טיול אחרי צבא , פעם ראשונה חו״ל

Rob22

New member
טיול אחרי צבא , פעם ראשונה חו״ל

שלום לכולם ! ,
אני משתחרר עוד כחצי שנה משירות סדיר
ואני מעוניין לטוס לתאילנד לחופשה בת כחודש בערך , לכן אני מאוד אשמח אם תכוונו אותי איפה לטייל וכמה כסף בערך אצטרך ,
אני קצת חושש משום שלעולם לא הייתי בחו״ל .
 

T o m c o

Member
מנהל
למען האמת, אין לנו כל כך איך לעזור לך...
בלי לדעת מה מעניין אותך, בלי לדעת מה אתה מחפש, בלי לדעת את אורח החיים שלך, הרגלי האכילה שלך, התנאים המינימליים אותם אתה דורש ממלון. בלי להכיר אותך כלל, יהיה לנו מאוד קשה להצליח לעזור לך.

אז איך מקלים עלינו ומצליחים לעזור לנו לעזור לך?
  • מתחילים לקרוא - בספרים, באינטרנט, מאמרים, בפורום (חיפוש קצר של מילות מפתח ימצא לך עשרות תגובות), אתרי טיולים, אתרים של מטיילים שחזרו, בלוגים, כל דבר יעזור לך וייתן לך כיוון.
  • מתחילים להבין מה מעניין אותך, מה אתה רוצה לראות, מה אתה רוצה לעשות, באילו מקומות אתה מעוניין לבקר, באילו פחות.
  • מתחילים להבין מהפ תנאי המחיה המתאימים לך, יש כאלה שמיטה בחדר משותף עם מקלחות ושירותים משותפים בקצה הקומה תספיק להם. ולעומתם יש כאלה שידרשו מינימום חדר פרטי עם מקלחת ושירותים צמודים.
  • מתחילים לבנות תכנית בסיסית - בהתאם למקומות שאתה רוצה לראות, רוצה להיות בהם והדברים שתרצה לעשות. מתייעצים לגבי התכנית, האם מסודרת נכון, גיאוגרפית, מבחינת העונה? האם הוקצב מספיק זמן לכל מקום? מעט מדי? יותר מדי? וכד'
כשתבוא עם שאלות יותר ממוקדות, אחרי שאתה כבר יודע מה אתה רוצה, יהיה לנו הרבה יותר קל להצליח לעזור לך.

עכשיו כלפי השאלה התקציבית.
שאלת אותנו כמה כסף בערך תצטרך, אין לנו יכולת לתת לך תשובה ודאית על סכום, היות וכל אדם שונה מאחר, אין יכולת להגיד מה רצונותיו או דרישותיו של האחר. אם תשאל את חברי הפורום "כמה עולה יום כלכלה ממוצע בתאילנד?" תקבל מכל אחד תשובה אחרת, יתכן ואחד יגיד 100 דולרים ליום ואחר יגיד 400 דולרים, אף אחד מהם לא טועה, זה הכל תלוי במה עושים ומשתנה מאדם לאדם.

