טיול אופניים

liopold

New member
טיול אופניים

שלום לכל רוכבי האופניים באשר הם, אני מתכנן כבר זמן רב טיול אופניים לאילת, יש לציין כי אני חובבן וכי אינני נוהג לרכב על אופניים באופן סדיר בלשון במעטה, אצלי הכל כבר מוכן אך אני חושש כי שכחתי דברים חשובים לטיול. אז ריציתי לשאול אם תוכלו לרשום מה צריך לטיול שכזה לרוכב לא מיומן כמוני ע"מ שאוכל לבדוק מה כללתי ברשימה ומה צריך או לחלופין מיותר לטיול שכזה. ע"פ ההערכה והתכנון שלי הטיול אמור לקחת ביון 3 ל 4 ימים עם חריגות אפשר להגיע ל 5 ימים. מכיוון שאינני רוכב ותיק בעצם אני כמעט ולא רוכב כלל אשמח לקבל טיפים מכם הרוכבים הותיקים... מועד יציאת הטיול מתוכנן ליום שני בבוקר (לפנות בוקר) בתודה מראש, ניר

IlanShacham

New member
הרבה הרבה מים, אבקת איזוסטאר

חטיפי אנרגיה. עצה מאוד חשובה - כנס לזה לאט - ביום הראשון אל תרכב הרבה - שעתיים בבוקר ועוד שעתיים אחה"צ (אפילו שתרגיש פדלאה אמיתית - קח איתך ספר טוב ושב לקרוא כל הזמן באמצע). ביום השני קצת יותר וכן הלאה. אם תתחיל חזק בבת אחת ביום הראשון יהיה לך מאוד מאוד קשה בהמשך. שכחת לציין אם אתה מתכוון ללון בשטח (וסוחב הכל עליך), ובכלל - האם הרכיבה על הכביש או בשטח.

liopold

New member
בעיקר על כביש

את כל הציוד אני סוחב עלי ועל הסבל אני מתכנן ללון בשטח... חוץ מחטיפי האנרגייה מה עוד צריך...

Tweenies

New member
../images/Emo8.gifאז כך ../images/Emo8.gif

ביום הראשון אתה מתחיל הכי חזק שאתה יכול ובכל יום נוסף אתה מתחיל להגביר! מזג אויר נראה מצויין לרכיבה ארוכה יותר בבוקר וקצת בערב (יש לקחת בחשבון רוחות חזקות מהצהריים). דיעה אישית, במקום חטיפים עדיף אוכל אמיתי שמעניק אנרגיה לטווח ארוך. תעשה חיים!

IlanShacham

New member
אתה מדבר מנסיון???

אם הבחור יתחיל הכי חזק שהוא יכול ביום הראשון קיימת סבירות לא רעה שלא יהיה יום שני. קל מאוד לשחק במילים ולהרוס לבנאדם את הטיול. כמובן שלא אוכלים רק חטיפי אנרגיה, אבל חטיפי אנרגיה רציניים מעניקים מספיק אנרגיה לטווח הבינוני. כשרכבתי את שביל ישראל התקיימתי במהלך היום בעיקר על חטיפים - זה נוח וזה מספיק.

liopold

New member
לאיזה חטיפי אנרגייה אתה מתכוון...

לא מכיר כאלה... הטיול הזה הולך לחולל מהפך קולינארי אצלי איזה אוכל כדאי וצריך לקחת....?

IlanShacham

New member
חטיפי האנרגיה שאני השתמשתי בהם

כבר לא מיובאים לארץ לצערי הרב. גש לבית הטבע קסטל באבן-גבירול ת"א או ברעננה וקנה חטיפים של פאוור בר (או דומה - Harvest Bar , שהוא גם של פאוור בר, לדעתי אכיל יותר...) - זה די יקר. החטיפים האלה רובם לא משהו לאכילה - לכל רוכב יש את ההעדפה שלו לגבי מה עושה לו את זה, וכנראה שאין לך מספיק זמן לנסות כמה סוגים כדי להחליט מה טוב לך... תשתדל לא לעשות מהפכים קולינרים גדולים מדי - זה מתכון לצרות. לרוב מומלץ ללכת עם מה שעובד לך טוב באימונים, אבל כנראה שזה יהיה האימון שלך... אם יש לך איך להרתיח מים אפשר להביא פסטה - יש בזה הרבה פחמימות שיתנו לך אנרגיה לדרך.

