טיול אופניים לחו"ל

rasheric

New member
טיול אופניים לחו"ל

bjill הזכירה בשרשור אחר, והחלטתי לפתוח לו שרשור נפרד. מי עשתה טיול כזה - מקומות מתאימים, תובנות, חוויות. זה חלום ישן שלי, וניראית לי מטרה טובה להציב בפני עצמי. ספרו הכל !

efratramati

New member
מורזין - גן עדן לטיולי אופניים באלפים הצרפתים

גן עדן לאופנים. אנחנו אירגנו את הטיול שלנו בעצמינו. לקחנו דירה לשבועיים. אירגנו הסעה באמצעות רועי שגר שמה. בן זוגי למד את המסלולים שנמצאים במרחק סביר מהעיירה האלפינית המקסימה. רכשנו פס לרכבלים (80 יורו לשבוע פחות או יותר) והתחלנו לשוטט באיזור. הרכבלים מותאמים לשאת את האופניים ואפשר להגיע איתם עד לשווצריה. האיזור נראה כאילו יצא מספר אגדות. יש בו מסלולי רכיבה לכל הרמות. דאוןהיל - לאמיצים בעלי אופנים מתאימים, קסדות סגורות ומגינים. מסלולים שניבנו במיוחד או הותאמו. גן שעשועים אמיתי לחובבי הזאנר. (אני הייתי מאוד גאה בעצמי במסלולים הירוקים מעבר לזה - אולי בפעם הבאה). קרוס קאנטריאול מאונטיין על מסלולי אופנים ומסלולים של הולכי רגל כמו GR5 מעבר לכך יש אינספור מסלולים רגועים לגמרי ליד נחלים בלי עליות או ירידות מטורפות. רגוע שליו וכל כך יפה שקשה להאמין. את האופנים שלנו לקחנו איתנו. אל על מאוד ידידותיים לרוכבי אופנים. המכונופן שלנו פירק לנו אותם וארז בקופסא ובן זוגי הרכיב את האופנים במקום וטיפל בכל מה שקשור בדרך חזרה. במורזין נעסאנו בחנויות האופניים שמציעות עזרה ראשונה לאופניים במקרה הצורך. אגב לחובבי הטיולים המאורגנים, כמה חברות ישראליות מוציאות לשם קבוצות באופן די סדיר.

rasheric

New member
התמונות מרנינות. ממקדת יותר את השאלה

אני רוכבת כביש ולא שטח. חושבת על טיול שהאופניים הם כלי התחבורה במעבר ממקום למקום. בעיקר מקומות עם שבילי אופניים יעודיים. כמובן שזה יכול לכלול גם גיחות לשטח, בעיקר אם הוא קל-קליל....

