טיגון בשמן

lirlurim

New member
טיגון בשמן

שלום, אני קורא באינטרנט ידיעות סותרות בנוגע לנזקים שנגדרמים כתוצאה מטיגון בשמן זית. פעם אחת ולתמיד - האם ישנה תשובה חד-משמעית באיזה שמן עדיף לטגן? שמן סויה אינו בריא ושמן זית נחשב ככזה שמשחרר מרכיבים לא בריאים בזמן טיגון ארוך. אז? שמן קנולה? אגב, לתיבול סלטים אני משתמש בשמן פשתן כך שאם לא אטגן בשמן זין - הוא יצא לגמרי מהתפריט. בריא? תודה רבה.
 

d a p h n a

New member
לא מומלץ להשתמש בשמן זית לטיגון

מאחר והוא מגיב לא טוב לטמפרטורות גבוהות. דומני (אם כי ייתכן שאני טועה בעניין זה) שהוא בסדר לשימוש בטמפרטורות נמוכות יותר כמו להקפצה קלה וכד'. כמובן שהכי טוב לצרוך אותו כשהוא קר, בסלטים וכד'. לגבי טיגון ממש, שמן קנולה אכן עדיף, מאחר והוא עומד טוב יותר בטמפרטורות גבוהות. מן הסתם כך או כך עדיף שלא להגזים בצריכת מזון מטוגן או שמכיל כמויות גדולות של שמן.
 

MyTaoWay

New member
לדעתי הכי טוב זה

לעבור על בישול באידוי מתוך כתבה אחת מכל הלינקים : השיטה הקלה ביותר לאדות מזון היא לחתוך או לקצוץ את המזון מאחר ויותר קל לאדות מוצרים קטנים. בשר טחון, רצועות דגים, ירקות חתוכים ועוד.. תהליך האידוי מהיר יחסית ואיננו מצריח מאמץ רב. בעזרת כמות מועטה של נוזלים וללא חשיפה לאור. על ידי כך אנו שומרים על הערכים התזונתיים של המזון ומאבדים פחות כמות של ויטמינים. למשל – בתהליך האידוי של ירקות אובדת כ-40% מכמות הוויטמין C שבהם, בהשוואה ל-70% האובדים בבישול רגיל בנוזלים. בנוסף, חוקרים מאיטליה השוו 3 צורות הכנת מזון: בישול, אידוי וטיגון ב-3 סוגי ירקות: גזר, ברוקולי וקישוא. התוצאה שהתקבלה הצביעה על כך שבישול באדים שומר יותר טוב על תכולת נוגדני חמצון בירקות מאשר בישול במים וטיגון. בין נוגדני החמצון שנבדקו היו החומצה אסקורבית הידועה גם בשם ויטמין C, בטא קרוטן שהופך בגוף לוויטמין A, וחומרים פנוליים בעלי יכולת נוגדת חמצון גבוהה מאוד. מחקר אחר בדק תכולת חומרים שנחשבים למונעי סרטן (גלוקוזינולטים). חומרים אלה נפוצים בירקות כגון כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, קולורבי, ברוקולי וירקות אחרים ממשפחת המצליבים. גם כאן נמצא כי הבישול באדים שומר טוב יותר על החומרים הללו בירקות, מאשר בישול רגיל בנוזלים. גוגל -> בישול באידוי : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3314198,00.html http://www.to-heal.com/Default.asp?PageId=9355&FragmentId=24937& http://he.wikipedia.org/wiki/אידוי איך משתמשים בכלי הזה : http://www.haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?ArticleID=803 http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4305 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2939436,00.html http://www.asimon.co.il/ArticlePage.aspx?AID=5850&AcatID=85#At ויש עוד...... שאפשר למצוא בגוגל ...
 

lirlurim

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

האמת היא שהדבר היחיד שאני מטגן (אם כי בכמויות די גדולות) זה בצל, כאשר אני מכין אורז, עדשים וכו'. כיצד לאדות בצל? הרי אם אכניס אותו לסיר ללא שמן הוא פשוט ישרף... תודה.
 

MyTaoWay

New member
אם זה הדבר היחיד...

אז זה בסדר ... אין תחליף לבצל מטוגן !
כמו שדפנה אמרה, רק מוסיפה שמן קנולה לא מזוכך !!! (שאפשר לקנות בשופרסל דיל ...עולה 12 שח'' בערך )
 
למעלה