XCrider

New member
סחטיין על התאור של המסלול - כמעט

הרגשתי שהתחבאתי כנוסע סמוי בתוך תיק האוכף שלך...
כנראה שרכיבה כזו משפרת גם את יכולת ........ הכתיבה!!!

IlanShacham

New member
תודה ../images/Emo9.gif , במהלך הרכיבה יש הרבה זמן

לחשוב על מה שכותבים אח"כ...

Tweenies

New member
אילן אל תהיה כזה כבד ../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif כי

החלק הראשון זו בדיחה של רמי הויברגר ולא מדריך לרוכב בכבישי ישראל. לגבי החלק השני אני באופן אישי מעדיף פרות וכריכים קלים. לגבי ניסיון, כל אחד והניסיון שלו, הסיבולת שלו, היעדים שלו, ועוד ועוד, כך שהשאלה לא נראת לי רלבנטית.

IlanShacham

New member
אני מכיר את המקור

אבל לא נתת אינדיקציה ברורה שזו בדיחה, וחבל שהבחור יבין אחרת. שתהיה שנת שלום ופיוס והרבה רכיבות

liopold

New member
כמו מה ...?

מה למשל ... הרי אני לא יכול לפתוח שולחן על הסבל של האופניים... מה לדעתך צריך לקחת בתור מזון ...?

../images/Emo45.gifכל הכבוד לך../images/Emo13.gif

כל הכבוד על האומץ. כמי שכותב על עצמו שהינו חובבן ולא נוהג לרכב באופן סדיר, ובכל זאת יוצא למסע כזה. סחטיין... בחלומותיי הייתי יכולה לפנטז שאצא לי למסע שכזה לבדי. אבל סביר להניח שלא היה לי האומץ לעשות זאת, לאור חובבנותי, כושרי וחששותיי. סחטיין כבר אמרתי?
שיהיה בזהירות ובהצלחה

Nadav Fix

New member
כל הכבוד ../images/Emo26.gif

ישר כח ובהצלחה לרוכב מתחיל שלוקח על עצמו טיול כזה אני מצדיע לך, אין לי עצות בשבילך אני רוכב מתחיל, רק תזהר שמור על עצמך. קח בחשבון שכל מכונית בכביש כזה נוסעת לפחות 100 קמ"ש תכתוב אחרי הטיול ספר איך היה ביי שנה טובה דרך צלחה.

liopold

New member
liopold

תודה על הפרגון אנשים... אבל מה הדברים הנחוצים שיש לקחת... אני חושב שהכנתי הכל ... סליחה אני פשוט רוצה להיות בטוח שלקחתי הכל ולא יותר מדי דברים שיכבידו ... אני אקח מתלמה איתי ואתעד הכל... אני בעיקרון נוסע לבד אבל אם מישהו רוצה להצטרף הוא מוזמן... תודה על הטיפים אנשים הכל נלקח בחשבון .... הרוכב המתחיל ניר

sdanpo

New member
עדיף שיהיה רק למקרה..../images/Emo122.gif

מכיון שהינך מתכוון לעשות את המסלול לבד יש לקחת מספר אמצעים על-מנת להיות On the safe side . א.
לקחת מספר שקיות של הידרן 60 - זו אבקה שבמקרה של התייבשות (שכבר קרתה לי ולעוד רוכבים , בעיקר בחודשי הקיץ) יש לערבב אותה עם 1 ליטר מים. היא מכילה המון מלחים וסוכרים שהגוף נזקק להם במקרה של התייבשות. מנסיון אישי זה מחייה ומשיב נפש במהירות יחסית ומאוד כדאי שיהיה בכל טיול שאתה מתכנן בחודשי הקיץ , בעיקר באיזור הדרום. ב.
טלפונים של כל יחידות החילוץ וההצלה באיזורים בהם תהיה , משום שטיול כזה אתה יודע רק היכן הוא מתחיל. רשימה כזו מסתובבת פה בפורום או בפורום השכן ובכל מקרה אם לא תמצא אז תפנה אלי במסרים ואני אשלח לך. ג.ערכת עזרה ראשונה בסיסית לך ולאופניים. ד.אל"ה.(איחלתי לחייל בהצלחה)
בברכת עלה ורכב דן פורת

liopold

New member
וואו תודה על התגובות ועל העזרה ...

