טיבת חלב

mkwm

New member
טיבת חלב

שלום לכולם אני מתכוונת להתחיל עבודה בטיפות חלב בעיר שלי בעוד כמה ימים יש לי ראיון עם המפקחת יש לי מידע כללי מה מרפאה בעיסוק יכולה לעשות שם, אני צריכה את עזרתכם לגבי סוג העבודה שם, אוכלוסיה,מה בדיוק עושים הדבר חיוני לראיון שלי תודה מראש על העזרה

סיוואר

New member
תוכנית גרייה

שלום לך העבודה של המרפאה בעיסוק בטיפת חלב מאוד מעניינת כי אין "טיפול" בטיפת חלב דבר שרגילים אליו, אלא גרייה לתינוקות והדרכה לאמהות, והמון יצירתיות מצד המרפאה בעיסוק. בדרך כלל התינוק מגיע לבדיקה עם האם ואחרי שמסיים עובר לחדר סמוך שבו המרפאה בעיסוק יושבת, משחקת עם הילד וחושפת אותו לדברים שהוא צריך לדעת בגילו ומדריכה את האם לגבי גרייה בבית. יכולות להגיע גם אמהות במיוחד רק כדי לקבל הדרכה וייעוץ לגבי התפתחות בנם/בתם ואיך לשחק איתו/ה, גרייה לעידוד זחילה, עצמאות...וכו' בטיפה גם אפשר לעשות קבוצה, של כמה ילדים יחד עם האמהות שלהם ולהדריך אותם לגבי משחק אם-בן, חשיבותו לקשר ....או בכל נושא אחר רלוונטי. ובנוסף לתת להן רעיונות למשחק סמבולי מדברים וחפצים שנמצאים בכל בית ללא צורך בקניית משחקים (כי לא לכולם יש אפשרות לקנות). העבודה מאוד מעניינת ודינמית, ויש הרבה מקום ליצירתיות. בהצלחה

עבודה בטיפת חלב

לפני 20 שנה היו בירושלים ברב טיפות החלב מרפאים בעיסוק. העבודה שלנו כללה סינון מתן הדרכה ומעקב. ילדים שהגיעו ממשפחה בסיכון, מחתך סוציואקונומי בעייתי וילד בכור להוריו היו מגיעים אל המרפא למתן הדרכה, בדיקה ומעקב תקופתי. במקרה של בעיה היינו בקשר עם רופא הילדים של התחנה, עם רופאים נוירולוגים, אורטופדים וכיו"ב בקהילה וכמובן עם צוות האחיות. המעקב היה בין אחת לשבוע לאחת לחודש ובגילאים מעל שנה וחצי עד לאחת ל3-4 חודשים. בנוסף לכך במקרה של חשד\ספק האחיות היו קוראות לנו לחוות דעה. תפקיד נוסף היה פיקוח שלנו עם האחות הראשית וסינון במשפחתונים, מעונות וגנים במרחב התחנה. לאחר סגירת התוכנית המרכז הירושלמי להתפתחות הילד, בזמנו, דיווח לאחר חצי שנה על עליה דרמטית במספר הפניות עם אחור התפתחותי. חבל שתוכנית נסגרה. זה היה המקום הכי נעים לעבוד בכל הקרירה שלי מאז. בהצלחה

למעלה