טיגון בצל ושום

טיגון בצל ושום

כאשר אתה מטגן בשמן בצל עד שנהיה מוזהב , ומוסיף עוד שיני שום קטוש ,
לפני הבשר מה אתה בעצם עושה ?
הבצל מדבר על : בל - האות הראשונה ואחרונה בתורה , כמקשה של האנרגיה הפנימית של התורה שמרובדת בשכבתיות של שכבות מאור הבא מהתורה , התואמת את השכבתיות הפנימית לחיצונית שלנו ביום יום , מבחינה פנימית והיולית של סידור האנרגיה לאנרגיה מחשבתית , מהפנימי למחשבות חול , דהיינו מה נושא את התחדשות אנרגיית המחשבות שלנו , לפי הריבוד השכבתי בו אנו נתונים בבלל המשבות של החול היום יומי , כאשר לתוך זה נמשך אור הצדיק המחיה .
ואז בל+ צ = בצל .
וזה ניתן לנו במצריים להמתיק את המים המרים , ועבר שינוי ואדפטציה הילכתית לארץ הקודש לבצל של ימינו השונה ממה שהיה במצריים רק הרעיון אותו דבר .

ואז השיני שום הקטוש , שום נותן את ערך ה-'ש , דהיינו את סידור המתגשם ,
הנותן זוית של עבר נמשך , דהיינו מחדש את סידור המתגשם ולאורו מה היה בעבר .
כך שהשיני שום הקטוש מוסיפים לנו פריסה פנימית להכרתית תודעתית , של עברינו
המתייחס לסידור הגשמי + סידור הפנימי של האור המחיה מהפנימי לחיצוני בבצל .
וכך אתה מכין רקע לבישול של בשר ועוד מוצרים , את הבצל והשום .

כמה בצלים לעומת כמה שיני שום , זו סוגיה מורכבת ולא סתם מתכון מהרשת ,
אלא עד כמה אתה יכול להכיל ולעבד נתונים ביישוב הדעת שלך , דהיינו כמה מיכלולי תפישת כל התורה בשכבתיות הבצלית , לעומת חלקי עברינו האישי עד הכללי ,
ועד כמה אתה מיושב בדעתך הצלולה , על התפלגות לכמו אפליקציות קיומיות יום יומיות , ושומר על חיוניות , ולפי זה צריך להיות היחס בין בצלים לשיני שום בתבשיל .

לשים לב שבבצל יש מרכז אחד ושכבות , ולא מספר התפלגויות למספר חלקים פנימיים כאילו צמיחות חדשות של בצל בבצל , כי את אלה יש להוציא ולזרוק .
וככה אתה גם שומר הלכה וגם יודע לתרגם את זה למה רצוי ליום יום .
ואז האכילה היא לשם שמיים , וקירבת השם טובה לנו וברכותיו .
קצת יידישקייט , בעידן פוסט כדאי לחזור לשורשים ולא רק לצבוע בבלונד .
דוד
 
בפיך ולבבך לעשותו

ולא בשמיים היא , ולא רק כי טעים , אלא למה , ואז כבר יהיה תואם וטעים .

הבשר על עניין כזה , מוסיף אלמנט של בר +ש' , דהיינו אספקלריית עתיד
בבר - או בכל החלקים שהם לא הטבעי הפרטי שלי .
ואז מה כמות הבשר הראויה לכמות הבצל והשיני שום , מבחן לאברכים אצל הרבנית .
האם הוא יכול להחזיק משפחה פרנסתית .
תדע כל אשה לבחון אם מי ומה היא מתקשרת לקשר , ומזה עד כמה יהיו הילדים מפוזרים עם בעיות קשב וריכוז וכו' .
בנות אתם מתבקשות להעלות את הרמה ולא ללמוד שטויות באולפנה .
דוד
 
ולדוגמאות

קילו בשר , אומר : הרושם -קו + לי הפוך-יל =קילו , אזי רשמי ההפוך לי באספקלריית העתיד בכל מה שלא הטבעי שלי .
דהיינו איך יסתדר העולם החיצוני עימו אני נפגש ביום יום שהוא לא המוח והעצמי שלי .
ואיך זה יסתדר לי , ואזי למטלות השבוע שאני בישול לכל השבוע של בשר .
כמה בשר לכל המשפחה , לכל יום בשבוע , וכמה בצל ושיני שום לעומת כמה בשר .
לאנרגיה המתחדשת שאני צריך לעבודה או ללימודים , ואיזה תיבולים להוסיף ,
לפי איזה טוויסט אני רוצה בעלילה הנחווית , ולא רק כי טעים .
אלא איזה טעם מתאים לי ולכן תאים , ואיך לדאוג לזה , ואז כולם יכולים להיות בשלנים
קצת קולינריה יהודית .
דוד
 
למעלה