טיול אופניים

IlanShacham

New member
לגבי הזמנים

לא ציינת מאיפה אתה מתחיל, אז נניח שזה מהמרכז. על הכביש ארבעה ימים זה זמן סביר - אל תקרע את עצמך וקח את זה בכיף.

sdanpo

New member
הידרן קונים ב....

בית-מרקחת (אין צורך בשום מרשם) ייתכן שתשיג את זה בשם אחר , כל שעליך לבקש הוא שקיות מלחים למקרה של התייבשות.

liopold

New member
ואיך משתמשים עם זה ...?

פשוט מוסיפים את זה למי השתייה ....? או שזה רק במקרה חירום ....?

sdanpo

New member
קודם כל והכי חשוב!!!!!

זה אך ורק למקרה חירום!!!!!!!!!!!! לא , ואני מדגיש , לא לקחת את זה בשום פנים ואופן בשום מקרה אחר. מקרה חירום (ואני יודע שיש עוד שהיו שותפים לתחושה) הוא כזה בו אתה מרגיש ירידה דרמטית בכח הדיווש שלך, באופן שאפילו ירידות ייראו לך קשות , הריכוז שלך ייפגע וגם סביר להניח (מדבר , נגב) תרגיש חום באיזור הראש . לעיתים יש אף תופעות של בחילה או תחושה קשה בחזה . כל התופעות הללו באות מהתייבשות . במקרה כזה שלוף את שקית הפלאים , תערבב עם ליטר אחד של מים , ושתה עד הסוף. זה מגעיל, נראה כמו סיד ואף בטעם של סיד , אבל חיוני , מאוד מאוד.... אם תיקח את זה כשלא באמת היית צריך את זה , לא ייגרם לך שום נזק גופני , למעט בחילה שהמשקה המגעיל הזה יוצר (כבר הזכרתי שזה כמו לשתות סיד?). בברכת עלה ורכב דן פורת

Nadav Fix

New member
היתי מוסיף עוד פרט קטן

היתי מוסיף דיסק (CD שנפגם בצריבה למשל) ותולה אותו מאחור, זהו אמצעי זיהוי לשעות היום , זה מנצנץ וזה נראה למרחוק מנסיון אישי - ראיתי רוכב שמשהו מנצנץ לו מאחור וכשהתקרבתי הופתעתי לראות שזה דיסק פשוט שקשור מאחור... ותחשבו על זה

RONBIKE

New member
שכחת 2 דברים חשובים לקחת!!!

סוללות נוספות לכל הפנסים שאתה לוקח. לצערינו סוללה יכולה להחזיק רק כשעתיים שימוש ולגווע. קח בחשבון כמות של סוללות ספר. טלפון סלולרי-- בכל הארץ למעט באיזור המרכז ישנם הרבה מקומות שאין קליטה עם סלולרי אחד וכן יש קליטה עם סלולרי שונה. לכן עליך לקחת לפחות 2 סלולרי. שים לב לקחת מכשיר סלקום עם GSM וגם אורנג' עובדים באותה רשת GSM לכן קח סלקום אחד ופלפון אחד ואז הכיסוי הכי מקסימלי אפשרי. לדעתי גם רצוי להוסיף במקום הפאור בר שלא כל אחד אוהב אפשר להחליף זאת בחטיפי אנרגיה מחנויות טבע מחירם אף פחות מפאור בר אך בהחלט הם יותר טעימים והכי חשוב גם בריאים.

Eyal Hershtik

New member
רשימת הטלפונים...

בהמשך למה שדן כתב אז הנה הקישור לרשימת הטלפונים פשוט תוריד ותדפיס . כמו כן כנס ללינק הבא ובו מאגר המידע הכי טוב שקיים באינטרנט וגם שם תוכל למצוא טלפונים ודברים מענינים . תיקח איתך גם את מספרי הטלפון של חנויות האופניים למקרה שתזדקק לתיקון וכו' במהלך הטיול לטיול ארוך אני הייתי לוקח איתי גם : 1.מפתח שרשראת + חוליות 2.פטצ' לתיקון מהיר של צמיג 3.המון פירות יבשים אייל

