טיול אחרי צבא.. בבקשה אני צריכה ייעוץ!

טיול אחרי צבא.. בבקשה אני צריכה ייעוץ!

אז ככה, אחד החלומות שלי עוד לפני שהתגייסתי היה לעשות טיול לאוסטרליה ניו זילנד לשלושה חודשים, כסף ושותפים זו לא הבעיה שלי, הבעיה שלי היא שחוץ ממסע לפולין מהבית ספר אף פעם לא הייתי בחו"ל, חשבתי לנסוע לפני לאיזה שבוע לאנשהו באירופה אבל זה ממש יקר וגם אין לי עם מי לנסוע... יש כאן מישהו שעשה את "הטיול של אחרי צבא" לכמה חודשים אפילו שהוא לא היה בחו"ל מעולם?

eli1986

New member
כן, לא נראה לי שזאת כזאת בעיה..

ואת יודעת מה, זה אפילו יהיה הרבה יותר כיף.. בתור אחד שהפעם היחידה שהיה בחו"ל זה כשהוא עלה לארץ
, והפעם הבאה כנראה תהיה טיול לכמה חודשים באותם אזורים שהזכרת(טפו טפו טפו), נראה לי שזה רק יהיה יותר כיף לטוס פעם ראשונה לכזה מקום ולהרבה זמן.. ואם אין לי ניסיון בטיסות? אז? אז אני אצטרך לשאול כמה אנשים לאיפה הולכים בנמל תעופה ולא אדע את כל התהליך בעל פה... לא נראה לי נורא יותר מדיי.

tudu

New member
אחת החוויות הכי חזקות.. זה לגלות שמסתדרים

אם יש לך אנגלית סבירה, תמצאי יעד, תלמדי עליו, וצאי לדרך. אחת החוויות הכי מעצבות באישיות שלך, תהיה להסתדר. יורדים מהמטוס הולכים אחרי כולם. טועים, חוזרים, מחפשים מונית, משוטטים עם תיק על הגב, מגיעים לאזור מלונות/אכסניות, מחפשים אכסניה.. משלמים לשלושה ימים.. עולים לחדר לשים אתהתיק, ויוצאים להסתובב, להכיר את הסביבה. בקיצור. בית ספר ליהיה בסדר. לא הכל מתוכנן ומאורגן. לא יודעים היכן ישנים בלילה, איפה נאכל צהריים. ויחד עם זה - אוכלים צהרים וישנים בלילה על מיטה..

EmGee

New member
im at new zealand now

and that the first time im abroud after my bar mizva. thats not that big deal.

GeJuFan

New member
תכלס אין מה להילחץ

את צריכה לעשות רק שני דברים עיקריים: 1) לעבוד חזק על האנגלית שלךעד הנסיעה, כי לעשות טיול במדינות הללו בלי אנגלית ברמה בינונית ומעלה את תמצאי את עצמך מהר מאד אבודה כי הם מדברים ממש אבל ממש מהר שם. וכמובן לנסות וללמוד קצת על הסלנג שלהם כי באוסטרליה וניו זילנד הסלנג שונה (גם ביניהן) מהסלנג האמריקאי שאנו הישראלים כה רגילים אליו. את לא רוצה לדבר עם אוסטרלי או ניו זילנדי ולא להבין כלום ממה שהוא אומר. 2) לקרוא ולהתכונן. תיכנסי לאתר של המטייל שמה יש פורום ניו - זילנד אוסטרליה. תיקני ספרים למטיילים באיזורים הללו ותיגשי לסדנאות שמקיימים בלמטייל. יש פורום גם פה בתפוז. ואחרון אם את רוצה: אחותי הייתה גם בניו זילנד וגם באוסטרליה (אומנם לפני ארבע שנים אבל..) אני יכולה לשאול אותה אם יש לה עצות והמלצות. אם כי הי עשתה טיול טרקים לא יודעת אם זה סוג הטיול שאת מעוניינת לעשות. אם תעבדי על האנגלית ותעשי ש"ב כמו שצריך לפני הנסיעה אני לא מאמינה שיהיו בעיות. כמובן שכדאי להתחיל את כל זה חודשים לפני הנסיעה כדאי שלא תישארי תקועה.

למעלה