כדי כן לעזור לך להצליח להבין כמה אתה צריך אנסה לפרט את סוגי ההוצאות השונים שיתנו לך תמונה כללית וקצת רקע להתחיל להתמודד איתו.
  • לינה - משתנה הלינה תלוי ברמת המלון, האיכות שלו, התשתיות ושירותים הנדרשים מהמלון, מיקומו, ואופיו. גסט האוס פשוט, בו יש לך חדר עם מיטה בלבד, ללא מיזוג, כשהשירותים והמקלחת נמצאים בקצה הקומה ומשותפים לכל החדרים בקומה, יכול להתחיל מעלות של כ-12 דולרים ללילה, מלון באיכות חמישה כוכבים, יכול גם להיות 250 דולרים ללילה ואף יותר.
  • נסיעות ומעברים - מעבר ממקום למקום "עולה" לך בשני סוגי "תקציב" שיש לך, זמן וכסף. יש הרבה מקום למשחקים עם זה, וכל החלטה שתעשה תשפיע באופן ישיר על אחד לפחות אחד משני ה"תקציבים" באופן משמעותי.
    לדוגמה, בוא ניקח את המעבר הראשון שקיים, בין שדה התעופה בבנגקוק לעיר. מונית פרטית תעלה לך בין 250 ל400 בהאט, תלוי בעומסי התנועה, בדרכי הנסיעה (כבישי אגרה או לא) וכדומה, לעומת זאת, רכבת או אוטובוס מהשדה לעיר יגיעו במקרה היקר ביותר לרבע מהמחיר של מונית.
    כדוגמה נוספת, אתן את המעבר בין בנגקוק לצ'יאנג מאי, את המעבר ניתן לעשות במספר דרכים שונות - טיסה, רכבת יום/לילה, אוטובוס.
    תיקח אוטובוס - משך הזמן יהיה הגדול ביותר אך העלות הנמוכה ביותר. ברכבת לילה - העלות גבוהה יותר, משך הזמן הוא לילה, אבל אתה לא משלם על מלון ללילה זה. לעומתם - טיסה תיקח לך כשלוש שעות מתקציב הזמן אך הרבה יותר מתקציב הכסף. גם כי היא עולה יותר וגם כי עכשיו יש לך עוד זמן פנוי להוציא בו עוד כסף.
  • אטרקציות - אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות!
    מופע קברט יעלה כ-500 בהאט, ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט לטיול במסלול אחר שניהם יקחו אותך בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
    ומה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיק שסחבת כל היום?
  • מזון - תלוי אם תסתפק בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות מקסימלית של כ150 בהאט תוכל לקבל את המנה שתשביע אותך לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכל גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט לארוחה ואף יותר.
    כמו גם יש את משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה.
  • תקשורת - גם היא משתנה שיכול להיות לו מנעד רחב מאוד! אם תשתמש בטלפון הסלולרי הישראלי שלך, עלות דקת שיחה לארץ תעלה לך כ-15 שקלים לדקת שיחה (או חלק ממנה), אם תרכוש סים מקומי, דקת שיחה לארץ תעלה לך כ-40 אגורות, צריך חבילת גלישה, גיגה בחבילה מהארץ יעלה לך 139 שקלים, ואילו עם סים מקומי יעלה פחות. צריך מחשב אמיתי, להזמין טיסה, לקרוא מיילים, סתם לבדוק מה שלום החברים בפייסבוק, אינטרנט קפה בפינת הרחוב יעלה לך כ-60 בהאט לשעה, ואילו בלובי המלון יכול גם לעשות 120 בהאט לשעה.
  • קניות - משתנה מאוד משמעותי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. לא תמיד יש דרך לצפות מראש.
אין לאף אחד יכולת להגיד לך סכום מדויק של עלות יום כלכלה, כמו שראית יש מספר רחב של משתנים (סביר גם שיש כאלה ששכחתי), הכל תלוי במה ואיך עושים. חשוב להבין שלעתים יש משתנים שמושפעים מאוד ממשתנה אחר, לדוגמה משתנה המזון, אם את ישן במלון שבו יש גם ארוחת בוקר, משתנה המזון יצטמצם. או כדוגמה נוספת משתנה הנסיעות, אם המלון או הגסט האוס ישלח רכב מטעמו לאסוף אותך ללא עלות בהגיעך לשדה התעופה, יחסוך לך את 350 הבהאטים שהיית מוציא על מונית אם לא היה עושה כך.
 

Rob22

New member
תודה רבה

אז כך.. התקציב שלי הוא בערך 10k ויש מצב אף יותר . חשוב לציין שאין לי בעיה עם כשרות , לינה מתאים לי בערך משהו בסגנון 4 5 כוכבים כמו באילת (אם יש) ..
אני מחפש לעשות הכל מהכל .. ובעיקר אטרקציות שאין בארץ .

המשך יום טוב!
 

T o m c o

Member
מנהל
תגובה 1. מדובר על 10k באיזה מטבע, שקל? דולר? יורו? בהאט? כולל טיסות? ללא טיסות? יש הבדל די תהומי בין כל אחד מהם. 2. גילוי נאות, לא הייתי באילת למעלה מעשור, גם אז לא שהיתי במלון, אז לא יודע להגיד מה זה "4 5 כוכבים כמו באילת". אגיד ש4-5 כוכבים אלה מלונות יוקרה יחסית, עלותם גבוהה ויכולים להגיע גם ללמעלה מ250 דולר ללילה. 3. באיזה עונה אתה נוסע? מזג האוויר וכמות התיירות יכולים לשנות מסלול ועלות (בהתאמה) מקצה לקצה. 4. להגיד לנו הכל מהכל זה לא מקל, להיפך זה גורם לנו לרצות פחות לעזור, תקרא ספרים, מדריכי טיולים חפש באתרים ותבנה לעצמך סקיצה ראשונית של מסלול, עם זה יהיה לנו יותר קל לעזור לך. כשיהיו דברים קונקרטיים ברשימת היעדים. כשזה מגיע ככה אמורפי, ללא כיוון כללי, אני לא רוצה להחליט בשבילך. הטיול הוא שלך, לא שלי. תשקיע בו, תבנה אותו, תחשוב אותו טוב טוב.
 

T o m c o

Member
מנהל
כמובן, סליחה על חוסר הריווח (באג בתפוז עם הסלולרי).
 

Rob22

New member
צודק לחלוטין!

תודה איש יקר :),
אני רק עכשיו בודק את עניין המסלול
ואציין שבידי המענק הצבאי שהוא בסביבות ה 10k ₪ , אני חושב יותר בכיון של החודשים אוקטובר נובמבר ,

אשמח לחוות דעתך
 

T o m c o

Member
מנהל
10 אש"ח, לטיול של חודש כולל טיסות?
אתה נוסע לבד? או שיש חבר/ה שמצטרפים?
 