alonaski

New member
מצב רוח טוב ושיר בלב!! ../images/Emo24.gif

= המצרך הכי חשוב!!!
בעניין טלפונים של יחידות חילוץ, לדעתי - מיותר!
מנסיון! אם חו"ח אתה נקלע למצוקה שדורשת חילוץ מיוחד, אתה מתקשר 100 מהנייד - לתחנת המשטרה הקרובה, מסביר שם את מצבך - והם כבר שולחים בדיוק את היחידה המתאימה שגם תצור איתך קשר תוך דקות ספורות מהרגע שהודעת במשטרה!!
זה מאוד פשוט!!! אוזן ספייר (לאופניים, לא לך!!!...
) - כבר ארזת?... חוליות שרשת ספייר! פינים לחוליות!... בקבוק שמן קטן... כבלים רזרבים להילוכים/ברקס... אולר אלנים עם כל האלנים הנחוצים!! אולר עם סכין (לדר-מאן) משחה נגד שפשפות!!!...
אבקת כביסה לביגוד רכיבה... כרית... דובי
לשינה מתוקה יותר...
סוכריות לעידוד ושיפור המצברוח והטעם בפה...
כמובן - מפות סימון שבילים מתאימות!! (-כל שאר המידע של יחידות חילוץ וכו' - כבר רשומות מאחור!!). כמה מוצרי ע"ר לחבישה וחיטוי. תרסיס נגד יתושים תרסיס נגד עקרבים + נכישות נחש. מצלמה - לצלם ולתעד את הטיול ובעיקר - דברים מעניינים שתפגוש בדרך! אם יצא לך לרכב בנחל אילות - זו היא שמורה של כוחים (-לטאות גדולות וחזקות) אם תתקל באחת כזו - צלם אותה!!
גפרורים ו... לפ טופ! = איך אפשר 4-5 ימים בלי להיות מקושר לפורום!!!????!!!!
בכל אופן... זו הרשימה שאני הייתי מצטיידת בה!

רֶשֶף

New member
הסתייגות ושאלה

אם אתה לוקח סוכריות או מסטיקים ועידוד ה"מה שזה לא יהיה", תכניס אותם לפה בזמן הפסקה וגמור איתם לפני שאתה ממשיך לרכב. היה לי פעם חבר, איש מד"א, שכל כך הרבה טחן במוח על כמות המקרים שהוא נתקל בהם רוכב אופנוע או אופניים שאפו את הסוכריה/מסטיק שלהם בזמן רכיבה (קפיצה, הפתעה, התנשפות מאומצת), עד שיש לי כבר טראומה מזה. במיוחד שאתה רוכב לבד - לפחות שיהיה מי שיזעיק את החילוץ
לגבי "תרסיס נגד עקרבים + נכישות נחש" - מה זה? לא ידעתי שיש דבר כזה. מה זה עושה? איך תרסיס (שהוא חיצוני מטבעו) יכול לטפל בארס שנכנס למחזור הדם?

alonaski

New member
מה קרה לך רשף???!! ../images/Emo12.gif

אכלת משהו לא טוב?!?!?...
לא מתאים לך.... להיות כזה "כבד"!!!!
אז מה אם לא שמעת על תרסיס נגד נחשים?!?!? אז מה אם עוד לא המציאו כזה?!?!?...
תסכים איתי, עדיין - שזה פריט הכרחי להצטייד בו כשיוצאים ללינה במדבר!!!
כבר 10 שנים אני ממליצה על זה לחברים שמתייעצים איתי - כמקצועית מהתחום... ועדיין לא שמעתי תלונות!!!
ואם אין לך תרסיס כזה... יש כמה גברים שאני מכירה, שמספיק שיורידו את הנעליים וישימו אותם במרחק סביר מהשק"ש שלהם... ושום יצור חיי לא ישרוד... בהתקרבו למשוק"ש!!!...
(מה שנקרא: לוחמת אב"כ נ"נ = נגד נחשים
)