moran ashur

New member
איטליה 2009

כבכל שנה, יצאנו לעשרה ימי רכיבה, קבוצת חברים רוכבים. התארחנו במלון הוטל דורי בעיירה ריצ'אונה שליד רימיני. במלון עצמו מותאם לכל צרכייהם של הרוכבים, ארוחת הבוקר, סנדוויצים ובננות ואיזוטון, ארוחת פסטה בסיום הרכיבה, מדריך לכל קבוצת רכיבה (יש 4 ברמות שונות), אופניים ששכרנו שם, מכנאופן צמוד ועוד ועוד. השנה היתה לטיול הזה משמעות מאוד מיוחדת עבורי, בן זוגי, רוכב מדהים ומוכשר, שנפצע פצעים אנושים שנה קודם (כעיתונאי) בתופת לא לו בגיאורגיה, עבר שיקום מופלא וחזר לרכוב, עם רגל אחת. כן, כן, (הרגל השניה בתפקוד של 20% ). צלח את כל ימי הרכיבה. בכבוד. היו ימים שנלחם עד אפיסת כוחות בשיפועים האמתניים והגיע אחרון, והיו ימים שבכוחות מופלאים לימד את כולנו כוח רצון מהו. בסיום עשרת ימי הרכיבה, בהחלטה מטורפת של רגע, החלטנו להרשם לנובה קולי (פרוט בהמשך) מרוץ חד יומי מאתגר מאין כמוהו. לא תאמינו, אבל הוא הגיע 6 דקות לפני... אז קצת פרטים על הטיול עצמ ועל המירוץ כמובן... קצת חוויות משבועיים מדהימים באיטליה: סכ"ה ימי רכיבה 11 900 קילומטר 10,000 מטר טיפוס מצטבר הנופים הדרמתיים של המדינה היפה הזו אירחו אותנו בצורה מושלמת, במזג אויר נהדר. בכל יום רכבנו בן 70 ל-100 ק"מ עם צבירת גובה שנעה בן 700 ל- 2000 מטר. אבל פסגת הטיול הייתה לדעתי מרוץ הנובה קולי בו השתתפו 11,000 איש !!! אתם יכולים לתאר לעצמכם מה זה אומר? נחשול הרוכבים שעמד על קו הזינוק התפרס על פני יותר משני קלומטר...זה אומר שהאחרונים (אנחנו) שעמדו מחכים לזינוק עברו את קו ההתחלה כ-20 דקות אחרי הזינוק עצמו... המסלול כלל רכיבה מישורית של 35 קלומטר עד לתחילת העליה לרכס. במהלך המסלול פזורות תחנות האכלה וניתן להצטייד בבננות, חטיפים, עוגות, כריכים, משקאות איזוטוניים ומים. כמו כן באמצע העליה הגדולה הייתה מסיבת פסטה. אבל הדבר שהכי הרשים אותי היה הכרוז שהוצב בפסגת הרכס בסיום החלק הקשה ביותר במירוץ, עליה של כ-500 מטר בשיפועים של 14%-18% אחרי טיפוס מתמשך, כמעט כולו ברצף, של כ-3 שעות. רמקולים שפוזרו לאורך כל ה- 500 מטר האחרונים בין העצים הביאו את קולו של הכרוז, שמעודד ומדרבן את המטפסים העייפים באיטלקית ומראיין את אלו שכבר הגיעו לפסגה. לאורך כל הדרך נמצאים תושבי המקום שמחלקים מים לרוכבים, והגדיל לעשות אחד התושבים שעבר עם צינור מים וריענן את כל מי שעבר שם (היה יום חם מאוד מעל 30 מעלות) בסיום המסלול (שהוא עצמו מרשים ביותר) עומדות שתי עלמות חן ומחלקות מדליה ופרח לכל המסיימים. ארוחת פסטה המונית חולקה למגיעים היגעים בסיום ומסך ענק הקרין תמונות מהמרוץ וכמובן את טבלאות זמני המסיימים. אנחנו בחרנו את המסלול הקצר שכלל 135 ק"מ עם 2000 מ' טיפוס ולקח לנו (עם כל העצירות) כ-6 ש'. המסלול הארוך 200 ק"מ 4000 מ' טיפוס לקח לקבוצת בנות שהייתה איתנו במלון יותר מ-10 שעות... אני ממליצה מכל הלב לכל חובב\ת אופניים באשר הוא לפחות פעם בחיים לעשות מרוץ כזה כי זו חוויה אחרת מכל מה שאתם כרוכבים תחרותיים מכירים או יודעים. האיטלקים התעלו על עצמם בארגון, בתמורה הנאה לעלות המרוץ (40 יורו שכלל גם חולצת רכיבה ארוכה), באווירה, ברמת הספינסור המדהימה (אין דברים כאלה!!!) היה אפילו מסוק שחג ממעל וצילם את הכל ובכיף הגדול שהעניקו המארגנים למשתתפים הרבים. לידיעה כללית,לנובה קולי מזנקים גם מקצוענים לכל דבר ועניין (ברמת קונטיננטל) הם מוזנקים בזינוק נפרד לפני הזינוק ההמוני. מורן

זה בסדר

בחור מקסים. פגשתי אותו מספר פעמים בעזריאלי... ספינינג אצל רעות בר-לב וגם התאמן אצלה אימונים אישיים.

