טחינה לאספרסו

nataliegold

New member
טחינה לאספרסו

שלום!
קניתי לפני יומיים מכונה חדשה - ASCASO STEEL ומטחנת GRAEF. אני די מתקשה בהכנת הקפה. אני חושדת שזה מאחר ולא הסבירו לי מה הטחינה הנדרשת לאספרסו. רמות הטחינה במטחנה הן בין 1-25.
אשמח ממש לעזרה בקשר לזה - וטיפים בכללי, אם יש :]
תודה מראש!
 

nataliegold

New member
תודה רבה

חשבתי אבל שמדובר בדברים קבועים מראש וידועים - ולא ברמה של לנסות ולהוסיך ולגרוע כל פעם גרם. כל אחד פשוט מאלתר לעצמו טחינה אחרת לאספרסו? אין דרגה אחת שמומלצת למכונה כזו?
 

eldza

New member
זה משתנה לפי סוג הקפה, רמת הטריות של הקפה,

רמת הלחות באוויר, מכונה מטחנה ועוד
 

nataliegold

New member
מזיגה מהירה מדי

אני מצטערת שאני קצת מציקה עם הנושא - אבל ניסיתי רמות שונות של טחינה, מהכי דקה, הכי עבה, באמצע - וכל פעם נמזג לי ספל מלא בעשר שניות בערך. אם תוכל קצת להכווין - טחינה דקה במיוחד לאספרסו? עבה במיוחד? אני באמת פשוט לא מבינה בזה בכלל והייתי שמחה ללמוד.
 
איזה דכם של גראף רכשת?

האם רכשת את הCM70?
אם כן, האם קיבלת עם המטחנה 3 שייבות (דסקיות קטנות עם חור) בשקית קטנה?
אם מדובר במטחנה הזו , את צריכה להוסיף שתי שייבות מתחת לסכין שמסתובבת.... (רצוי לבקש ממישהו שמבין במטחנה הזו או מבעל מקצוע)
ללא הדסקיות הללו, המטחנה פשוט תטחן גס מידי.
 

nataliegold

New member
זו אכן המטחנה

אבל לא קיבלתי שום דבר מלבד המטחנה עצמה, מיכל ותוספות כאלו. אני צריכה לקנות שייבות?
ונראה לך שזו בעצם הסיבה - שהקפה פשוט לא דק מספיק, למרות שטחנתי על המינימום?
 
זו הסיבה. השקית עם השייבות נמצאת בדרך כלל

נמצאת יחד עם יתר האביזרים ואני מקווה שלא זרקת, יש שם שייבות במידות ספציפיות. לא בלתי פתיר אבל בכל זאת...
צריך להוסיף מתחת לסכין התחתונה שתים מהשייבות...
 

nataliegold

New member
לא זרקתי את האביזרים והאריזות

אבל אין שום דבר כזה מצורף. יכול להיות שזה כבר מחובר?
או שללכת פשוט לחנות ולומר להם?
 

nataliegold

New member
אוקי. יש.

תודה! מצאתי אותן. הן מאוד קטנות ובחיים לא הייתי חושבת לחפש אותן. איך בדיוק מבריגים אותן?
 
לעצור כאן ולגשת לבעל מקצוע!

צריך לפתוח את האום שמעל הסכין המסתובבת , להוציא את הסכין הקונית ולהלביש שתי שייבות על הציר בנוסף(!!) לשייבות שכבר נמצאות שם!
האום הוא בעל הברגה הפוכה כלומר נפתח עם כיוון השעון ולא כמו אומים רגילים שנפתחים נגד כיוון השעון.
 

mr dish

New member
עוד משפט עידוד קצר...נכון, זה די מיאש בהתחלה,

אבל אני מבטיח לך שלכשתלמדי את הנושא יותר, ייקשה עליך לשתות קפה אצל אחרים שאינם מדקדקים בקטנות שכאלה, כמונו...

זה כיף וזה משפר את חווית השתיה עד מאד.
 

eldza

New member
תטחני דק מאד, ואז מלאי את הסלסה עם גבעה קטנה

לארח מכן, דפיקה קלה על השיש ודחיסה הגונה.
אם עדיין זורם מהר מידי, נסי להוסיף מעט קפה
 

dudi4321

Active member
את צריכה גם לדחוס את מה שמכניסה לכוסית

עם דוחסן. ממלאים קפה טחון לגובה הכוסית. ואחרי זה דוחסים. הכי חזק שאת יכולה.
 

nataliegold

New member
דחסתי

מילאתי בטחון דק על 1, ודחסתי בצורה ישרה. ועדיין, יש רק מים חומים ומרים.
 

nataliegold

New member
פתרון משמח

טוב, אז אחרי קשיים לוגיסטיים - חזרתי לחנות עם המכונה והמטחנה וביקשתי עזרה. התברר שהמטחנה פשוט לא עבדה - לא ביררתי בדיוק מה הבעיה, אבל החליפו לי אותה, הסבירו לי בחוסר רצון וחוסר נחמדות מה הטחינה הנדרשת וזה הסתדר.
תודה רבה לכולם על התשובות והעזרה, זה השיב לי קצת מהרצון שאבד עקב התעסקות עם החנות הלא מוצלחת והעצבים שנבעו מזה.
הספקתי בינתיים להכין כמה הפוכים והם יצאו מצוינים, אז תודה רבה רבה! :]
 
למעלה