טיהור מים

טיהור מים

שלום, שמעתי שניתן לטהר מים בעזרת 5 טיפות יוד לליטר מים האם זה יוד שונה- או שזה יוד רגיל? כי קניתי יוד 2.5% אבל רשום שם "לא למאכל", ?

kogawa

New member
טהור מיים

הטהור הטוב ביותר הוא הרתחה, או שתיה של מיים מינרלים שווידאת שהחותם (פס הנעילה) לא הוסר למילוי נוסף. טהור ביוד או בכלור משאיר טעם לווי שייש הרגישים אליו (אותי לא תשכנע לשתות מים מוכלרים), והחיסרון של יוד הוא הנטיה שלו ללכלך - ותמיד ישפך לך בתרמיל, לא משנה מה תעשה. הפיתרון שלי הוא קניית גבישי יוד בבקבוק, מילוי הבקבוק במיים ולאחר עירבוב שפיכת כל הנוזל לכלי מיים כך שבתיק יש רק בקבוק עם גבישים יבשים. בכל מקרה, יוד וכלור הם חומרי ניקוי פעילים ולא למאכל אדם, אבל מיים מטוהרים ניתנים לשתיה. בדוק עם החנות שמכרה לך האם ניתן להשתמש ביוד שלך לטהור מיים, ועל תשתמש בחומר ששמים על פצעים, זהו אינו יוד. יוד צבעו חום כהה ולא סגול או וורוד.

אומרים שלא בריא

אמרו לי שלא בריא לישתמש ביוד יותר מחודש,זה נכון? ומאיזה חומר הכדורים לטיהור?

kogawa

New member
עדיף לשאול רופאים ולא מטיילים

אני אישית שותה חופשי ברחוב העולם השלישי, ומנסיוני מחודש שתיית מי אמזונס אליו נשפכים שפכי 200 מליון איש, חוסנתי ברמה שחסכה ממני מחלות קיבה למשך שנת טיול בדר"אמ. המלצתי, שתפנה לפורום רפואה ותשאל שם לגבי שתיית מיים מטוהרים ביוד או מוכלרים.

מניסיון אישי בטראק של נפאל

קונים בקבוק קטן בבית מרקחת של מטהר מים (לא זוכר בדיוק מהו המינון הנכון אבל על כל בקבוק רשום כמה טיפות צריך לליטר) פועלים לפי ההוראות (אם אני זוכר טוב יש לחכות פרק זמן מסוים לפני ששותים את המים ) וזה הכל לא מסובך לא עושה בעיות ואפילו די "טעים" עד שכמה שאפשר להגדיר טעים...

גיש

New member
בדיוק היום הייתי ב"למטייל"

וקניתי כל מיני דברים להודו, מה שד"א צימצם את השהייה שלי שם בכמה חודשים :), המוכר שם הציע לי איזה בקבוקון ואמר שזה לטיהור המים, לא קניתי אבל אולי תכנס תבדוק בשבילך.

למעלה