taliyo

New member
היי מורן

שותף לכל מה שכתבת. גם אני השתתפתי השנה במרוץ ההמוני הזה, לראשונה בחיי (הייתי בזינוק הצהוב) וזו הפעם השניה בה אני מגיע לריציונה ביחד עם חברים נוספים ומתאכסנים במלון בלוודר. שני המלונות הללו כבר שנים רבות מרכזים ישראלים רבים אשר גילו את העיירה המקסימה הזו השוכנת לחוף הים, והאזור שסביבה, המיוחד בכך שהוא הררי מתון ומאפשר רכיבות ברמות קושי שונות. אנחנו מתכננים נסיעה נוספת בשנה הבאה בחודש מאי כמובן שבו יערך המרוץ באופן מסורתי בפעם ה 40, ומי יודע אולי יצטלבו דרכינו, ד.א. אני רוכב בקבוצת X-TEAM יחד עם מור דגנית ועוד כמה בנות שכותבות בפורום הנהדר הזה תחת כינויים כאלו ואחרים ועדין אינני מזהה אותן, (למעט זברה=קרן), ובהזדמנות זו בהצלחה לפורום האנרגטי הזה, הוא כ"כ חשוב... אודי

zzebra

New member
אוי איטליה אהובתי

גרתי שם (מילאנו) שנה.. כל כך מתגעגעת! כל הזמן מחפשת סיבות לנסוע לבקר. (לשפשף את האיטלקית) אז הינה סיבה.. לא יודעת אם במאי הקרוב אני אהיה מוכנה למרוץ הזה. אבל אני בטוחה שיום אחד אני אשתתף. (אחלה מתנת יומולדת לעצמי) מורן, אודי, ספרו יותר על המרוץ. יש אתר? איפה נמצאת העיירה הזו? ואודי, כיף לדעת שאתה משוטט פה.. אני כל כך מסכימה איתך שהפורום הזה חשוב. הוא מעודד לספורט בצורה מדהימה של פירגון ושיתוף.
קרן.

moran ashur

New member
היי קרן

העיירה ריצ'אונה נמצאת ליד העיר הגדולה רימיני שזה מעט צפונה ממרכז המדינה, אבל עוד לא באיזור הדולומוטים. האזור מאופניין בגבעות יפות שעליהן בנויות בדר"כ ערים עתיקות. המלון פעיל כמלון רכיבה בין החודשים מרץ ועד אוקטובר. הכי מומלץ להיות שם באזור סוף מאי תחילת יוני. הרכיבות מתבצעות בארבע קבוצות: קבוצה ראשונה בסביבות 60-70 ק"מ, השניה: קפוצ'ינו - 80-100 ק"מ, השלישית: קפוצ'ינו סופר 80-100 רק בקצב יותר מהיר והרביעית: לימונצ'ינו 100-150 מאאאוד מהיר. את בוחרת כל יום לאיזו קבוצה את רוצה להצטרף, כל קבוצה יוצאת עם מדריך (שניים מהם אפילו היו מקצוענים והמדריך הראשי הוא אמן נבחרת שוויץ בכביש ומאמנו האישי של פביאן קנצ'לרה בביג'ין) את כמובן לא יכולה להצטרף לקבוצה שלא מתאימה לך...כי הם די ביקורתיים אם רוכב מצוות עצמו לקבוצה חזקה מדי... בכל אופן, הנופים קסומים (לא צריכה לספר לך) והרוכבים מגיעים מכל העולם (השנה היו איתנו קבוצה של קנדים שווווווווים בטירוף ונראו כמו אלי מלחמה על האופניים, עד שהתחלנו לרכוב וזאת הייתה רכיבה מהגיהנום כי חלקם ממש לא עמדו בקצב...) היום נפתח בארוחת בוקר ובסביבות 9:30 יוצאים לדרך. לרוב כולם נפגשים באמצע לקפוצ'ינו או קולה קרה באחת הערים העתיקות. כשחוזרים למלון מחכה ארוחת פסטה וכולם מתיישבים לאכול מג'ויפים עם בגדי הרכיבה והכל וזה הכי הכי כיף בעיניי. חוץ מזה יש שני בריכות ג'קוזי ענקיות,ועוד כל מיני פינוקים למי שעוד יש כוח... בסוף כל שבוע נערך ערב סיכום ובו מעניק כל מדריך שי לרוכב החביב עליו. אצלנו השנה, השי ניתן לצדוק על הסבל הגדול שעבר ועל הנחישות מעוררת ההשראה. בערב הזה מוקרנים צילומים מרכיבות השבוע (בייחוד הקטעים המצחיקים) של כל הקבוצות. יש למלון אתר כמובן - www.hoteldory.it אינפורציה על המירוץ: בגדול תארתי די בפרוטרוט את מהלך העיניינים, אני אצרף כמה צילומים כדי שתוכלי להתרשם. אפשר די לג'עג'ע שם, אבל תדעי שיש מינימום זמן שאחריו עולים לאוטו זבל
....(אוטובוס איסוף) את צריכה להיות בכושר סיבולת לפחות 6 ש' אינטנסיבי בהרים וכמובן לדעת לטפס... חוויית החוויות!

