טיולים בארץ ובחו"ל

טיולים בארץ ובחו"ל

שמתי לב שאחותי שנראה שאף פעם לא ממש התחברה לטיולים- אולי מאז המעבר שלה לחו"ל והעובדה שנולדה לה ילדים, מאוד מתחברת לטיולים וקמפינג ועושה הרבה כאלה.
אני מאוד אוהבת טיולים, אבל אנחנו די קמים בלי חשק לכלום בשבתות ודי זורמים עם היום ולא יוצא לנו לטייל הרבה.
אני מניחה שבארה"ב זה ישתנה כי יש הרבה דברים מעניינים וכמובן אחת המטרות היא לצבור חוויות מעניינות ....

איך זה אצלכם

אוהבים לטייל
מטיילים יותר לעומת בארץ

איפה אתם הכי אוהבים לטייל בארץ ובמקום המגורים הנוכחי שלכם

noaronen1

New member
קח תרמיל קח מקל ולא אין מצב לקמפינג

טוב... בארץ טיילנו פה ושם עם הילדים שהיו קטנים וגם לפני
בתקופה הראשונה של השהות טיילנו המון.
ואז גילינו את הקסם עם הילדים הקטנים. שדווקא hiking היא הדרך המושלמת לטיול עם ילדים קטנים.
מגיעים למסלול הולכים עד הצהריים, נוהגים לצהריים או אוכלים בטבע ואז נוהגים לנקודה הבאה בזמן שהילדים ישנים באוטו ולנו היה זמן לדבר.
כך עברנו ממשפחה שבעיקר עסוקה באטרקציות וילדים שעייפים מעוד מוזיאון או אקווריום למשפחה שמטיילת.
ואז... אחרי שקנינו דירה, ההוצאות ומספר השנים כאן הורידו את הצורך בכל סופש ארוך לטייל ומכיוון שגם היה לנו סוף סוף אוטו התחלנו לנסוע לטיולים של יום - נעשה יותר פשוט.
עכשיו אנחנו גרים באזור עם המון מסלולי הליכה. האמת זה קצת מתחיל להיות משעמם. הכל שטוח, סביב אגם או בין עצים בלי שום דבר מעניין, אז כרגע אני קצת מורדת בבעל שרוצה לעשות קצת התעמלות וללכת. אני עושה מספיק התעמלות אז אם אני הולכת לטבע רוצה שיהיה מעניין....
טוב... לא תכננתי לענות כזו תשובה ארוכה, אבל אני משערת שכשתגיעו לנופים חדשים שבוודאי שתרצו לטייל ולראות, זה חלק מהכיף.

אני לא ממש אהבתי לטייל בתור ילדה.

טיולים משפחתיים היו תמיד המון אנשים וילדים (אם זה לא היה טיול קיבוץ היינו לפחות שתי משפחות) מסלול קשה שבדר"כ רק סבלתי.

בתור בוגרת, גיליתי את הכייף של להגיע למקום קסום, לא רחוק מידי (למרות שאני אוהבת לנסוע) לעשות טיול של כמה שעות. לא קשה מידי, לא מהיר מידי ולא המוני. למרות שבארץ יש המון אנשים ברוב המקומות.

המשפחה שלי האישית, מטיילת המון. כל סופ"ש לפחות פעם אחת עם לא יותר, לצערי אצלנו הכל תלוי מזג אויר, כי לטייל ברוחות חזקות או בגשם אני לא.

טיילנו גם בארץ וגם כאן. כייף לנו לחזור לאותם מקומות ולהנות מהם כל פעם מחדש, למרות שבתור אי לא גדול, כמות המקומות שאפשר לטייל בהם והמגוון מבחינה טופוגרפית או מה רואים הוא ענק.

קמפינג עשינו דווקא בישראל עם בוני. אבל זה לא כמו פה. פה יצא לנו להיות בקמפינג לפני שבוני נולדה וזה פשוט תענוג. הכבוד שאנשים נותנים אחד לשני והפרטיות הדהימו אותי כל פעם מחדש. עם בוני לא יצא לנו לצאת לקמפינג כאן, העיקר בגלל מזג האויר.

Mottek

New member
ההודעה שלך קצת נבלעה... סליחה

אף פעם לא הייתי בן אדם אתלטי, ולמעט טיולים שנתיים בבי"ס לא טיילתי הרבה.
גם היום אנחנו לא ממש מטיילים רגלית המון, אבל אנחנו כן עושים הרבה עם הילדים. בוסופי שבוע אנחנו מנסים לנסוע למקומות שונים, אם זה מוזיאונים, חוף הים, פארקים באזור וכו' (לפי מה שמזג האוויר מאפשר כמובן).
מצד שני כשהייתי בארץ לפני שלוש שנים, חרשתי את הארץ בטיולים מהדרום ועד הצפון. היינו כמעט בכל מקום מרכזי אפשרי. אנחנו לא מבקרים בארץ הרבה והגדול שלי היה כבר בן 8 או 9, מספיק גדול בשביל לזכור ולצבור חוויות. אז היינו באילת, בתמנע, מצדה (ביום הכי חם של השנה שהגיע לאיזה 47 מעלות), בים המלח, מכתש רמון, חיפה, תל אביב, טבריה, החרמון ראש הנקרה ועוד כמה מקומות שבטח שכחתי ואת כל זה עשינו בשבועיים. הסתכלו עלינו כמו משוגעים בעיקר כשביקרנו במצדה וגם בחרמון (הנוף מדהים שם בקיץ ואין פקקים) אבל זה היה לי חשוב לעשות את זה כי זה לא משהו שיוצא לנו לעשות לעיתים קרובות.
אני רק רוצה להוסיף משהו אחד, בארה"ב לפחות סוף השבוע כולל שני ימים, את שבת וראשון, ולכן יש יותר זמן להספיק את הכל, גם לנוח וגם לטייל.

העובדה שיש סופ"ש ארוך עושה הבדל

וגם זה שאין לחץ של המשפחה להיות אצלם כל שבת לארוחה...
אנחנו מאוד אוהבים לטייל וזה די פשוט במדינה כמו ניו זילנד. פינות החמד הן במרחק נגיעה ויש בלי סוף. לפעמים נוסעים, לפעמים סתם שביל קרוב לעיר, קמפינג משתדלים פעם בשנה עם החבורה הקבועה ובאותו מקום בדרך כלל.
עשית לי חשק לאיזה טיול. יש סופ"ש ארוך. יום הולדת למלכה (נראה לי שלאשה הזו יש פיצול אישיות עם כל ימי ההולדת שחוגגים לה בעולם
) ואם יהיה יום יפה נראה לי שאני מוציאה את כל החבורה למסלול רגלי.

מאוד אוהבים לטייל

בתור ילדה המשפחה שלי טיילה, לא הרבה, אבל כל טיול חקוק לי בזיכרון עד היום.
המשפחה שלנו גם אוהבת לטייל, שגרנו בארץ טיילנו, אבל לא הרבה כמו שרצינו. מאז שעברנו לכאן יוצא לנו לטייל כמעט כל סופ"ש, לא משנה לנו עם זה טיול עירוני או טיול ביערות (למרות שאנחנו מעדיפים את היערות על העיר)
יצא לנו לעשות כמה טיולים גדולים, אחד לתיאלנד ואחד לאורך החוף מערבי עם הבנות, ואנחנו מתכננים טיול נוסף לחורף.

למעלה