טיהור מקומות בהם התרחש מוות לא טבעי

טיהור מקומות בהם התרחש מוות לא טבעי

אני מחפשת טקס לטיהור עץ זית, עליו התאבד בחור צעיר לפני שלוש שנים. אני מרגישה צורך לטהר את המקום והפירות, אבל אינני מכירה טיהור שיתאים כדי לשחרר את תחושת המועקה מהמקום. אולי יש לכם המלצה? תודה ויום טוב ליל

אני לא מכיר טקס כזה

אבל יש לי כמה רעיונות: בתור מי שהוא קצת אנימיסט, אני מאמין פה שגם העץ חווה איזו סוג של טראומה. נכון שזה יראה כמו רעיון מגוחך ומשוגע מבחוץ, אבל מנסיון - תדברי עם העץ. תשעני עליו, תנסי לראות איזה תחושות את קולטת ממנו. תנסי להעביר לו תחושות של בטחון - ואולי ההיפך הוא יעביר לך. בקרוב, הקהילות הפגניות ברחבי העולם יחגגו את הסא-ווין (ובשם אחר - האלווין). על פי האמונה הרווחת, זהו יום שבו הפרוכת שבין עולם החיים והמתים היא הדקה ביותר והמתים באים לבקר את עולמינו ואנחנו יכולים להציץ לעולמם. ביום הזה אני מציע שתעשי איזשהו טקס של "שחרור" - לשחרר את רוחו של אותו בחור, לפייס אותה. אולי משהו ממנו פשוט "נתקע" שם. אולי זה גם פשוט משהו שאת צריכה לשחרר (הכרת אותו אישית?) ואחרים הקרובים אליו - ונתקע אצלכם. להגיד לו שזוכרים אותו אבל גם לדרבן אותו שימשיך הלאה. היום הזה הוא בעצם הלילה שבין ה-31 באוקטובר ל-1 בנובמבר. אני אמשיך לחשוב ולחפש.

תודה

העץ נמצא בבית מלא באנרגיות קשות, לצערי יהיה לי קשה לערוך טיהור וחיבור עם העץ כמו שהייתי רוצה. אני מגיעה לשם בתור תרפיסטית, כך שהזמן שלי ממוקד בילד איתו אני עובדת. אנסה לתת את המעט שאוכל בזמן הטיפולים, אבל זה הופך לקשה יותר כשיושבי הבית יהודים מאמינים

למעלה