טיולי אופי ביופי - המדהים של העונה באזור בית

s37k2

New member
טיולי אופי ביופי - המדהים של העונה באזור בית

סיור חוויה מיוחד מרתק וסוחף,שזור בסיפורי מורשת אותנטיים ואגדות על התקופות וההתישבויות באזור בעקבות הטמפלרים והבדואים מתובל בפריחות וצמחיה עשירה לעונה. הטיולים מותאמים לכל מזג אוויר מיום שמש חם ועד סערות גשם. כולל הפסקת שתיה בטבע ו/או באוהל בדואי. מתאים למשפחות, זוגות בודדים. הטיולים מתקיימים בימי שישי ושבת ב10:00 וב- 15:00 בתשלום. בתאום מראש: 0526481103 סימה.

kdr

New member
ממליץ בחום

מקומות שאנחנו פוקדים לעיתים קרובות. מי שמגיע בפעם הראשונה, מומלץ ביקור ב"שביל החלב", מתאים לכל הגילים. חולבים פרה ומכינים שוקו (לא שוקולד), סיור לימודי נהדר (בתשלום). יש במקום מספר רב של מסעדות בכל הסגנונות אבל בתחום המחירים הממוצע ומעלה. מה"אוהל" הבדואי אני מתרחק !, לשים יריעת צל ולהעביד מכינת פיתות בשביל המחיר שגובים זו התגרות בהגיון. פעם הייתה פינה בצמוד לחוות התבלינים, כנראה שכ"ד גבוה הבריח אותם. רוצים פיתה עם גבינות טעימות ? לכו לטעום (חינם) גם תה צמחים אצל ציטרשפילר בחוות התבלין ותקנו הביתה, לא זול אבל טעים. תכינו רשימת תבלינים ותקנו רק בשקיות ניילון ! קופסאות הפלסטיק שוקלות לא מעט וחבל לשלם את משקלן במחיר התבלין. שלא יעבדו עליכם עם "דוכן" התותים (6-8 תותים בכוס פלסטיק) עם שפריץ קצפת, עדיף לקנות סלסילה בצומת הקרוב ולהנות. מה עוד יש ?, סבונים וסדנאות הכנה, סרט על המקום ומתישביו הראשונים, טיולי אופניים, בתים טמפלריים מדהימים, בתים מודרניים שהייתי מאשפז את האדריכל ואת מי שמסכים לגור בבית מכוער שכזה, יש חממה לורדים מהמון מינים, קדרות, והדובדבן האמיתי - שמורת "אלוני אבא" (חינם) המציעה טיול מעגלי עם חניה בשפע (שם כן כדאי לאכול פיתה עם לבנה, בלי יריעת צל "בדואית"), מי שמגיע אחרי גשמים, מומלץ להכין נעליים חליפיות ומגפיים לילדים, יש שלוליות ובוץ לרוב. אבל הנוף והצמחים שווים. יש גם גלריות שמוכרות חפצי שוק פשפשים במחירי ככר המדינה. מי שרעב באמת, בצומת אלונים יש מספר מזנונים של אוכל מהיר (אבל סביר) ובשבתות יש ב"קניון" דוכני אוכל. תשתדלו לשמור על השקט, לא כל תושבי המקום "ששים" לאורחים והם מתנהגים לא נחמד. פשוט תתעלמו ותמשיכו למקום הבא. אם אין שלט, אל תחפשו בחצרות. אפשר "לבלות" במקום שעתיים ויותר.

שקחתם את אלוני אבא ..../images/Emo2.gif

גם היא מושבה טמפלרית לשעבר עם מבני אבן מענינים במרכז היישוב מבנה מרשים של כנסייה אוונגלית שהוקמה בשנת 1916 ,ההתיישבות הטמפלרית באלוני אבא, ששמה בגרמנית היה וולדהיים שימשה רקע לספר "פונטנלה", פרי עטו של הסופר מאיר שלו, שהוא כיום תושב אלוני אבא. עוד במקום סטודיו הקרמיקה של רבקל'ה וייקב קטן וחביב . בקבוץ אלונים יש אסאדו ארגנטינאי אבל רק בשבתות בבית זרזיר מסעדת טארטן המפורסמת לארוחות בוקר בשישי בעיקר וספרו לי שבישוב בסמת טבעון נמצאת הקצביה של סמיר עם הקבב הכי טוב בגליל ולידו את החומוס של אבו-מוסא ...באחד מימי החורף אני מתכננת לנסוע ולדגום
או שנבקש מנציגנו באיזור הלא הוא KDR לערוך שם סבוב הופעות ולדווח לנו. בעונת הפריחה מומלץ להכנס דרך שדות בית לחם הגלילית לכיוון הכפר הבדאוי כעביה , בשבילי העפר מגיעים לנחל ציפורי המדהים. עביר לכל כלי רכב.
שבת שלום עסוקה מאז שעות הבוקר ב

