טיול אר.אס ספורט לסביבת בית אורן

Sigal Yaron

New member
טיול אר.אס ספורט לסביבת בית אורן

שלום לכולם, ביום שבת הקרוב, מחר, נצא לטיול בסביבת בית אורן. לחברי מועדון אר.אס נאמר כי יש לבדוק בפורום תפוז - טיולי אופניים עד 22:00 אם אכן יתקיים הטיול והוא אכן יתקיים. מקום המפגש: חוות הסוסים בצומת בית אורן. זמן מפגש: 9:30. אורך המסלול: 20 ק"מ מוביל: איתי נחשון. רמת קושי מסלול: בינוני קושי פיזי: בינוני + תאור המסלול: ירידה בשביל רחב עד עין אלון, מעין אלון ממשיכים לכיוון חניון האגם, ממשיכים כשלוש מאות מטרים בעליה לכיוון בית אורן, פניה שמאלה לכיוון שביל סימון כחול שצופה על נחל אורן. אחר כך ירידה לכיוון רפת בית אורן. ממשיכים בעליה לכיון רכס המתלה – בעליה קשה של 200 מטר. ירידה לכיוון חירבת לובין וירידה ארוכה עד לתצפית מעל טירת הכרמל. אחר כך נמשכת הירידה ואחר כך עליה טכנית קצרה לכיוון בית אורן. יש לציין שהמסלול מלווה במספר עליות קשות. בכל אופן, יש לבדוק שוב עד שעה 22:00 אם הטיול מבוטל בגלל מזג אויר. אם כן, תהיה הודעה על כך בפורום אופניים תפוז. סיגל

mtbRider

New member
אתם תהנו חבל"ז...איתי מוביל

זה פשוט חוויה ! לבן אדם ידיעות רחבות ! אדם נעים ונחמד ! תשאלו אותו שאלות, ותבצעו איזה עצירת הסברה....הוא פשוט תותח. פעם אני ואבא רכבנו איתו (לא נדבר על זה שהוא חזר איזה עליה כדי להיפגש איתנו) עצרנו באיזו תצפית והוא הסביר במיוחד לאבא כי אני פחות מתעניין...אבל כששמעתי מהצד ... היה ... מרתק ! מגיע לו המון קרדיט ! [אאא והוא גם מעודד אותי כשאני פצוע, ד"א איתי עוד 3 שבועות גבס ארוך ואז עוד שבועעים אאוט קאסט או גבס קצר, עוד שבועיים בלי דריכה ובלי גבס -> פיזיוטרפיה
] איתי

alonaski

New member
איתי!!!!!!!!!!!.... ../images/Emo6.gif אתה...

ק-ש-ק-ש-ן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יאללה יאללה, מה אתה מיחצ"ן פה את איתי נ. אנחנו יודעים שזה "גאוות השם" מה שיש ביניכם!!!

איתי נ

New member
ביטול ביטול ביטול ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

חזרתי עכשיו לחיפה וכרגע מבול בחוץ. יש תחזית להמשך הגשמים גם מחר בבוקר.

Eyal Hershtik

New member
הקפצה !

הטיול מבוטל עקב הגשמים ! הטיול מבוטל עקב הגשמים ! הטיול מבוטל עקב הגשמים ! הטיול מבוטל עקב הגשמים !

Sigal Yaron

New member
בתקווה שהאכזבה לא גדולה מדיי

אנו דוחים את הטיול בשבועיים בדיוק.. סופשבוע נעים לכולם, סיגל

mayerm1

New member
בית אורן

לא קראנו את ההודעה על ביטול היול לבית אורן. היינו סה"כ ארבע רוכבים ניסינו לעשות מסלול אך מהר מאוד הבנו למה בוטל הטיול, הגלגלים התמלאו בגושי בוץ ענקיים עד שנתקעו ואי אפשר היה לזוז. חזרנו עם האופניים על הגב ע ד לחווה ושם מצאנו צינור מים ושטפנו את האופניים.

היה עצוב בבית אורן.

