טיול ארוך למזרח

KrIvInE

New member
טיול ארוך למזרח

שלום,
אני וחבר שלי מתכננים לטוס באזור ספטמבר-אוקטובר לטיול ארוך (8-10 חודשים).
המדינות המתוכננות הן קמבודיה, לאוס, וייטנאם, סין ופיליפינים.
הבנתי שהויזות לכל מדינה די מגבילות (קמבודיה 30 יום, פיליפינים 59 יום וכו').

שתי שאלות.
רציתי לשאול - האם ניתן להאריך ויזות במהלך השהות באותה ארץ?
בנוסף, רציתי לבקש עזרה בתכנון זמן שהות בכל מדינה (בהתאם לעונות המתאימות לכל אזור, לויזות ולאטרקציות שיש בכל מקום).

תודה מראש לכל העוזרים!

T o m c o

Member
מנהל
ויזות אתחיל ואומר שאני לא מכיר עד הסוף את הנושא.

אבל ממה שאני כן מכיר -
סין - ויזה תקפה לשלושה חודשים מיום הנפקתה, לכל כניסה - צריכה להיות ויזה נפרדת, ניתן להכנס ל-30 יום בכל כניסה, ובמהלך השהות ניתן להאריך את הויזה בעוד 30 יום. (מידע - באתר שגרירות סין בישראל - http://il.china-embassy.org/eng/lsfw/visa/t1071641.htm או בפורטל סין בישראל http://www.china.co.il/ויזה_לסין

ויאטנם - ניתן להוציא ויזה לחודש או שלושה חודשים, מראש בדרכון או מראש "בהגעה".
בשני המקרים, יש לתת תאריך הגעה - הויזה תהיה תקפה בהתאם למשך הזמן שנתבקש מאותו תאריך, בין אם מדובר בויזה בדרכון מראש ובין אם מדובר בויזה בהגעה - בשני המקרים הזמן יספר מהתאריך הנקוב על הויזה כתאריך כניסה מינימלי.
ככל הידוע לי (ויתכן ואני טועה) לא ניתן להוציא ויזה במקום - ישנו צורך בהזמנה מראש בכל המקרים - בין אם מדובר על ויזה בדרכון או ויזה בהגעה. מידע רלוונטי: http://www.israel-vietnam.com/?CategoryID=201

כלפי המדינות האחרות - לא ביקרתי בהן, לא יודע להגיד.

כלפי תכנון השהות בכל מדינה - צריך לפרט יותר, מה מחפשים בטיול? נופים? טרקים? מנוחה? אטרקציות? ים? הרים? מקדשים? היסטוריה? לתת כיוון.

sailor

New member
ויזה אינטרנטית לויטנאם (בהגעה)

טובה רק לשדה תעופה עם מספר הטיסה ורק לתאריך המדויק.
בויטנאם ניתן להאריך ויזה ללא הגבלה*, כל פעם ב-30 יום.

* פגשתי תירים שהאריכו 3 פעמים ברציפות, ס"ה לשהיה של עד 120 יום, יתכן שבפעם הרביעית או יותר ישאלו שאלות לגבי ההארכה ואולי אף לא יאשרו.

KrIvInE

New member
עוד שאלה

הבנתי שאת הויזות אפשר להנפיק גם כשאני כבר במזרח?
למשל הבנתי שמרגע הנפקת הויזה לסין הזמן נספר (משמע שאם אני מוציא אותה מהארץ ומתחיל משבועיים בוייטנאם ורק אז עובר לסין, אני מפספס נניח שבועיים מהויזה).
השאלה אם אפשר למשל בשגרירות סין בוייטנאם להנפיק ויזה לסין.

לדעתי העיקר הוא נופים, טרקים, אטרקציות, מקדשים...
אנחנו נשמח לשלב גם ים ומנוחה, שאני יודע שזה רוב מה שעושים בפיליפינים, אבל המנוחה היא לא העיקר בטיול הזה.

תודה רבה!

sailor

New member
התבלבלת עם ויזה להודו.

בסין תוקף הויזה מתחיל מיום הכניסה, כמו ברוב מדינות העולם.

T o m c o

Member
מנהל
על פי מה שמופיע לי בדרכון זה לא המצב. הויזה הסינית החלה את תוקפה ביום ההדבקה בדרכון. מאותו היום, תקפה לשלושה חודשים - הכניסה לסין בפועל הייתה חודש וחצי לאחר מכן, ומאותו היום ספרו שלושים יום עד תום תוקף הויזה.

T o m c o

Member
מנהל
מדובר על ויזה שהונפקה באפריל 2010, יכול להיות שהשתנו מאז דברים...

sailor

New member
זה בדיוק כפי שכתבתי

הויזה שלך היתה בתוקף לכניסה תוך 3 חדשים מהוצאתה לשהיה של 30 יום. גם לו נכנסת ביום ה-90 מהוצאת הויזה יכולת לשהות 30 יום.
ויזה להודו היא לשהיה בהודו לתקופה (עד 6 חדשים) מיום הוצאתה ולא מיום הכניסה להודו.
בסין אתה לא מפסיד ימי שהיה בגלל שעצרת לטיול במדינה אחרת בדרך, בהודו אתה כן מפסיד.
השואל חשב שהוא עלול להפסיד זמן שהיה שם.

T o m c o

Member
מנהל
זה פשוט לא היה ברור, הבנתי הפוך, אכן מה שכתבת הוא הנכון.

למעלה