../images/Emo51.gif שוקולד ו KDR

זהו הים נסגר
עשיתם לי חשק אדיר לצאת לטייל. למרות שטיילתי באזור מיליון פעם מינימום...תמיד כייף לחזור לאזור הקסום הזה.

kdr

New member
בקשתך - פקודתי

זה ברדיוס שלי כך שאין בעיה. הזכרתי את שמורת אלוני אבא, מבקש התחשבות. את הקצביה ניסיתי ונהניתי, כרגיל אצל בני דודנו אפשר לקנות ולצאת מרוצים. קנינו לפי המשקל ב168 ש"ח, המוכר מיד הכריז 150 ש"ח. ממש כמו בסופר. ועוד דחף לנו לשקית חתיכת שומן כבש "שיהיה לכם טעים". בעוונותי לא ביקרתי בישוב אלוני אבא, פעם ראשונה שאני שומע שיש מה לעשות שם.

המסדר יעבור לנח ../images/Emo6.gif

אף פעם לא מאוחר....הכי יפה לטייל שם במרץ אפריל וללכת לאיבוד בתוך יער האלונים העתיק שמשמאל לכביש. שבת שלום

מצטערת להרוס את השמחה אבל...

שדות בית לחם הגלילית), זה שבדרך לכעביה מלא שאריות פסולת בנייה מהיישוב הסמוך - כך דווחתי ממקור מוסמך. תיקון קטן - סטודיו הקרמיקה באלוני אבא הוא של חנה לבב ולא רבקל'ה. האסדו בר באלונים טעים ומאוד מומלץ, אבל היכונו לטונות של אוכל. לגבי טארטן, הם פתחו כבר אחרי השיפוצים? אני הייתי שם והיה סגור לרגל שיפוצים, זה היה מזמן ומאז לא חזרתי. סמיר הקצב, כמו שכתב כבר KDR, יקר ואף יקר מאוד. הגעתי אליו פעם אחרי המלצות חמות נבהלתי מהמחירים. עשיתי אחורה פנה ויצאתי. אני לא מהמתמקחים והמחירים גבוהים מאלו של הסופר, במקרה שלי זה סופר שכונתי שגם ככה לא זול. חוות דרך התבלינים מאוד מומלץ, לא זול בכלל. יש את פונדק הג'חנון בבית לחם הגלילית, בשבתות עמוס לעייפה. למגיעים מהמרכז כדאי לסטות מהדרך ליקב טוליפ בכפר תקווה, יקב מוצלח מאוד עם יין שזכה בכמה פרסים, כשהעובדים בו בעלי צרכים מיוחדים. שבת שלום

קבלי עוד עדכון

למרות שהמשימה הוטלה על KDR.... החלטתי ללכת לדגום היום את חומוס אבו-מוסא, שהרי לא ייתכן שיש חומוס כל כך קרוב לביתי, שאיני מכירה. הגענו, המקום נראה שומם לחלוטין, נמסר לנו ע"י מישהו,שבכל זאת היה שם, שהמסעדה סגורה לשיפצים. תיפתח רק עוד חודש. מצטערת שאני ככה משביתה שמחה אבל באמת שלא התכוונתי

kdr

New member
עדכון נוסף מהשטח

אחרי התיאורים כאן, יצאנו לאלוני אבא ובית לחם הגלילית. בכניסה עשינו סיבוב בשמורת אלוני אבא, פריחה עדיין אין. אז ככה, אלוני אבא שומם לחלוטין, חיפשנו משהו לתזכורת שפעם אולי היה שם משהו. אפילו על השלט של "יערת הדבש" היה כתוב "פתוח" אבל היה סגור. הסתובבנו שבילים (כבישים) ושאלנו כאלה שנראה שהם גרים שם, התשובה הייתה אחידה "אין כלום פתוח !". עברנו לבית לחם הגלילית, כבר בחניה חיפשנו את הגזלנים עם המיץ הטבעי והתותים בקצפת, לא היה שם איש. הסתובבנו קצת ופרט לדלתות נעולות ושלטים שהוסרו לא ממש מצאנו את עצמנו. הכביש לחוות התבלינים היה פקוק וויתרנו. יצאנו למצוא את החומוסיה סגורה כפי שנכתב, הסתפקנו ? בפיתה עם זעתר (במחיר שפוי) וחזרנו הביתה. אולי פעם הבאה.

