טחינת קצח?

Ofericko

New member
טחינת קצח?

מישהו מכיר אישית?
איך הטעם?
האם נחשב "בריא" (בכלל ובהשוואה למה שאנחנו יודעים ומהללים את הטחינה הרגילה)?

ladybug6

New member
נשמע קצת איכסוש

אבל אתה מוזמן לטעום ולספר לנו

Ofericko

New member
כן, אה? באמת נשמע קצת לא משהו

במחשבה ראשונה אבל יכול להיות שזה מעדן.
נחכה לתגובות הנלהבות בסבלנות....

ladybug6

New member
כן

אבל אני מעדיפה את זאת של השף הלבן, במתיקות מעודנת.
של ריצ' מתוקה מדי ולדעתי יש לה טעם לוואי שלשניה אין.

gs1234

New member
אני דווקא מעדיף את ריץ'

אבל זה עניין של טעם.

לריץ' יש גם שמנת צמחית לא ממותקת שהיא ממש טובה בעיניי. אני מכין איתה תפוחי אדמה בתנור, מרקים מוקרמים, ועוד.

gs1234

New member
טבעונות טעימה זה טוב

אוכל טעים עושה חסד עם בעליו. עוגה, גלידה, ממתק - אם אוכלים אותם כפינוק מיוחד, אולי פעם או פעמיים בשבוע, אז זה טעים וזה טוב וזה לא מזיק. ויש לזה עוד יתרון גם כלפי חוץ, שכולם יוכלו לראות שטבעונים לא אוכלים רק נבטים כל היום.

יצא לי פעם אחת לטעום, ממש מזמן

לפני כמה שנים. אני עוד זוכרת את ה"טראומה" והאכזבה משהו אחרי שטעמתי וגיליתי שזה לא שוקולד

ממה שאני זוכרת יש לה טעם יותר מר משל טחינה "רגילה". זה בגדול ההבדל.

RSPA

New member
קצח נחשב בריא מאוד...תראה כמה

http://www.derech-hatavlinim.com/articles-in.asp?num=31

כדי להשיג ממנו "בריאות" - צריך לכתוש אותו ולא לאכול את הזרעים שלמים. הטעם שלו מריר.
יש לשים לב בהקשר לכל מיני אזהרות לגביו. למשל: לא לנשים בהריון - עלול לגרום להפלה.

Ofericko

New member
ניצלוש: אבקת מרק פרווה.... עם ביצים??

איך לא שמתי לב לזה עד היום? אבקת מרק פרווה של קנור לא טבעונית!
ולא. לא מדובר על "עשוי להכיל" אלא על הימצאות של ביצים בתוך הרכיבים שחור על גבי לבן.

לא בדקתי בחברות אחרות.

RSPA

New member
עכשיו נזכרתי-יש בעיה בסיסית עם כל האבקות הללו

עם שני מספרי E שיש בהם.
גבי עשה איזה פרוייקט בדיקה בזמנו והמסקנה היתה שאין אבקת מרק (כמה שאני זוכר) שעומדת "בתקן" הטבעוני.
זה משהו שמצאתי ומזכיר את זה >> http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=131206139
כדאי שגבי אולי יזכיר לנו שוב....

ladybug6

New member
אם אתה מדבר על 631 ו-627 אז כבר היו

עליהם אינספור דיונים גם בהקשר של ביסלי וכאלה ואין תשובה חד משמעית. שם אולי התקבלה תשובה ברורה, אבל במוצרים אחרים (כמו למשל כיף לי וביסלי) התשובה היתה שלילית. אז להאמין? להמנע מחמת הספק? האם זה עד כדי כך משנה, בהתחשב בזה שמדובר במוצר כל כך משני שאפילו לא בטוח שמכיל משהו מהחי? על זה כל אחד יענה בעצמו.

אבל בקשר לאבקת מרק של קנור, ברור שהיא לא טבעונית בגלל הביצים, אז זה יורד מהפרק בכל מקרה.

למעלה