zzebra

New member
היי מורן

וואו נשמע מדהים! תודה על ההסבר המפורט. וכבר שוטטתי לי באתר (כמובן באיטלקית
).. כנראה שיקח לי כמה שנים להגיע ליכולת הזו.. 6 שעות! וואו! אבל זה בהחלט יגיע. מחכה לתמונות... קרן.

moran ashur

New member
היי אודי

באחת העליות עברנו רוכב עם חולצת איקס טים, האם היית עם חולצת קבוצתך? ואמרתי אהלן ישראל... או משהו דומה... בכל אופן היה גדול ברמות

מור שלז

New member
אודי../images/Emo24.gif ברוך הבא, כיף לראות אותך פה

זה אמנם פורום נשים בספורט, אבל מראש הצהרנו שהכניסה לגברים מותרת. שמחה לראות אותך כאן איתנו, אתה יותר ממוזמן להשאר. חלקכן מכירות את אודי, שהצטרף אלינו לרבים מן האימונים הפתוחים בפארק הירקון לקראת מרוץ האופניים לנשים. ומי שלא, אני אעשה כאן לאודי קצת אאוטינג: אודי, רוכב ותיק ומנוסה, הוא המנטור שלנו בקבוצה. לי באופן אישי הוא עזר כל כך הרבה פעמים, והרבה מעבר לרכיבה עצמה. סתם לחלוק איתכן: כשקשה לי, הרבה פעמים אני מריצה בראש כמו בסרט משפטי עידוד שאנשים אמרו לי. הנה משהו שכתבתי פעם אחרי החצי איש ברזל הראשון שלי, כבר עמדתי להישבר, ואז שמעתי את אודי אצלי בראש, חוזר על אותם משפטי עידוד שאמר לי שבועיים קודם: בקילומטר ה-14 מגיעה נקודת המשבר. הקושי, הכאבים, הרבה יותר חזקים מכל מה שעברתי עד היום באימונים. מסביב אנשים עוברים להליכה, אבל אני יודעת שאסור לי לעצור וללכת – החזרה לריצה תהיה קשה עוד יותר, אני זוכרת כמה קשה היה לי לחזור לרוץ אחרי ההפסקה שעשיתי בשביל הפודיום באשדוד. ואז אני קוראת לאודי. ואודי בא, רוכב לצידי על האופנים, ואומר לי בקול השקול והרגוע שלו: "מעכשיו זה רק בראש", ממש כמו באותו יום שישי לפני שבועיים כשרכבנו ביחד ואני התוודיתי שזה קשה יותר ממה שדמיינתי. מעכשיו זו המנטרה שלי, ואני חוזרת על זה שוב ושוב: "מעכשיו זה רק בראש, מעכשיו זה רק בראש". ממשיכה לרוץ. עוד צעד ועוד צעד. מסביב אנשים עוצרים, הולכים, הרץ שלפני רץ בריצת ברווז מתנדנדת ואני קולטת שגם הוא עם שרירים גמורים רץ על כוח רצון בלבד. אני בטוחה שגם אני מתנדנדת כמוהו. רוצה לעצור וללכת רק כמה שניות ואז לחזור לרוץ אבל יודעת שאסור. "מעכשיו זה רק בראש, מעכשיו זה רק בראש". אז בהזדמנות זו אודי, פשוט תודה
אין כמוך. אתה יותר ממוזמן להשאר איתנו כאן ולתרום מנסיונך.