זה לא אישי

מפתיע שהכל בבית לחם הגלילית היה סגור, בדרך כלל תור המכוניות לשם ניכר כמעט עד לכביש הראשי. לגבי אלוני אבא... קודם כל לפני פרסומים במקומונים היה להם השבת יום ניקיון, אולי אלה האנשים שראית. אבל בתור מי שגרה באיזור, אני יודעת שבאלוני אבא אין כלום כמעט... יערת הדבש לא מכירה כי אני אלרגית לדבש. היה יקב פעם, לא ברור מה עלה בגורלו, עד כמה שזכור לי היה חזק לטעמי ויקר. הייתה נגרייה של יאנוש אבל אני לא חושבת שהוא עובד בשבת. לכיוון הרפת יש כמה עסקים קטנים, חנות סבונים נדמה לי וחנות רהיטים - "זאוס" ואולי עוד משהו, אבל אני מבינה שלשם לא הגעת. השמימות והשיממון באלוני אבא נובע מהנהגת היישוב שמסרבת ללכת בעקבות שכנתה בית לחם הגלילית ולהפוך למקום תיירותי, אם תשאלו אותי, הם טועים BIG TIME, למקום יש פוטנציאל אדיר. לדעתי, אלוני אבא, כמו כל המושבים בארץ, לא סובל בדיוק מעודף תקציבים. בזמנו התעניינתי שם ברכישת בית טמפלרי עתיק, כשבכוונתי היה לשפצו ולפתוח בית קפה קטן אולי צימר, רק הוצאתי את המילים הללו מהפה (בית קפה / צימר) והועפתי מכל המדרגות, מזל שבמזכירות היישוב יש רק 5 מדרגות. בהמשך זה ירד בשל המחיר המטורף לחלוטין של הבית - 1.5 מיליון דולר!!!! בית שיש עליו שיפוץ של לפחות חצי מיליון ש"ח. בקיצור KDR, סתם יום בלי מזל, אל תיקח שום דבר אישי...

מאד מבינה את החלטת התושבים

לעולם לא אסכים שהמושב שלי יהפוך לאתר תיירות. איכות החיים שווה הרבה יותר מכסף.

kdr

New member
תודה, חשבתי שכן

החלום שלי זה לשכור דירה מתאימה ולפתח את נושא ההסעדה. אני עוד זוכר את התקופות שתושבי בית לחם הגלילית חילקו פליירים המבקשים לשמור על השקט בישוב וחניה במקומות מוסדרים. אז עוד היו פותחים דוכנים ברחבה מעל הבריכה ותחת כל עץ רענן. הישוב נחצה בדעותיו לגבי הצביון שהפך ישוב שקט לישוב עם אלפי מבקרים. זה הגיע לכך שפשוט השכירו דוכנים לכל מי ששילם ולא רק לתושבים. הזכרת בית קפה, זה מזכיר לי שלצד בית העם (מימין) שכן בית קפה קטן, המרתף משהו, אהבנו לשבת בשמש על כוס תה צמחים. גם הוא נעלם. מהסיור באלוני אבא לא מצאתי דבר פרט לאיזו גלריה שהייתה סגורה כי יצאו ל"סיור", הישוב נראה נטוש ולא נראו אנשים העוסקים בנקיון. שמחתי לאידו של אותו וונדליסט שניסה לטפס על קיר הכנסיה, החליק ונפגע ברגל, לא נראה לי שהישוב מעוניין להיות "מכניס אורחים".

בסוף יירד להם האסימון ../images/Emo133.gif

מפליא אותי לקרוא על הנעשה באלוני אבא. אנחנו מסתבר עוד הספקנו לבקר בכמה מקומות מתויירים כגון היקב ובית הקרמיקה . אבל הכל תלוי כנראה בהנהגת הישוב , ובכמות האמנים ובעלי הענין שיגורו שם. לאורך זמן המקום יתפתח כי יש לו פוטנציאל ויש לו היסטוריה ומי שלא ימצא בעיניו חן להפוך את המושבות הללו לאתרי טיולים ימצא את עצמו עובר דירה . קחו ישוב כמו מכמנים או מעלה צביה , ששמרו על הקהילה הסגורה שלהם , והנה בשנים האחרונות הם עורכים בתים פתוחים ומארחים בבתי אמנים עם סדנאות , הם ראו שהקהל מגיע ומכניס הרבה מאד כסף , ותיירות פנים היא לא מילה גסה. בעל חוות התבלינים מבית לחם הגלילית , איש חכם שקרא את המפה , העדיף לצאת מתחום הישוב והקים אימפריה לתפארת בשדות המושב במקום להתעמת עם שכניו . הוא ימשיך לגזור את הקופון מן הסתם כי הוא הבין שאי אפשר לעצור את הבקוש ואת זרם הטיולים. תודה לשגרירי הפורום בעמק יזרעאל וחיפה

למעלה