טחינה גולמית וערכי ברזל

Oppenheimer

New member
טחינה גולמית וערכי ברזל

היי,

נתקלתי בטחינה הבאה, ערכי הברזל בה נראים לי קצת הזויים, כמעט פי 3 מטחינות מלאות אחרות.

מה אתם אומרים?
 
טחינה משומשום מלא טרום מונבט

אני חושבת שה"טרום מונבט" מסביר את זה. יש הבדל בין טחינה מלאה שהיא פשוט משומשום מלא, לבין טחינה משומשום שעבר גם שלב אחד קדימה לפני הנבטה ואז הערך התזונתי שלו מעט טוב יותר. הכי טוב זה שומשום מלא מונבט, כמו כל דגן או קטנית מונבטים, גם הנבטה של שומשום לפני טחינה מעלה את הערך התזונתי שלו.
 

Oppenheimer

New member
הבנתי, תודה

מה זה אומר טרום מונבט? שזה רק הושרה במים?

האם יש טחינה גולמית משומשום מלא מונבט?
 
ככל הידוע לי כן

נתקלתי פעם בטחינה משומשום מלא מונבט בחנות טבע כלשהי אבל מן הסתם היא גם הרבה יותר יקרה מרוב הטחינות ה"רגילות".
 

Oppenheimer

New member
מוזר כי...

ראיתי גם כזו טחינה והערכים של הברזל היו כמו של טחינה רגילה משומשום מלא.

אני ממש מבולבל...
 
למעלה