לגמרי במקרה הגעתי לשם היום, כדי לאכול צהריים עם חבר חיפאי והמשפחות, במסעדה שבחווה. כל הדרך חיפשתי בעיניים את הכתמים הצבעוניים בנוף. את הכניסה לנחל אלון בקושי זיהיתי בלי כמה זוגות אופניים מחכים שם להיכנס לסינגל. הנוף הירקרק אפרורי מהמסעדה היה מדהים, אבל שוב היה חסר קצת צבע. (זה הסתיו עם הענן...גם אם אתה סתם ציניקן, בכל זאת זה צובט בלב...) עד כאן שלושים שניות על תוגת סתיו.

טיול בית אורן

הודעת הביטול לא הגיעה לכל המשתתפים, והבוקר בשעה 09:30 נפגשנו במקום המיועד ארבעה רוכבים אמיצים. החלטנו שאם כבר טרחנו והגענו נצא לרכיבה. איזו טעות. אחרי 10 דקות רכיבה בשביל, הגלגלים התמלאו בוץ וננעלו. לא זזים סנטימטר. בבושת פנים צעדנו כברת דרך עם האופניים ביד. ברחבה שליד חוות הסוסים מצאנו צינור מים והצלחנו לחזיר את האופניים לשמישות. ניצלנו את העניין ורכבנו לקיבוץ לבקר בחנות סינגל טרק. לכל מי שנשאר בבית - טוב עשה.

gsprukt

New member
בית אורן ובוץ...יש אלטרנטיבה!

גם אני נפלתי לפני שבועיים למלכודת הבוץ בירידה לנחל כלח (וגם בעליה ממנו).זה היה סיוט. אבל...ויש אבל גדול: ברגע שנכנסתי לחורשת הארבעים ומשם המשכתי את המסלול הרגיל לנחל אלון-שוקף הבוץ נעלם. תענוג צרוף. רק זהירות מהסלעים החלקלקים שבסינגלים של אלון ושוקף.

איתי נ

New member
אם נכנסתם לבוץ אחרי 10 דקות

אז בוודאי ניסיתם לרכוב לכוון שוויצריה הקטנה. בכלל לא בכוון של המסלול המתוכנן, שהוא (באופן יחסי) חסין בוץ. אין שום בעיה לרכוב אותו יום או יומיים אחרי גשם, כאין כבר מיים על פני השטח. הסיבה לביטול היו הגשמים שירדו בשישי בלילה והמשיכו גם בשבת. מה שגורם למסלול להיות חלקלק בצורה מאוד לא נעימה. יש גם כמה קטעי בוץ אבל לא מהסוג הדביק אלא מהסוג העיסתי והחלקלק, מה שאומר שהרוכב הראשון והשני עוברים בקלות (יחסית). השלישי בקושי והעשירי נשאר תקוע. הייתי שם היום ועשיתי קטע מהמסלול. עדיין קטעי בוץ חלקלק ומעט נגר עילי אבל הכל אפשרי אבל לא קל לרכיבה. אני שמח שביטלנו את הרכיבה בשבת.

איתי נ

New member
קישור למסלול דומה

התכנית הפעם היתה להתחיל מחוות הסוסים, לחצול את הכביש ולרדת לעין אלון. משם דרך חניון האגם, וחיבור לשביל הכחול דרך הכביש. ה"זנב" לכוון נ"ג 151 מיותר. קטעים בעייתיים: הרפת של בית אורן - יש שם קטע בוצי ורכבים שעוברים שם משאירים קוליסים שמתמלאים במיים. צריך לעבור דרך הקוליס (לא עמוק). הבוץ מסביב טובעני. סוף העליה מרכס מתלה - שלולית עמוקה לכל רוחב הדרך. מי שרוצה לחצות ברכיבה אני לא אחראי. כמעט שכחתי, הקרקעית של השלולית חלקה במיוחד. יש מעבר מסביב בין השיחים. העליה האחרונה לכוון חירבת לובים - סכנת החלקה בבוץ (בוץ חלק שלא מצטבר על הצמיגים). התמונה מהיום

למעלה