Rob22

New member
אכן

אפילו מעט יותר , אולי נעשה מעודפת לפני הטיסה.
 

T o m c o

Member
מנהל
טוב, זה משנה לגמרי את התמונה.
(לא משנה אם אתם עושים מועדפת או לא.)
תקציב של 30 אש"ח לשלושה אנשים לחודש - הוא אפשרי ביותר.

הערה חשובה בעניין המלונות.
לדעתי אתם מכוונים גבוה מדי!
כדאי שתוציאו מהראש שלכם לינה רק במלונות 4-5 כוכבים, עלות לילה במלון כזה יכולה להיות מאוד יקרה - גם מעל 200 דולר.
נגיד וניקח כדוגמה 200 דולר ללילה, לחדר לזוג בדרך כלל, משמע יתכן וצריך שני חדרים או לבדוק האם ניתן להוסיף מיטת יחיד נוספת, בדרך כלל בתשלום סמלי נוסף. נלך על האופציה הזולה ונגיד שלילה ממוצע יעלה 225 דולרים (נגיד 25 תוספת למיטה נוספת).
במחיר כזה, יהיה לכם תקציב ל23 לילות, ללא כל דבר נוסף שתעשו, בלי מזון, בלי אטרקציות, בלי נסיעות, בלי כלום!

החישוב אם מעניין אותך:
30 אש"ח = 7900 דולר,
טיסה לאדם = ~900 דולר,
סה"כ נשאר לכם לתוכן הטיול = 5200 דולר.
חלק ב225 דולר ללילה, יהיו לכם 23 לילות.

תוציאו את תחום המלונות של 4-5 כוכבים מהראש, מהר ככל האפשר!
לדעתי למטייל הצעיר זו אינה רמה נדרשת כלל, אתם לא הולכים להיות במלון כל היום, אין לכם צורך ב4-5 כוכבים.
אפשר להסתפק במלונות ברמה נמוכה מזו, כל מה שאתם צריכים זה בגדול: מיטות נקיות, מקלחת ושירותים נקיים, ואת זה גם מלונות ברמה נמוכה יותר יכולים לספק במחיר הרבה יותר הגיוני למטייל צעיר.

מלון ברמה סבירה, או לחילופין, גסט האוס ברמה גבוהה, העונה על הדרישות יכול להגיע גם למחירים של 30 עד 100 דולר, מה שאוטומטית מגדיל את כמות הלילות שאתם יכולים לממן מ23 ליותר מ50, מה שאומר שעכשיו ישאר לכם תקציב לדברים נוספים, כמו טיולים, נסיעות, טיסות פנים, אטרקציות, קניות וכד'.

מעבר לכך, שיעורי בית שחשוב שתתחיל לעשות:
תבנה מסלול, תחשוב על אטרקציות שאתם רוצים לעשות בכל מקום, תבנה תוכנית כללית.

לא מדוייקת עד לרמה של ביום X בשעה HH:MM אנחנו עוברים מנקודה A לנקודה B.
אלא קווים כללים יותר, גמישה יותר, מרווחת מספיק כדי לא להרגיש שאתה רודף אחרי השעון, אך גם לא מרווחת מדי כדי שתרגישו שבזבזתם לחינם ימים במקום מסויים. לקחת בחשבון בתוך זה גם את המעברים בין המקומות, גם להם יש משמעות, הן בזמן והן בכסף, לכן צריך לחשוב איזה לעשות, מתי ואיך.

כדי שנוכל לעזור לך יותר, צריך שתתחיל לנדב מידע, עד עכשיו זה היה יותר דומה לניסיון שלי לחלוב אותך לאט לאט.
בהצלחה!
 

Rob22

New member
פשוט מעולה תודה רבה !

כמשתמש חדש בתפוז אני מתפלא כל יום מחדש ,
נדיב מצדך לנדב לי מידע מועיל ,וממש מחמם את הלב שיש עדיין אנשים טובים שנרתמים לעזרת האחר .
 
TOMCO

תגובה מפורטת ומעולה
לזה בדיוק אני מתכוון כשאני כותב לגולשים שעליהם להכין שעורי בית .
זה כמו להיכנס לסוכנות רכבים ולהגיד "שלום אני רוצה רכב, על מה אתם ממליצים?"
אם הבחור לא יודע מה מעניין אותו איך נעזור לו?
תודה רבה
&nbsp
 

T o m c o

Member
מנהל
תודה!
הסיבה שכתבתי לו שם רשימה של שאלות מנחות, משהו שיכוון אותו לכיוון של "לעשות את שיעורי הבית הנדרשים".
היא כי בלי תשובות מינימליות לשאלות האלה, יהיה לי אישית (ואני מניח שגם לכולכם) מאוד קשה להצליח לקלוע למה שהוא מחפש, למרות שהוא כתב שהוא רוצה הכל מהכל.
 
למעלה