Eyal Hershtik

New member
ועוד הסתייגות .... ../images/Emo36.gif

אלונה - בחילוץ שבו הייתי נוכח לפני כשנה,ובו נפגעה רוכבת באופן רציני נאלצנו לפנותה באמצע דרך הבשמים התקשרנו 101 למגן דוד והם אכן עזרו לנו מאד , דאגו לאמבולנס (ואפילו שניים) ודאגו לידע את כל מי שצריך אך .... אם היינו מתקשרים במקביל לפקח שמורות הטבע באזור שהיה מגיע במהירות עם הג'יפ שלו ישר למקום האירוע היה נחסך המון זמן פינוי !!! אלו היו המסקנות שלי מאותו אירוע : 1.להתקשר למד"א . 2.להתקשר במקביל לפקח אזורי של רשות שמורות הטבע (יתרון - ג'יפ). 3.דבר ראשון והכי חשוב עקב בעיות קליטה הוא להגיד את הנ.צ העצמי של הארוע . 4.מיד אחרי הנ.צ יש לציין את חומרת הפגיעה בהול/חוף/סביל כך לפחות אני אעשה באם יקרה בעתיד ארוע דומה שאני מאד מקווה שלא יקרה בכל אופן לכל המודאגים לרוכבת
שלום וכיום היא אפילו פורחת
אייל

רֶשֶף

New member
וכבר הצלחת להוכיח לעצמך ../images/Emo13.gif

שה-GPS הוא קניה טובה (וזה עוד לפני שקיבלת אותו ליד... או שכבר קיבלת?) - מי עוד יודע למקם נ.צ. נוכחי במהירות ודיוק כאלו?

liopold

New member
אוזן ספייר.....?

מה זה ...? סליחה על הבורות.... בקשר לפינים את מתכוונת לחוליות של השרשרת....? בתודה ניר

JacobLevin

New member
רכיבת ניסיון

טוב, אז קיבלת עצות בשפע, מה לקחת, מה לאכול, מתי לרכב, מה ללבוש, למי להתקשר, והכל עצות נכונות וטובות. אבל אתה, לפי עדותך, לא נוהג לרכב, ובוודאי לא עם מטען כמו שלך. האם אתה בטוח שאופניך מאורגנות לשאת זאת ? האם אתה יודע כמה ק"מ ביום אתה יכול להספיק ? האם אתה יודע כמה מים לשאת איתך ? בנגב נקודות התדלוק למים הן רחוקות. האם גופך בריא וכשר למאמץ זה בתור רכיבה ראשונה מאומצת ? איני בא לרפות את ידיך (רגליך), אבל צריך הכנות. מבחינת כושר יש לבנות אותו הדרגתית (גם אם יש לך כושר במקצוע ספציפי אחר) כדי שהרכיבה תשאר כזכרון נעים ולא כסיוט או שתסתיים לפני הזמן. עשה טעינת נסיון של כל הציוד על האופניים, רכב 10 ק"מ כולל עליות וירידות, הפק לקחים מהאריזה וההעמסה ושפר, צא לסיבוב שני. אם אתה נחוש לבצע את הרכיבה בחג עשה זאת עוד היום על מנת שתוכל להספיק לתקן לפני החג. רכיבה מהנה ושנה טובה.

liopold

New member
טוב לי נראה שהכל מאורגן

נראה לי שקיבלתי את כל מה שצריך.... ממש תודה... נורא נורא עזרתם, מה שנשאר זה ליישם את ההצעות הטובות שנתתם לי... ואת זה אני אעשה היום אחה"צ וביום שישי אני אבחן את האופניים ביום שבת בעיקרון יום ראשון מוקדש כולו למנוחה ארגונים אחרונים וסידורים אחרונים כמו טלפונים חשובים ותיאומים שונים. בקשר ללפ-טופ אני לא חושב שאקח איתי, אבל אני מאמין שאמצא עמדות אינטרנט בדרך בערים מסויימות אם מישהו מעוניין לבדוק שאני חיי
מס' הסלולארי שלי הוא 053-776091 בקשר לרכיבה אני לא מתכוון לפגוע בעצמי פיזית אני יודע מה המגבלות שלי... מבחינת כושר גופני אני יודע שזה יהייה קשה אבל שווה... לגבי משקלים אין מה לעשות זה ציוד שחייבים לקחת ועוד שאלה אחת קטנה לי על כל מקרה שלא יהייה האם אוכל להיעזר במישהו מנוסה פה במקרה שנתקלתי באיזו בעייה שלא הצלחתי להתמודד איתה מפאת חוסר נסיון או תקלות כאלו ואחרות... אני סמוך ובטוח כי אשתמש באמצעי זה רק כאשר נוסו כל האפשרויות האחרות. שלכם הרוכב המתחיל ניר

למעלה