דבר ראשון איפה קונים את ההידרן הזה... אני מחר בערב הולך לקניות לטיול.... ע"מ שלא יהייו ספקות אני כותב להלן את רשימת הדברים שאני לוקח איתי... אם מישהו רואה שמשהו חסר או שמשהו מיותר אנא תרגישו חופשי לתקן להוסיף או לגרוע. להלן הרשימה: אופניים על ציודם - אופניים סבל - מתקן לשתייה - פנס קדמי - נצנץ אחורי. תיק גב: ***הידרן 60 (תודה) ארנק, פלאפון - למקרה חרום + סוללה נוספת. ערכת עזרה ראשונה (אני חובש) סכין יפאנית *** איזוסטאר באבקה (שוב תודה) קרם הגנה כלי רחצה מגבת פנים חבל שקיות חימום פנס נייר טואלט סטיק לייט *** מכיוון שאני רוכב מתחיל אני גם מוסיף בנגיי, טלק ומשחה נגד שפשפות על כל מקרה.....
בשאיפה לא להשתמש בזה. על הסבל: שק שינה ביגוד חם ללילה נעליים פתוחות פנימית ספייר פאסט כלי עבודה בסיסיים אוכל ספר טוב עוד דבר.... האם צריך מכנסי רכיבה מיוחדים מישהו אמר לי שמכנסי רכיבה הם מין טייצ עם ריפוד בישבן... זה נכון ...??? בכל אופן זה הולך להיות חוויה כיפית אבל לא קלה... אגב שאלה לוותיקים שביניכם האם נראה לכם שארבעה ימים יספיקו לטיול שכזה בתור מתחיל......? תודה לכולם שלכם ניר

