טיול ארוך ליפן

AvBitran

New member
טיול ארוך ליפן

שלום. שמי אביעד והשתחררתי מהצבא לפני כמעט שנה. אני מתכנן טיול ארוך (לפחות חודשיים) ליפן ויש לי כמה שאלות בקשר לטיול-
לגבי יעדים, כמה צריך לתכנן מראש את הטיול וכמה אפשר לאלתר לפי איך שאני אראה ומה שיתחשק לי כשאני שם?
מאיפה כדאי להתחיל את הטיול, מאיזה מחוז? כמה זמן באופן עקרוני לכל מקום?
לגבי תחבוורה וכסף, האם כדאי לקנות כרטיס רכבת או שאני יכול להסתדר עם האוטובוסים שאני מבין שהם זולים יותר משמעותית? בכלל בעניין כסף, איך אפשר לשהות ביפן בצורה זולה יחסית?
לגבי לינה, הבנתי שיש אפשרות להתארח במקומות מסויימים, ושזה יותר זול. איך מארגנים את זה?
האם אני יכול לרכוש כרטיס הלוך בלבד או שאני חייב לרכוש כרטיס עם תאריך חזרה לארץ?

Tenguy

New member
עצות

מן הסוף - עדיף שתקנה כרטיס הלוך ושוב, כי ליפנים אין ניסיון טוב עם ישראלים בגיל שלך (ראה באסטיונרים...)
אירוח זול יותר שאני מכיר זה בבתי האירוח של כת המקויה ״בית שלום״ לזמן קצר או במנזרים לזמן ארוך יחסית, וזה מחייב השתלבות בחיי היום יום של המנזר - מצד אחד זה לא פשוט, ומחייב הבנה והסתגלות שאני ללא יודע אם מתאימה לך אישית או למטרות הטיול עצמו... מצד שני, בתי מלון ברחבי יפן יכולים להיות מאד זולים מחוץ לערים הגדולות ואני ממליץ בחום לב על ריוקאנים מסורתיים (שוב, ממש חובה ללמוד טרם הטיול לדעת איך להתנהג ולא לעשות בושות במקומות מסורתיים מסוג זה).
לדעתי - שווה לטוס בקוריאן לאי הדרומי קיושו ולהתחיל לטייל שם ומשם להצפין לאורך האיים לעד לקיוטו, וממנה לאורך החוף המערבי לצפון (הוקאידו?), ולחזור דרך החוף המזרחי לטוקיו ומשם לחזור הביתה. מומלץ להשתמש ב-JR Pass שתוקפו עד שלושה שבועות - לא זול אבל מאד מאד משתלם. שים לב שיש לקנות את ה-JR Pass בארץ, כי אין אפשרות לקנות אותו ביפן עצמה.

herouth

New member
אני מניחה שהתכוונת ״בית שלום״, ואין להם קשר למקויה.

אני לא חושבת שלמקויה יש בתי אירוח מסודרים, אבל תקן אותי אם אני טועה.

Tenguy

New member
תוקן - תודה. מעולם לא הייתי שם וחשבתי שזה של כת המקויה

שווה באמת לבדוק....
אני בפרינציפ לא מתקרב למקומות בחו״ל עם נוכחות ישראלית... קצת חופש, לא? יש כבר נוכחות די והותר פה בארץ

AvBitran

New member
אוקי תודה

בקשר לכרטיס הטיסה- שמעתי על העניין הזה והשאלה האם בכל זאת אפשר לעשות את זה כי אני לא רוצה להגביל את עצמי מבחינת זמנים...
בקשר לאירוח- אתה יכול להרחיב טיפה על המנזרים ולקשר אותי לאיזה אתר שמדבר על זה כי מה שראיתי בנושא כרוך בתשלום. באופן כללי אני אשמח להתארח גם בריוקאנים וקפסולות פעם או פעמיים בשביל החוויה, אבל אני מחפש משהו באמת זול שלא ייגמור אותי פיננסית. ומבחינתי אני לא מזמן ישנתי בשוחות לא איכפת לי גם לישון כמה ימים באוהל.
לגבי הJR PASS- הבעייה שלי איתו זה שהוא תקף למקסימום שלושה שבועות ואני מתכנן טיול ארוך, השאלה האם זה ישתלם לי גם אם זה אומר שהוא ייגמר לי אחרי השלושה שבועות הראשונים?

milly12

New member
תיזהר עם אוהלים

ביפן אתה לא יכול פשוט להציב אוהל בכל מקום. אני לא כל כךמומחית בזה אבל נראה לי שיכולים לגרש אותך אם תישן באיזשהו פארק.

אפשרויות זולות אחרות: DORMITORIES או MANGA KISSATEN. לא ישנתי בהם אבל זה אמור להיות זול.

