טיוואן ותינוקות -????

טיוואן ותינוקות -????

שלום שלום, במסגרת עבודתי הוצע לי (אולי...) לנסוע למספר חודשים לטיוואן. כמובן שהתנאי הראשוני מצדי הוא שנעמה ויובל יבואו אתי (את טוטסי נאלץ להשאיר בבית). מכיוון שנעמה עוזבת את עבודתה זה יכול להתאים לנו ומבחינה עקרונית הכיוון חיובי. השאלה המרכזית שנותרה פתוחה (מלבד מי ישמור על טוטסי) היא האם טיוואן היא מדינה מאירת פנים לתינוקות. האם מישהו כאן היה בטיוואן ויכול להגיד על מידת הקידמה שלה בנושא התינוקות (חיתולים, רפואה וכד'). אשמח לשמוע. תודה וחג שמח!

אני בהונג קונג

ונראה לי שהם דיי "מתקדמים". שמעו על חיתולים (לצערנו לא תמיד בוחרים להשתמש), ויש רופא כל כמה ק"מ. השאלה לטעמי מעליבה, עד מעליבה מאוד. וזה לא אתה ספציפית, זה הגישה הישראלית. טייוואן היא אחת מהמדינות המתקדמות בעולם טכנולוגית (אומנם סינים, אבל סינים מפותחים), ונראה לי שנולד שם תינוק פעם בשבוע לפחות... אולי הגישה שלהם שונה מהגישה המערבית, אבל זה כבר שאלה אחרת, וגם השאלה מי צודק... בכל מקרה לפי כמויות הזרים שיש באיזור כולו, נראה לי שיהיה בסדר.

Manty

New member
And I actually have a

problem with this statement of yours regarding diapers: לצערנו לא תמיד בוחרים להשתמש If the rest of the Western world would learn the basics of raising babies without diapers; baby costs, ecological waste, diaper rashes and many other problems would be resolved. Thank god some in the West are catching up...​

כרגע ההתייחסות היא כלא הורה בלבד

וככזה, מאוד מפריע לי ללכת ברחוב ולדרוך על מה שילדים משאירים. מצד שני, אתה בהחלט צודק בכל מה שקשור לאיכות הסביבה. כמו שאני מכיר סינים, זו ממש לא הסיבה, אבל עוד עשרות מליוני חיתולים ביום זה דיי מכה לסביבה.

כמו שעניתי בפורום אחר

גם אצל הבדווים בארץ נולדים הרבה תינוקות אבל לא הייתי הולך לגדל שם את יובל. ולכן אין מה להיעלב. השאלה היתה אינפורמטיבית בלבד. אינני מכיר את טיוואן ולכן אין לי מושג מה מידת הקידמה הרפואית שלהם ומה היחס הכללי שם לגידול תינוקות. לי יש דרך חיים מסויימת, ישראלית מן הסתם, ואני רוצה לדעת האם אוכל להמשיך בה +- בטיוואן. אנ לא בא להגיד איזו דרך טובה יותר - מצדי שיגדלו את ילדיהם איך שבא להם. אשמח לתשובה לא צינית כי העניין חשוב לי. האם הרפואה שם מתקדמת דיה שאני יכול להביא לשם ילדה בת 5 חודשים? תודה.

אMור

New member
וכמו שאני עניתי בפורום אחר...

אם הענין הזה כ"כ קריטי עבורך, אז למה שלא תיסע לשם בעצמך לפני שתיקח את המשפחה - למקום בלתי ידוע עבור כולכם? כך תוכל לברר אודות מרפאות ושרותים אחרים בסביבת המגורים העתידית שלך... רבים האנשים שעוברים רילוקיישן נוסעים להכין את הקרקע עבור משפחתם... מה דעתך?

כמובן שאעשה זאת אבל מנסיעה של שבוע

או שבועיים קצת קשה להכיר את המקום לעומק מכל הבחינות. נסיעות כאלו אכן מכינות את הקרקע אבל קשה לבדוק בהן כל אספקט של החיים שניתן לשמוע עליו ממישהו שחי במקום זמן רב ומכיר זאת לעומק.

אMור

New member
מסכים איתך.