avivar

New member
מורן - מזמינה הדרכה

נראה לי חלום... צריך לסייג גם חלום למי שאיננה יודעת.. א.מורן לא רוכבת "סטנדרטית".. יש כאן עוד מכסימום 5 בנות ברמה שלה, לכן מה שלה קשה, לנו שבעתיים. ב. צדוק שיהיה בריא האדם עוף החול.. היו 2 כתבות בידיעות על הקורות אותו בשנה האחרונה, האדם עשוי פלדת אל חלד מחושלת. אז מה הפלא שבמקום שבו כל הרוכבים יורדים מהאופניים ודוחפים אותם ברגל הוא ממשיך לדווש ולדווש וגם משיג אותך..עילוי, אין מילה אחרת. ג.שאלה - האם את המסלול+הטיסות+כל מה שמסביב אירגנתם עי מתפעל כאן בארץ או שהכל דרך האינטרנט? (יש לי את הלינק למלון דורי ). ד. אחרי סדנת התחזוקה... מתכננת "סדנת תחזוקת עצם אצלך"..ראי הוזהרת. אביבה .

moran ashur

New member
אביבה

נתחיל מהסוף 1. אל תאיימ.י
את מוזמנת תמיד 2. תודה על המחמאות 3. את הטיסות הזמנו כבר באזור ינואר לאחר שבוצעה ההזמנה למלון (יש שם בחורה נחמדה מאוד בשם נדיה גם דוברת אנגלית מצויינת וניתן לסגור איתה הכל במייל. לא צריך לשלם מראש לדעתי) 4.כדאי להפריד בין החופשה במלון דורי לבין הנובה קולי. את החופשה במלון את עושה בלי שום בעיות ולא מגיעה אחרונה. מהכרות שלי איתך, הייתי מהמרת שעם קצת, ודגש על קצת, אימונים נוספים את עושה את הנובה קולי כמו ילדה גדולה. לא יודעת לגבי שאר הרוכבות שכותבות ושואלות כאן כי לא מכירה אישית את היכולות. 5. את המסלולים אין צורך לקבוע מראש זה בא בילד אין עם המלון. גם רכב שכור לא צריך. רק טיסות + הזמנה מול המלון - ורצוי בינואר כבר לסגור הכל כי אח"כ אין מקום. בדוק. 6. לגבי הבחור, אכן רכב יפה עד יפה מאוד, אבל לצערי הרב עדיין רחוק שנות אור ממה שהיה וכנראה שלעולם לא ישוב להיות, מה שכן, אשף בלתי רגיל בכוח רצון ושורד אגדי. 7. אם תרצי ללכת על עיניין דורי דברי איתי ואעזור לכן. מורן

avivar

New member
חן חן ליעלת החן...../images/Emo68.gif

הגיע הזמן לאייקון של בחורה ברונטית לא??

zzebra

New member
שני טיולים, לא שלי

כשראיתי את השרשור הזה ישר חשבתי על הסיפורים של חבר שלי.. ביקשתי ממנו שיבוא ויספר בעצמו, אבל בינתיים תקציר + קישורים. טיול ראשון שלו היה 3 חודשים באירופה על האופניים. נחיתה ברומא, המראה חזרה אחרי 3 חודשים באמסטרדם. הוא כל הזמן מספר לי סיפורים מדהימים מהטיול הזה.. ויש מאות כאלו. טיול שני, יחד עם חבר שלו ירון, חודש בסרי לנקה עם האופניים וסיום במרתון. לטיול הזה ירון כתב שתי כתבות מאוד מעניינות בלמטייל: יומן מסע על גלגלים המדריך לטיול אופניים בסרי לנקה תהנו

למעלה