מה התקציב שלך ללילה?

innocence

New member
אפשר לקנות יותר מJR פס אחד

ושלושת השבועות מתחילים רק ברגע שאתה בוחר להפעיל את הכרטיס.

herouth

New member
תחשוב על טיול ביפן בערך כמו על טיול בגרמניה

יפן היא ממש לא הסגנון של ״מזרח רחוק״ שאנשים רגילים, שהכל חפיף ועולם שלישי. הכל צריך ללכת בצורה מסודרת ולפי חוקים, כולל טיולים, אוהלים, וכל היתר. אז דבר אחד בטוח: אל תנסה לאלתר. זה יכול לעבוד אם אתה כבר מכיר איך דברים עובדים שם, אבל בתור נוסע מתחיל - תכנן הכל מראש.

״בית שלום״ זה עסק קצת מסובך, כי מצד אחד זה בחינם, לישראלים, עד שלושה ימים. מצד שני, יש הרבה ביקוש בדרך כלל. ומצד שלישי - קשה למצוא כתובת ליצור איתם קשר. בכל מקרה שתהיה מודע שמדובר בכנסיה נוצרית יפנית שאחד הקטעים שלהם זה אהבה ליהודים וישראלים. אבל זה מכתיב התנהגות מסויימת כשמגיעים לשם.

ה־manga kissaten שמילי מדברת עליו זה מין מקומות שבאים אליהם בשביל לשתות קפה ולקרוא מנגה (חוברות קומיקס) בפרטיות. אז יש לאנשים שם תאים פרטיים שמשלמים עליהם לפי שעה, ותכל׳ס אנשים משתמשים בהם גם בשביל לישון כי בהרבה מנגה קיסה יש מקלחת זמינה, וזה נחשב ממש זול.

קפסולות זה אופציה זולה - איפה שהן קיימות. זה לא פופולרי כמו שעושים מזה. ריוקאנים, לעומת זאת, הם ממש לא בקטגוריה הזולה. הם בהחלט בקטגוריה החווייתית.

milly12

New member
עיצה

לא חובה לתכנן אלא אם כן אתה נוסע בתקופה עמוסה. מה שכן, זה יכול להפוך את הטיול ליותר יקר.
לדעתי, דבר ראשון אתה צריך לקרוא חומר על יפן ולהחליט מתי ולאיפה אתה רוצה לנסוע. למשל אם מדובר על פריחת הדובדבן מן הסתם כדאי להתחיל מדרום ולהתקדם צפונה. אם אתה נוסע בתקופת השלכת זה הפוך. תבדוק, אולי יש אירועים (פסטיסלים) שאתה רוצה לראות. בכל מקרה, אני לא חושבת שיש מישהו בפורום שיכול לתת לך תשובה חד משמעית לאיפה וכמה זמן להקציב לכל מקום.
רק לאחר שתדע פחות או יותר מה מעניין אותך אפשר יהיה לכוון אותך גם מבחינת הזמן וגם מבחינת תחבורה. ביפן, מלבד הפאס הכללי לרכבות יש הרבה פאסים מקומיים של רכבות, לדוגמה פאס רק לאי קיושו. לפעמים בטיול ארוך עדיף להשתמש בהם. ביפן יש גם אוטובוסים, כמו שציינת, ושימוש בהם בין הערים הגדולות יכול להיות זול. יש גם פאס לאוטובוסים שאם מנצלים אותו נכון נסיעה, נגיד, מטוקיו לקיוטו (אבל לא רק) יכולה לעלות אפילו 3,000 יין.רוב האוטובוסים האלה נוסעים בלילה אז אתה גם חוסך מלון. יש גם טיסות זולות ביפן שיכולות לעלות פחות מרכבת. לחלק מהטיסות האלה צריך לקנות כרטיס מחוץ ליפן. יש גם כרטיס שתקף בתאריכים מסויימים ונקרא לדעתי SEISHUN 18 וגם הוא זול מאוד אבל יש גם חסרונות. בקיצור אחרי שיהיה לך מסלול ראשוני אפשר יהיה לחפש את הדרך התחבורה המתאימה ופחות או יותר חלוקה של זמן.
בכל מקרה בגלל שהפאסים מאוד מוזילים אך את חלקם או רובם ניתן לקנות רק מחוץ ליפן לא הייתי משאירה את הכל לאלתור ובכל זאת מגיעה עם תכנון ראשוני ואם צריךאז גם פאסים.

AvBitran

New member
תודה על כל התגובות

אז הבנתי שעדיף להתחיל מהדרום, אם כך איפה אני צריך לנחות? ומבחינת מה אני רוצה לראות, אני רוצה לראות כמה שיותר חח אבל אם אני מנסה לתכנן, אז אפשר להתחיל מהדברים שפחות מושכים אותי, כל עניין המעיינות החמים פחות מעניין אותי. אני כן מאוד מתעניין בתרבות היפנית, אשמח לעשות טיולים רגליים כמה שיותר, ואני בעניין של אנימה, אבל זה לא בוער לי ישר ליסוע לאקיהברה. גם אם אני מתחיל בקיושו, אני מסתכל עכשיו בhttp://www.japan-guide.com/e/e623a.html ויש כל כך הרבה דברים... אני אשמח לקבל כל מיני המלצות לפחות על מקומות שהם בגדר חובה וכמה זמן להקדיש להם, ומשם נראה כמה זמן נשאר לי ואז אני אוכל לתכנן עוד דברים.

למעלה