קח בחשבון שמי שיענה לך יצטרך לתת את הפרטים המדויקים אודות מקום מגוריו - (עיר ואיזור, "שכונה") או לחילופין - עדיף שתדע לאיזה איזור אתה אמור להגיע, שכן התנאים משתנים בקיצוניות בין איזורים שלאו דווקא מרוחקים זה מזה מרחק רב...

KajaGugu

New member
מה שהוא מין הסתם מנסה להגיד...

טיוואן היא מדינה מפותחת מישראל עם תל"ג גבוה יותר מזה של ישראל. מין הסתם יש שם שרותי רפואה טובים יותר מבישראל, אולי לא לאוכלוסיה המקומית כולה אבל בטח לעשירים ולזרים. אני לא הורה ואני מבין את הלחצים שיש על הורים לתינוק כל כך צעיר, אבל הגיע הזמן שתבינו שהמיזרח לא הולך אחרי ישראל אלא להיפך. אני מציע לך לבדוק פורומים של זרים על טיוואן בשפה האנגלית, אני מתאר לעצמי שיש הרבה כאלה ותוכל למצוא שם מידע רב בנושא. אני יכול לספר לך שאני מכיר מספיק ישראליות (פולניות) שילדו במדינות כמו תאילנד, יש להן רק דברים טובים להגיד על הרופאים שטיפלו בהן. מאחל כל טוב לך ליובל ולשאר המישפחה.

Tully Is Here

New member
למה מעליבה?

כשנוסעים אל הלא נודע ועוד עם תינוק זה מלחיץ. לא לגיטימי לרצות לדעת לאן הוא הולך? אתה יודע כמה שאלות כאלו צצות בלהיות הורים בחו"ל? אז שאני אעלב כששואלים אם יש סימילאק בארה"ב? ובעצמך כתבת שהגישה שלהם שונה וזו בדיוק הנקודה

lindens

New member
גם אני עוד לא הבנתי מה מעליב

בזה... ואם חלילה מישהו חשב שסין פחות מפותחת מישראל? אז מה קרה? העליבו לך את סין שלך? אין צורך לקחת אישית ולהעלב. לא כולם מכירים את המיזרח, יש אנשים שעוד לא היו שם מימהם וניזוניים רק משמועות, אז לא קרה שום דבר.

Charlie

New member
ישראלים רבים שלא היו במזרח אסיה

חושבים שהמזרח מפגר. איש לא צריך להיעלב מזה ו/או להתעצבן. מי שהיה שם, ביקר או טייל וכמובן מי שגר - יודע שלא כך הם פני הדברים וכדאי לישראלים ללמוד גם צניעות ולצאת מהבועה שלהם של "הכי טוב בארץ, הכי טוב ישראלי"...בבל"ת.

Tully Is Here

New member
אוי צ'רלי צ'רלי

גם פה נתווכח? אף אחד לא אמר ישראלי הכי טוב ואם היו אומרים לא היינו יושבים בפורום השכן אלא בארץ. סה"כ נשאלה שאלה מחוסר ידע. והחשש מהלא נודע, הוא לא חשש ישראלי, זה חשש אנושי, ובייחוד כשאתה הורה ויש ילדים לדאוג להם. וזה לא נכון שהתפיסה במזרח שונה מהתפיסה המערבית?

לא כולם מכירים את המזרח

ודווקא אלו צריכים להיזהר מלפגוע בכבודם של ארצות אלו. סין, טיוואן, יפן, הם לא בדיוק מדינות עולם שלישי, הם מתקדמות למדי. נכון שבחלק מהמקרים זה לא מתאים לנו, אולם זה לא אומר שישראל מתקדמת יותר. אם תפגע בכבודה של סין, בפניו של סיני, אתה בצרות. אז נכון שזה בפורום של ישראלים, אך אם כאן כבר מופיע זלזול, מי אמר שהוא לא יעשה אותו דבר פנים אל פנים.

הוא לא שאל אם יש סימילאק בטיוואן

הוא שאל מה מידת הקידמה שלהם בתינוקות. יש הבדל גדול. הוא לא שאל אינפורמטיבית, אלא השוואתית,בצורה שבעיני היא די מזלזלת. לא לדאוג, לא לקחתי את זה אישית. וכן, מובנת לי הדאגה לביתו יחידתו, מכורתו. אני מאחל לו ולה, המון הצלחה.

