טחינה גולמית עם זעתר

הילית111

New member
טחינה גולמית עם זעתר

הי לכולם קניתי את הטחינה הגולמית של "ברכה" עם זעתר פתחתי וזה מאוד מאוד שמנוני כתוב לערבב עם מים עד הסמיכות הרצויה אבל מים עושה את זה יותר דליל אז איך בדיוק אני מכינה מהנוזל הזה טחינה סמיכה פחות או יותר ? לא הבנתי ממה שכתוב על האריזה אין לי מיקסר ואני הדיוטית בבישול… אגב יש להם גם טחינה בבקבוק לחיץ –איך הטחינות האלו מבחינת טעם? אודה לעצות תודה
 

gs1234

New member
איך מכינים טחינה

שלב 1: הטחינה הגולמית לפעמים נפרדת לשכבה של טחינה ושכבה של שמן מעליה. מערבבים היטב, בכף נקיה, את התכולה של הצנצנת, עד שהכל מעורבב. עכשיו הטחינה הגולמית מוכנה לשימוש. שלב 2: שופכים את כמות הטחינה הרצויה לקערית. שלב 3 (מדלגים עליו אם הטחינה הגולמית כבר מכילה תבלינים): מוסיפים מיץ לימון טרי ומלח לטחינה הגולמית ומערבבים. שלב 4א: מוסיפים מעט מים ומערבבים. שלב 4ב: מוסיפים עוד טיפה מים ומערבבים. ממשיכים ככה עד שמקבלים את הסמיכות והצבע הרצויים של הטחינה. שלב 5: טועמים, ומוסיפים עוד מלח או מיץ לימון, לפי הטעם. הערות חשובות: א. הטחינה מסמיכה במשך כחצי שעה לאחר ההכנה, לכן רצוי להכין טחינה מעט דלילה ולתת לה להסמיך. ב. כמות המים לא קבועה, ותלויה בסוג הטחינה ובסמיכות שאוהבים.
 

Applebite

New member
אבל מוכרחים גם שום בטחינה!

ואני אוהבת להוסיף גם כמון.
 

gs1234

New member
יש אסכולות שונות

למשל, ארז קומרובסקי סבור ששום בטחינה הורס אותה. ולפי הספר שיש לי "הבישול הצפון אפריקאי" כמון מוסיפים רק באלג'יריה. אני אישית באמת מוסיף קצת שום טרי כתוש, טיפה או שתיים של רוטב חריף, וקצת שמן זית, שהופך את הטחינה ליותר חלקה וטעימה. ואם כבר אני טוחן בנושא הטחינה, אז בזיליקום טרי, קצוץ ביד, מעורבב בתוך הטחינה...
יו, בדיוק היום קניתי בזיליקום בשוק!
 

bonbonyetta

New member
טחינה בהכנה עצמית

שלום אני אישית לא מכירה את הטחינה הגולמית של ברכה, אני צורכת פירמה אחרת. יש הבדל בין הפירמות בסמיכות וגם בהפרדה בין השמן שצף למעלה וגם מעיד על זמן מדף והטחינה למטה. בכללי, אני גם מעדיפה טחינה גולמית משומשום מלא כמובן, אפשר גם אורגני, אך עדיפות בכל מקרה למלא, גם נוכחתי לדעת שעדיף לקחת ללא טעמים זעתר או אחרים, פשוט טחינה גולמית משומשום מלא וזהו. עושים תיבול לבד. בכללי קודם כל אם קנית פירמה שעירוב בה בין החומר השמן לאחר אינו טוב, את צריכה לערבב קצת לפני שאת מתחילה את זה בכלל. בקופסה המקורית עצמה לפני שמתחילה לערבב לאט לאט עד שהחומר השמנוני יותר יפסיק לצוף למעלה. כעת קחי כמות מסוימת שאת רוצה לכלי עירוב, לאט לאט התחילי לשפוך לשם מים ולערבב. קצת מים ולערבב היטב עד שתיווצר עיסה אחידה. להוסיף עוד מים ולערבב שוב עד עיסה אחידה. עוד קצת מים...וככה עד שסמיכות העיסה שתיווצר תהיה לא סמיכה מדי ולא דלילה מדי אלא כמו שאת רוצה. אני אישית אוהבת אותה קצת סמיכה ומשתמשת בה בתור ממרח. כשהגעת לשלב זה אפשר להוסיף לפי הטעם מלח פלפל תבלינים נוספים שום טרי (או קוביות קפואות שהפשירו אותן לפני זה) אפשר גם ירק כמו פטלוזיליה, כוזברה ועוד, בצל ירוק - כל מיני דברים אין הגבלה למעשה בכלל. אפשר גם להוסיף מעט שמן זית אבל זה תלוי בטיב וסוג הטחינה שקנית, יש כאלה שהחומר השמנוני למעלה כה רב שזה מיותר. שוב, מערבבים הכל טוב טוב - ויש לך אחלה טחינה. כדאי לעשות כל פעם נגלה קטנה ליום יומיים לא יותר מזה.... תגידי אם הלך לך לפי מה שאמרתי...
 
למעלה