "תרבית צואה" רכה רכה רכה.... [
] ואז חסכנו שוב את החיכוך, הדם, והעצבים............. יש לבקש מהרופא את המירשם לסירופ - ולשאול על המינון, אני למשל לא לקחתי יותר מ-20 CC פעם ביומיים, פעמיים בלבד לאחר כל טיפול, וזה עזר לי בהחלט! שוב- מקווה שעזרתי לאוחתך (ציפור דרור) ולאחרים הקוראים את זה... מקווה שלא תצחקו מהלשון "העדינה" והיציאות שלי (תרתי משמע) פה... כמה לשונות לא ברורים רשמתי פה, או 3 נקודות [כאלו...]
[כאילו ראבק-קשה לי לכתוב "פי הט..." שוב לא כתבתי, כניראה זה קשה..] אז יאלא חבר'ה-לילה טוב רק בריאות נ.ב. חייב להזכיר-כשנפגשתי עם רופא בביטוח לאומי הוא שאל על זה.. ואמר לי-בסך הכל אין מה להיבהל
מזה בכלל!! גם אם רואים דם באסלה לאחר היציאה, ממש לא להיבהל, זה לא רציני, זה רק יותר מעצבן ולא נעים, והעיקר הוא לשמור על היגיינה באיזור, לשטוף היטב תמיד את האיזור, ולדאוג לניקיון אישי, והוא דווקא התעניין ברעיון של מריחת הווזלין כמניעה לחיכוך מיותר ויציאת דם, ואמר שזה רעיון ממש פשוט ונחמד. אבל שוב-לא להיבהל. אלו דבריו. לסיכום- לי אישיית לאחר סוף הטיפולים ב"ה אין זכר לבעייה זו

דגנילי

New member
יוני העדינות שלך מדהימה..

אין לי שום בעיה לכתוב פי הטבעת.. או כמו שאני מסבירה לבן שלי (שסובל מעצירות מדי פעם כי שותה יותר מדי שוקו..) - "החור של התחת" - פנים מול פנים זה קצת יותר בעייתי.. אבל לכתוב? מה הבעיה.. אפילו החור של הרקטום... פחחחחחחחחחח ואל תגיד לי שאת כל העיצות המועילות האלו קיבלת ובעיקר דיברת עם הרופאה המהוללת.. כי זה בטח מעניין את ה... שלה.. אגב אני סובלת מעצירות גם בלי כל קשר למחלה.. בזמן הטיפולים הכימיים זה החריף כמובן.. אבל מה שהציל אותי מניתוח טחורים.. זה להשתמש במגבונים לחים (שזורקים לשקית קטנה ולא לאסלה).. כמה שיותר רטוב ונקי - יותר עדיף.

אני באמת לא סובל לדבר על איברים....

לא בטוח שזה קשור לעדינות, אולי יותר להרגל. את העיצות בטוח לא קיבלתי מהגיברת שהיא לא תרד ברמה לעזור לחולה בדברים של "מה בכך"... [בעצם היא נתנה מירשמים..] זה יותר "לקט" ממס' גורמים שכן עזרו. והאמינו לי- הכל עוזר

עוד טיפ קטן

בנוסף לכל ההצעות הנכונות שהועלו פה לטיפול בטחורים עצמם - בנתיים ועד שתעבור התקופה של הסבל - רצוי לדעת שאם הכאב באמת גדול אז אביזר שיכול להקל בישיבה, כל עוד הטחורים קיימים, הוא מעין גלגל (דומה לגלגל הצלה שמשומש בים, מגומי אך קטן יותר) שמיועד לכך שאנשים חולים בטחורים קשים יישבו עליו. שמים את הגלגל הזה על הכיסא/הכורסא וכ"ו ואז יושבים על הגלגל עצמו. הישיבה על גלגל שכזה מאוד עוזרת, שכן הישבן עצמו לא נוגע בכיסא וכך לא מרגישים את הטחורים בישיבה. אומנם, ניתן להשתמש גם בכרית רגילה, אבל לדעתי ההקלה פחותה - שכן המטרה היא להימנע ממגע של הישבן לחלוטין - ובכרית רגילה זה לא מתאפשר. "חבר שלי" עשה את זה במשך תקופה ארוכה כשהוא סבל מטחורים בעקבות המחלה

תודה לכולכם!

העברתי אל אחותי את המסר שלכם והיא תפגוש את הפרוקטולוג ביום שלישי ונקווה שביחד יגיעו לאיזה מתכון שיחסל את הטחורים המעצבנים!!! אגב, אחותי אומרת שהטחורים מציקים לה יותר מהסרטן הארור!!! בריאות לכולכם!

למעלה