טיולי אופניים ברמת הנדיב והאיזור...

יורם חן

New member
"קצת" בעייתי לרכוב בתוך השמורה....

של רמת הנדיב למרות שיש שם כמה סינגלים נחמדים. עדיף לצאת לצד השני, על שביל ישראל לכיוון הר חורשן. שביל ישראל עובר במקביל לקו המתח בציר נחמד, במגמת עליה כללית וכפי שסימנתי באדום, לתפוס את האדום המטפס לחורשןולעשות סיבוב בהר חורשן. רוצה להאריך ? כנס לקישור זה
טיול החודש של מגזין אופניים (המפה המפורטת של אותו המסלול מופיעה בגלריות).

doron hari

New member
רמת הנדיב

השטח הוא פרטי של משפחת רוטשילד,אמנם אין להם יכולת לקנוס אך אין בזה כדי לנסות ולהתחכם, המשפחה תרמה לעם ישראל שמורה נהדרת ולדעתי יש דרך להדברות אתם, אני מוכן להוביל את התהליך. חוץ מזה שלום ליורם, חזרתי הביתה לכמה חודשים וגם החלמתי ממה שהיה בסופו של דבר שברים בשתי צלעות (ההתרסקות באגם השחור).

איתי נ

New member
רמת הנדיב

מקום יפה אבל רוב השבילים שם אסורים לרכיבת אופניים. אם אין לך כוונה לשחק מחבואים עם הפקחים צא מזרחה מכביש זכרון-בנימינה לכוון אלונה\חורשן. שם תמצא המון מסלולים טובים.

schwinnie

New member
עד 7 בבוקר - הסכמה שבשתיקה

חוץ מעדרי חזירים שועטים ואיילות מדלגות אף אחד לא יפריע לך לרכוב בסינגלי ושבילי רמת הנדיב. יותר מאוחר תתבקש באדיבות להתחפף בדרך הקצרה.

בארי

New member
האמת שכבר יצא לי להיכנס אל...

רמת הנדיב עם אופניים,יש שבילים וכאלה זה לא שהורסים,אני פשוט מחפש שם דברים חדשים. כיום אגב,יש שם פרוייקט להשבת הדורסים לטבע ויש שם כלוב עם נשרים יפים. בקיצור אני עם אופניים מכיר את השביל,שמוביל אל האתר הארכיאולוגי למעלה,דרך המחצבה. כלומר נכנסים בפארק ז'בוטינסקי,בפאתי בנימינה ומשם עולים למעלה למעלה מעל המחצבה ורוכבים עם השבילים אל האתר למעלה,על אחת הגבעות שם יש אתר ארכיאולוגי מדהים,עם צמחי תבלין שונים (אסור לקטוף!!!),נוף מדהים על כל הסביבה,רואי עד חדרה ממש. הקיצר מקום נפלא לטיולים ואני עכשיו מחפש שם מסלול חדש שאולי אתם מכירים. שם באיזור ההוא. שמעתי משהו שם על מערת כברא,האם מישהו מזהה ויודע ?! ואגב הנסיעה באלונה ושאר הדרכים שם,קצת משעממות,אבל מה שכן יש הרבה מטעים ואפשר לעצור לקטיפת פרי אחד או שניים...

יורם חן

New member
יש כמה סיגלים למעלה בחורשן כמו למשל

השחור שיורד לשמורת אלונה, שאם תשתעמם כשתרכוב אותו
תודיע לי ....

shl17

New member
אפשר לרדת למערת כברא משביל שיוצא

מצפון מערב רמת הנדיב בסינגל שהולך די שטוח צפונה ואז יורד בתלילות מערבה פה ושם צריך ללכת קצת ניתן להגיע עד למטעים ולבוסתן הנהדר של מעגן מיכאל לגבי הר חורשן ואלונה צריך להכיר עמ להנות מהסינגלים הרבים שם חוץ מזה נסה את דרכי האש לדעתי הריכוז הגדול בארץ שם לא תוכל להשתעמם

schwinnie

New member
מול הכניסה למצפה המסודר - ס'תכל

לכיוון מזרח ושם מתחיל סינגל חביב ביותר וארוך, להמשיך איתו בין העצים (לא לקחת פניה "לטומולי"), להמשיך בשטח הפתוח דרך המעברים שבגדר החשמלית וכשמגיעים לשביל להיכנס שוב ל"חור" בין העצים ולהמשיך לרדת. אח"כ השביל אופקי ומתפתל בין הסלעים עד שמגיעים לקטע שצריך לרדת ברגל כמה מטרים (חוץ מפריריידרים נועזים) ולהמשיך בשביל עד למעיינות שבתחתית הפארק, סמוך לגדר של "אורט" בנימינה.

