טיגון טופו

טיגון טופו

היי לכולם! אני מנסה לטגן טופו כשלעצמו או כחלק ממוקפץ בסגנון סיני. הוא לעולם לא יוצא לי כמו שיוצא במסעדות ובמיודח כמו שאכלתי בתאילנד ובמזרח. שם זה יוצא קריספי ופריך וממש טעים ובפנים זה קצת רך, ואילו כשאני מטגנת את זה, זה נהיה קצת חום בקצוות, אבל בפנים זה רך מאוד, בקיצור לא נהיה קריספי. מישהו מכיר שיטות טובות לטיגון טופו כך שייצא כמו שאני אוהבת?

p e b b l e

New member
ניסית לקמח קלות ולטגן טיגון עמוק?

עוד טיפ שעוזר לטופו הוא לסחוט אותו מהנוזלים. אני מניחה את גוש הטופו על צלחת עם נייר מגבת מעליו ומתחתיו ומניחה מעל קופסאת שימורים למשך כ- 20 דקות ואז הוא נוח יותר לטיגון.

אתמול

ניסיתי שיטה חדשה שהמצאתי, עירבבתי ביצה עם רוטב סויה (כנראה טעות כי הביצה לא הדביקה טוב) ואז טבלתי בפירורי לחם כמו שעשים לשניצלים והכנסתי לשמן לוהט. יצא ציפוי מגניב ורך מבפנים, אבל חסרטעם ובקושי הרגשתי את הסויה, אז שמתי את טופו המוכן טבול בסויה ויצא נחמד. אגב, כששמים את מה שנשאר במקרר, זה מתרכך שוב :( לא ניסיתי את השיטה של הוצאת הנוזלים, אני בהחלט אנסה את זה. אגב, אני צימחונית ולא טיבעונית, אבל איזה שיטות יש להדביק פירורי לחם לירקות מוקפצים או טופו וכו'?

p e b b l e

New member
גם אני צמחונית אבל משתדלת להימנע מביצים

אני אישית מאוד אוהבת ירקות וטופו בטמפורה, אפשר גם בתוך תערובת הטמפורה לערבב פירורי לחם. עוד שיטה זה להדביק בעזרת טחינה או בלילת חלב סויה עם קצת קמח, למרות שניסיתי את 2 השיטות הללו וזה לא מי יודע מה מוצלח.

taliF454

New member
ישנו מתכון בבלוג של נטלי שאולי יעזור

(אמנם זה מתכון לסייטן,אבל העיקרון דומה)

למעלה