טטנוס לילדים

numik

New member
טטנוס לילדים

שלום, בני (בן1.8) קיבל את החיסון הראשון של טטנוס דיפתריה לפני כשבועיים. אני יודעת שהמרווח בין המנות הראשונות הוא חודשיים ובין המנה השלישית לאחרונה הוא חצי שנה. האם יש אפשרות לרווח את המנות כך שכל אחת תהיה במרווח של חצי שנה בין אחת לשניה או שזה פוגם ביעילות החיסון? (אנחנו מרווחים ומחלקים את החיסונים עקב תגובות לא טובות לחיסונים). תודה!
 

numik

New member
אצל אחיו הגדול

הפך להיות לאחר כל חיסון מילד חייכן ומלא רוח חיים לילד רציני מתקשר במינימום כמעט ולא מתנועע. כל תגובה כזו לקחה כחודש עד התאוששות וחזרה שוב על עצמה. את החיסון האחרון כבר פיצלנו (בהתייעצות עם האחות) והתגובות היו קלות יותר. עם בני הקטן (שעליו אני שואלת כרגע) לאחר כל חיסון הוא סובל מעצבנות מאוד יוצאת דופן ושינה טרופה למשך יומיים (הוא ילד רגוע מאוד באופן נורמלי), כמו כן מתחיל לו גודש במערכת הנשימה והוא מחרחר בלילה. חשוב לי מאוד לרווח את החיסון הנוכחי, האם זה אפשרי מבלי לפגום ביעילותו? תודה!
 
תשובה

צריך להתייחס לדבריך ברצינות. לא ידוע על תופעת לוואי כזו לחיסון המחומשת, הסיפור נשמע מוזר בעיקר לאח הגדול ולדעתי זה מחייב בדיקה ובירור. פנית לרופא הילדים המטפל שלו ?
 

numik

New member
תודה דר'

אכן החוויה המפוקפקת עם החיסונים לבני האמצעי היתה קשה עבורי ולכן אני נוקטת משנה זהירות עם בני הצעיר. ועד שאפנה לרופא, האם תוכלי להגיד לי באופן תיאורתי אם ריווח החיסון של טטנוס+דיפטריה פוגם ביעילותם? תודה על תשובותיך.
 
למעלה