lewinson

New member
סינגלים ברמת הנדיב

מאז ומתמיד היה אסור רישמית לרכוב בתחומי שמורת הברון (ראה שלט ברור בכניסה מכיוון נווה הברון) אך שנים רבות היתה הסכמה בשתיקה שאפשרה רכיבה באין מפרע. לאחרונה החלה אכיפה מוגברת של החוק הישן. אין מדובר בכנסות דרקוניים בסגנון הרשות אלא פשוט בקשה תקיפה (אך נימוסית) להתפנות. הסטטוס קוו החדש מאפשר רכיבה בשעות הבוקר המוקדמות, כאשר תנועת מטיילים הרגליים דלילה. בתור תושב המקום (לשעבר) קצת צורם לי הסיפור הזה, במיוחד בהתחשב שה"פקחים" דוהרים בשבילי השמורה על טרקטורונים וטנדרים. ובנימה קצת יותר ענינית, ניתן לרכוב, אך רצוי מוקדם בבוקר. באיזור קבר הברון יש שלושה סינגלים קצרים וחביבים המתאימים גם למתחילים. הסינגלים מסומנים ע"ג מפת שבילים של השמורה כשבילי הולכי רגל, אך כאמור הם רכיבים לחלוטין. בשטח הם מסומנים בעזרת עמודי עץ ממוספרים. בתא השטח שבין קן הנשרים (שאגב אסור לגישה) לבין אחוזת הקבר כמה שבילים כאלו. כנס ללא חשש, מצפה לך הפתעה נעימה. עודד.

alonaski

New member
לפני כשנתיים שלוש רכבתי שם באין

מפריע! אהבתי במיוחד את המסלול שמתחיל מהקיוסק שבכניסה לכיוון ח'ירבת עקב, תצפית על מישור החוף וחוף הים וכניסה לסינגל/שביל הולכי רגל לאורך המצוק, נכנס למתחם של דולמנים (=שרידי קברי-שולחן), עולה וממשיך לכיווןהחלק המזרחי של השמורה עד לירידה לפרק ז'בוטינסקי. זה סינגל טכני, ארוך וחביב. אבל... לפני כשנה הגעתי עם אופני ובכניסה של הרכבים כבר הודיע לנו השומר שאסור לרכב על אופנים בשמורה!
כניסה מפרק ז'בוטינסקי - מדלגת אומנם על השומר אבל בשטח משוטטים כל הזמן פקחים והם עלולים לתפוס אותך!.... לגבי מערת כברה, נדמה לי ששלמה אורבך סיפר פעם שניסה לרכב אליה אבל השביל היה מאוד משובש...

schwinnie

New member
אגב, ישנם שני כלובי נשרים

אחד צפוני מערבי שמשקיף על זכרון והשני קרוב למצוק המחצבה בחלק הדרום מזרחי של השמורה שמשקיף על בנימינה (אם יורדים מהמצפה לכיוון דרום מזרח -ישר כל הזמן מגיעים אליו). אגב, מהמצפה המסודר ניתן להמשיך דרומה דרך סינגל קצר שעובר בצמוד לבור מים אימתני ומעל כמה סלעים אתגריים לשביל שמוביל למצפה נוסף שנקרא "חוטם הכרמל" וממנו דרומה ולאחר מכן מזרחה, יש שביל טכני באזור סלעי במיוחד שנקרא "שדה רגמים" או משהו כזה....

בארי

New member
אכן אכן...

אני אביא יותר מאוחר תמונות שצילמנו שם...עשינו טיול רגלי ולא רכוב... OK...אולי השבת הקרובה נטייל שם רכובים הפעם...

למעלה