טיולים לאזורי פריחה

XCrider

New member
טיולים לאזורי פריחה ../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo20.gif

פתוח להצעות, אפשרי גם באמצע השבוע, לאזורי פריחה אם עדיין יש, רמה בינונית- (עקב בעיות ברכיים כרגע
) שילובים עם מסלולים טכניים נחמדים (לא כאסחניים מדיי כרגע בעליות) יתקבלו אף הם בברכה... גם רעיונות נטו (איפה עדיין יש פריחה מאסיבית במסלול המתאים לרכיבה) יתקבלו בשמחה...
ולבסוף, גם כאלו ללא הצעות, אך עם רצון להצטרף, מוזמנים

איתי נ

New member
נסה בכרמל

את כל אלה אפשר עדיין לראות בדרך נוף כרמל. הסתווניות כבר בסוף הפריחה. הכרכמים בשפע (אבל לא לעוד הרבה זמן). נרקיסים ואירוסים - יש מעט והם די "חמקנים". תצטרך לפתוח עיניים ולחפש. ניסיתי לצרף תמונה - בלי הצלחה. נראה לי שלתפוז יש בעיות טכניות רציניות.

XCrider

New member
אהלן איתי ותודה. אני מניח שאם נסע

צפונה אתה בודאי שתרצה להצטרף...צדקתי?

איתי נ

New member
אמנון !!!

אז מתי אתה נוסע צפונה? אני אבדוק ביומן ואראה אם אני יכול לפנות כמה שעות בשבילכם.... ואם אתה עדיין רוצה לראות את פריחת הסתיו אז כדאי שתמהר (את הסתווניות נראה שכבר הפסדת).

XCrider

New member
אתה פשוט זריז מדיי...תכננתי לכתוב

אבל הפרעה לא צפויה עכבה זאת קצת. זהו, שלחתי הרגע.

ר ו נ ן ג

New member
פריחה בצפון

יער אודם מלא כרכומים , אם אתה מגיע לאזור.בטח לא רלוונטי בימים הקרובים מפאת מזג האויר. גם מעט סיתווניות נצפו במהלך טיול משובח שנערך אתמול באזור. (מסלול מעגלי במגמת עלייה - כפר סולד - יער אודם - ברכת רם - עין קיניה וחזרה לכפר סולד, פירוט בהמשך).

alonaski

New member
אתה מוזמן לטייל בין אצבעות הרגליים

שלי... - יש שם פריחה של פטריות!!!
סתתתתתתתתתתםםם.....!!!!!!!!!!!
אין לי!!!
אבל מסלול אחר - על היד של גדי מתחת לתחבושת האלסטית - יש שם חתיכת פריחה!!!!
וברצינות - חכה שהגשמים יפסיקו, תמתין שלושה-ארבעה ימים ואז תגיע הפריחה!!! בכרמל עכשיו הסתוניות פורחות וגם הכרכומים. וגם - אירוס הסרגל!! (שזה אחיו התאום של הצהרון המצוי! ) זה מה שאני ראיתי בכל אופן ויותר מידע על פריחות תוכל למצוא באתר של מרכז רות"ם ובפורום שמירת טבע פה!
תהנה!!!
ושמור על הברכיים שלך!!!

XCrider

New member
אלונה??? האם רק נדמה לי שלאחרונה

גערת בכאלה שדיברו וולגרית בפורום בנושאים דומים? תודה על הדאגה, ונראה לי שאני באמת (לא) שומר על הברכיים... 57 ק"מ (רובם בשטח) באיזור שדה בוקר בשבת שעברה, על אופניים לא משהו (בלשון המעטה). ככה זה כשה"קריז" עולה לאחר הפסקה מאולצת ארוכה מדיי... מה האתר של מרכז רות"ם?

liorca

New member
ביער אלונים יש פריחה יפה עם סינגלים

סינגלים קלילים וארוכים ...המיקום המדויק ביער אלונים בין רמת הדסה וקיבוץ אלונים. יש שתי כניסות לאזור הסינגלים שם. האחת בכביש שמוביל מצומת אלונים לכיוון בית לחם הגלילית, כ1ק"מ אחרי הכניסה לקיבוץ יש מצד שמאל של הכביש כניסה ללולים. אחרי שפונים שם לכיוון הלולים מיד מצד ימין יש שער קטן שממנו ניתן להכנס לארץ הסינגלים (רובם מסומנים עם סרטי סימון צבעוניים). כניסה נוספת וקצת יותר קשה להסבר.... מחנים סמוך לכיכר שבכניסה לבוסמת טבעון. חוזרים כ20 מטר לכיוון בית לחם על הכביש...ואז יש שער מצד ימין (דרום). עוברים דרך השער, עולים בדבל כ200 מטר ואז כשעמוד חשמל גדול לימינך חותכים שמאלה לתוך היער... יש שם המון סינגלים קלים וזורמים... בעוד חודש חודשיים האזור יהיה מלא ברקפות וכלניות ושווה ביקור.

gottfried

New member
יש מצב שתפרסם מפה?

עם דרכי הגעה, שבילים באזור- וכמובן אם יש מפה של הסינגלים זה יהיה הכי טוב...

liorca

New member
מצורפת מפה...

אני ממליץ להתחיל לרכב מהנקודה האדומה הצפונית (הקרובה יותר לכיכר של רמת הדסה). הסינגלים מסומנים בסרטי סימון צבעוניים ובחצים..ניתן לשוטט בחופשיות. אשמח להצטרף אם מישהו מעוניין בימי שישי...שילחו מסר.. ההגעה מאוד פשוטה, מכיוון צומת אלונים נוסעים לכיוון בית לחם הגלילית ונופית. מתחילים או ליד הלולים של אלונים או בכיכר של בוסמת טבעון. סימנתי את נקודות ההתחלה באדום. ניתן להחנות בקניון אלונים ולרכב דרך קיבוץ אלונים בואדי שמוביל לרמת הדסה ומשם להתחיל לשוטט. עיקר הפריחה בחודשים ינואר פברואר אבל כבר עכשיו יש מלא כרכומים.. תהנו ותשמרו על נקיון!!

XCrider

New member
נדמה לי שזה נשמע מוכר...רק מה, לא

זכור לי שראיתי שם אפילו חלמונית אחת! מה, עד כדי כך הייתי שקוע במסלול ובנוף?

lior560

New member
חלמוניות או

לא חלמוניות לפי דעתי ראינו דברים מענינים יותר כמו פגזים רימונים ומוקשים. אני אקפיד שבטיולים הבאים תהיה פריחה (הבטחה זואת תקפה בתנאי שאתה מיצטרף לטיול) ניתראה בקרוב ליאור

למעלה