XCrider

New member
אז קודם כל, מכיוון שאתה רוכב לבד,

חשוב שיהיה לך אמצעי תקשורת במקרה הצורך (תקלה באופניים או ברוכב). תתפלא כמה שטלפון סלולרי יכול להועיל, החל מהזמנת עזרה לרוכב בשטח, לאופניים, או אפילו שליח עם פיצה!!!...
וברצינות, בכל מקרה של תלות במערכת כלשהי העקרון המקובל הוא יתירות (בעברית: גיבוי). כלומר, ידידנו מרפי כבר ידאג לכך שהסוללה (גם הרזרבית) תגמר, ואולי (חלילה) גם הפלאפון יפול ויתקלקל. אז אני במקרה זה הייתי לוקח לא רק מטען נייד (מתאם למצת ברכב יאפשר לך טעינה או לפחות שיחה בשטח, כי מטיילים ברכב הרי לא חסר, ומטען ל-220VAC גם הוא קל יחסית ותוכל להטעין בכל תחנת דלק בדרך) אלא אפילו סלולרי רזרבי (ורצוי מרשת אחרת במקרה של חוסר כיסוי של רשת מסויימת). ולא צריך לרוץ לקנות - תמיד יש גרוטאות ישנות של הרשת הקודמת אחרי שעוברים לדיל המעולה ברשת החדשה...(ככה זה אצלי...). אם אתה רוצה הדגמה, לך תקרא בפורום את הסיפורים על יוסוף (אם אני לא טועה) וחבריו, נהגי המוניות מערד שמוזעקים להחזיר את רוכבי האופניים שעשו את המסלול מערד למצדה (סתם עניין של נוחיות ולאו דווקא תקלה, וחוסך להשאיר רכב נוסף בקצה המסלול). אתה קולט? נניח שנשבר לך לרכב, אז אתה מזמין מונית לשטח ש"מקפיצה" אותך איזה 70 ק"מ במורד המסלול (ועוד יותר טוב אם זו עליה) ומספר אח"כ (בפורום...) שרכבת כמו משוגע ועשית 100 ק"מ ביום...
כמה דברים נוספים: 1. מכנסי רכיבה - לדעתי חובה, ויעשו את ההבדל בין עונג לעונש. זה הפריט הראשון שקניתי בזמנו (מעבר לאופניים) וזה בהחלט השתלם. רק אל תרוץ לקנות יום לפני הרכיבה אלא כנס לכמה חנויות, תלבש לנסיון (כמובן לא ישר על העור...) ותראה איזה נוח לך ביותר. נסה אפילו לשבת על אופניים שבחנות. ורצוי גם אוכף נוח. אני קניתי מכנסיים עם ריפוד עור (או לפחות דמוי עור טוב, שעוזר להוציא זיעה החוצה ונשמר טוב) שמחזיקים מעמד כבר 3 שנים. ואחרי שתקנה, תעשה כמה רכיבות נסיון כדי לראות שאתה מסוגל לרכב מרחקים רציניים בצורה סבירה (כושר ונוחות הציוד). 2. כלים: צא מהנחה שעלולה לקרות תקלה בשטח שתצטרך לאלתר לה פתרון. זה אומר שאתה צריך את הכלים הבסיסיים שיש באולר כלים, אם כי אתה יכול לאלתר כלים בודדים זולים יותר כמו מפתחות אלן פשוטים (אלה שתפוסים עם קפיצים ספירליים, אני מפרק מהקפיצים לחסוך במקום וקושר בגומייה), אולר כלים זול ב-30 שקל וכלי הקסמים המדהים בעולם: חבקים ("אזיקונים"). לא תאמין מה אפשר לתקן איתם (כולל פדאל שהתפרק והתיקון החזיק 65 ק"מ בשטח). ורצוי גם מכשיר לפתיחת שרשרת (יש גם זולים) ואל תשכח גם להתאמן בבית איך לבצע תיקונים בסיסיים (יש הרבה מידע שימושי באתר הרים). 3. לגבי ה"פאסט" שהזכרת, אז אם אתה מתכוון לפחית הספריי שמקובלת במכוניות לתיקון חרום של תקרים, אז תשכח מזה. באופניים קיים פתרון שנקרא "ג'יפה", נוזל צמיג שמכניסים מבעוד מועד לפנימית והוא סותם פנצ'רים מייד עם התרחשותם, ויעיל לעין ערוך מהחלפת פנימית או תיקון בשטח. אפשר להוסיף לפנימית קיימת ואפשר גם לקנות פנימיות ממולאות (שזה מה שאתה צריך לקחת ברזרבה, במקרה שיש לך חתך בפנימית והג'יפה לא עוזרת). 4. תכין לך רשימת טלפונים מסודרת, כולל חנויות אופניים לאורך המסלול וגם טלפונים של חברי פורום שמוכנים לסייע במקרה הצורך (לכוון אותך לחנות מתאימה וגם לסייע בשעות שהחנויות סגורות) וכן מקומות לינה פוטנציאליים. 5. אני לא יודע עד כמה אתה רוכב מתחיל, אבל כפי שאמרתי קודם, אין תחליף לכמה רכיבות הכנה שיוכיחו לך אם אתה מסוגל לעשות מרחקים כאלה (וגם יספקו לך הדגמה של תקלות אפשריות אופייניות). אם תעשה זאת אתה מגדיל את סיכוייך לסיים מסלול ארוך באמת. אז זהו. מה אני אגיד, הכתיבה הזו כבר הפכה ארוכה כמו המסע לאילת!... אז שיהיה בהצלחה וספר חוויות!

IlanShacham

New member
אני מחזק את דבריו של אמנון -

עצות מצויינות. מכנסי רכיבה יעשו לך את החיים הרבה יותר טובים (וחשוב לדעת שלובשים אותם בלי תחתונים). כנס לחנות אופניים שישימו לך ג'יפה בפנימיות, ורצוי שגם הפנימית ספייר תהיה עם ג'יפה בתוכה. בסעיף 2 הוא צודק ומכליל את כל מה שצריך - צריך לזכור שאתה תרגיש כל גרם נוסף, ואתה לא בקצה העולם - אם ממש לא ניתן לרכב אתה יכול לתפוס אוטובוס לחנות האופניים הקרובה. עוד דבר - תנסה להעביר כמה שיותר מהמשקל ממך לאופניים - משקל גדול על הגוף יתרום לכאבי צוואר, כתפיים וגב.

למעלה