אוכל טעים עושה חסד עם בעליו. עוגה, גלידה, ממתק - אם אוכלים אותם כפינוק מיוחד, אולי פעם או פעמיים בשבוע, אז זה טעים וזה טוב וזה לא מזיק. ויש לזה עוד יתרון גם כלפי חוץ, שכולם יוכלו לראות שטבעונים לא אוכלים רק נבטים כל היום.
כדי להשיג ממנו "בריאות" - צריך לכתוש אותו ולא לאכול את הזרעים שלמים. הטעם שלו מריר.
יש לשים לב בהקשר לכל מיני אזהרות לגביו. למשל: לא לנשים בהריון - עלול לגרום להפלה.
עליהם אינספור דיונים גם בהקשר של ביסלי וכאלה ואין תשובה חד משמעית. שם אולי התקבלה תשובה ברורה, אבל במוצרים אחרים (כמו למשל כיף לי וביסלי) התשובה היתה שלילית. אז להאמין? להמנע מחמת הספק? האם זה עד כדי כך משנה, בהתחשב בזה שמדובר במוצר כל כך משני שאפילו לא בטוח שמכיל משהו מהחי? על זה כל אחד יענה בעצמו.
אבל בקשר לאבקת מרק של קנור, ברור שהיא לא טבעונית בגלל הביצים, אז זה יורד מהפרק בכל מקרה.