Tully Is Here

New member
ולדעת מה רמת הרפואה

זה לא אינפורמטיבי? אולי כשתהייה הורה ותיסע למקומות שאתה לא מכיר תבין קצת יותר טוב

אינפורמטיבי למדי

רק שהוא לא שאל את זה. הוא שאל מה מידת הקידמה... הדיון הזה מיותר לחלוטין. אינני חולק על דאגתו הרבה לביתו, ואני אפילו מבין את הרצון לדעת. אני חולק על הניסוח המזלזל. הוא רמז שטיוואן מדינה מפגרת (אחרי ישראל). בזאת אני רואה זילזול והתנשאות (וברור לי שזו הפרשנות האישית שלי). את לא? סבבה לך.

Liatatwork

New member
דווקא נשמע כאילו כן לקחת את זה אישית

ואני משש לא מבינה למה. הבנאדם בסה"כ שאל שאלה.

A Wang

New member
לא יודע אם זה יעזור, אבל הנה

http://littlewonders.com.tw/store/agora.cgi http://www.tas.edu.tw/default.asp?bhcp=1 http://www.americanclub.org.tw/ http://www.happykidsschool.com.tw/facilities.html

תודה לכל מי שטרח וענה-תגובה לכולם

כפי שאמרתי - אינני מכיר את טיוואן וגם לא את שאר ארצות המזרח. הסטיגמות שיש או אין עליהן בישראל אינן מענייני, ואם ישנן סטיגמות הרי שמערכת ההסברה של אותה המדינה (כמו גם של ישראל כי הרי גם עלינו ישנן הרבה סטיגמות בעולם ואל לנו להיעלב מכך - זו רק מערכת הסברה כושלת לחלוטין) צריכה לדאוג לשינוי אותן דיעות קדומות. מכיוון שאיני מכיר את טיוואן לחלוטין שאלתי האם היא מאירת פנים לתינוקות. נוסח זה של התבטאות לא בא לחפש האם האנשים שם חיוביים כלפי תינוקות כי אני מניח שכמו בכל מקום אחר בעולם חלק מהאנשים אוהבים יותר תינוקות וחלק פחות. התכוונתי לבדוק האם זו מדינה שאנ ייכול לסמוך עליה שבעת חירום אזרח זר יכול לקבל עזרה בצורה מהירה וברמה טובה. האם אני יכול למוא שם את אותם העזרים אליהם התרגלתי בחיי כמו חיתולים (לשם הדוגמה). ישנן מדינות רבות אשר השימוש בהן בחיתולים חד פעמיים אינו פופלארי. ישנן גם מדינות רבות במזרח שלפי הסטיגמה שיש לי עליהן רמת הרפואה שם נמוכה, ולכזו מדינה לא אסע עם ילדה בת חצי שנה. מי שחושב ששאלה כזו היא מזלזלת טועה: היא נובעת מחוסר ידע לגבי אותה מדינה. הייתי שואל אותה שאלה בדיוק לגבי מזרח אירופה עם שוני אחד: הטיסה משם בעת חירום מהירה הרבה יותר. במזרח אם יש בעיה לוקח הרבה זמן לחזור למקום המוכר. כל אחד שהיה מוכן לקחת את ילדו למקום זר בלי לדעת מה רמת הרפואה שם הוא בעיני חסר אחריות. ואם אני אעשה דבר כזה רק מהפחד שלי להישמע מזלזל הרי שאיני ראוי להיות הורה. בקיצור...אם מישהו כאן הוא מטיוואן או היה בה ומוכן להגיב בצורה עניינית אני אשמח. לכל שאר החכמים ששפטו אותי כאילו אסור לי לשאול שאלות כי זה נראה מזלזל - מצטער אם הדאגה שלי לבתי אינה נראית לכם. זו כנראה הבעיה שלכם, לא שלי, ואני מקווה שעם ילדכם תנהגו בדיוק באותה הדרך בה אני נוהג. חג שמח לכולם.

למעלה