טיול אתגרי -גלבוע

שצ46

New member
טיול אתגרי -גלבוע../images/Emo57.gif

מתארגן טיול אופניים "אתגרי משהו"ביום שישיה8/8 (לאחר צום תשעה באב)בגלבוע. הטיול כולל יציאה מקיבוץ בית אלפא טיפוס הגלבוע בשביל הירוק והשחור
להר ברקן,טיפוס למעלה גלבוע דרך הכביש
,ירידה דרך מתלולל אבינדב
,שכשוך רגליים/גוף בעיןמודע/נחל הקיבוצים וסיום בבית אלפא
אורך המסלול הינו כ-33 ק"מ. זמן-תלוי בקצב. שעת יציאה-6:30 נא להצטייד ב3 ליטר מים
. מומלץ להגיע אם חומר אנטי פנצ'ר. למעונינים אפשר להשאיר הודעה או ליצור קשר בפלאפון-051783235. בואו בהמונכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eOfer

New member
מספר הערות ../images/Emo62.gif

א. מתלול עמינדב (או בשמו החדש: מכשול עמינדב) - לא עביר בכלל !! מדובר בתוואי סבוך צמחייה טורדנית. בקושי רואים את השביל, קטעים רכיבים בודדים בלבד !

שצ46

New member
טעות

רכבתי שם פעמיים בחודש האחרון וכל מה שרשמת לא היה במסלול זה-התנאים השתנו-הירידה קשה אבל אפשרית

eOfer

New member
ב. ביום חם טיפוסי 3 ליטרים של מים

לא יספיקו - וודאי לא ל 33 ק"מ (עם או בלי מתלול). קחו עוד ליטר נוסף כ"א

eOfer

New member
ג. העלייה לברקן מצויינת לבעלי כושר

בלבד ! שקול גם לרדת את ההר דרך הסינגל האדום המצוין היורד ממנו.

שצ46

New member
העיקול הידוע

זהו העיקול הידוע שבו עושים מנוחה לאחר הקטע הראשון של העליה הקשה

timon1

New member
זה הקטע שבו בעצם נגמרות העליות

הקשות ומתחילות הסרפנטיות, סה"כ עיקולים בשטח 12 כשה13 הוא החיבור לכביש, אני מכנה את הקטע הזה 35/65 [35% מהדרך ו65% מהקושי הפיזי].

eOfer

New member
ד. מעיין מודע - בחירה מצויינת. ../images/Emo45.gif

תהנו

timon1

New member
ועכשיו תורי:

אחלה מסלול, אין צורך להתחיל מוקדם יותר, העליה לוקחת בערך שעה עד הברקן [ברוטו], קטע הטיפוס בכביש הוא בערך 1/3 מס"כ הקטע של הכביש ומתלול אבינדב רכיב לחלוטין, גם בעליה וגם בירידה [סייג: בעליה, הקטע האחרון=עליון יהיה עביר יותר אם אין באותו זמן רוחות נוראיות שעוצרות אותך בכל "פיק"], בתחילת הקיץ הייתה שריפה בין מחצבת הגיר של המושבים לנחל יצפור, מתלול אבינדב עובר בתוואי הזה ולכן ההערה על העשביה כבר לא רלוונטית וממילא גם עם העשביה הוא רכיב לחלוטין בירידה. מה שכן חשוב לגבי המתלול: זו אינה דרך מסודרת אלא בעיקר תוצר לוואי של נסיעה של רכב של הבקר המקומי הלוך ושוב על אותה דרך, שימו לב לקוליסים כי יש שם!!! בנוסף ישנם 2-3 בורות קטנים [אבל גדולים מספיק בשביל להפוך רוכב לא זהיר] על הקוליס הימני כשיורדים=דרומי. ועוד נת"ב קטן, הסיום של המתלול בחיבור לדרך הלבנה מהווה קטע מהיר ומפתה ל"רייס", עשו לעצמכם טובה ועל תתפתו, הוא מלא דרדרת ומסתיים בתעלונת מיד לאחר הדרך הלבנה כלומר, לא לטוס שם אלא אם כן המגמה היא בית חולים העמק... ודבר אחרון, המלצה קטנה: מכיוון שהרכבים יהיו בבית אלפא, הייתי ממליץ ללכת לעין שוקק, מעין טיפה קטן יותר מעין מודע אבל הרבה יותר יפה ממנו ופחות מטויל יחסית, תבלו.

eOfer

New member
שמע, אין לי כל כוונה להתנצח בטח לא

עם מקומי שופע ידע שכמותך ועוד עם זה שהמליץ לי בעצמו על המסלול (וזה אולי הזמן לומר
היה אח'לה טיול
) אבל
, מנסיוני הצנוע ברכיבות טכניות, אני ועוד 5 רוכבים איתי יכולים לקבוע במידה גבוהה של וודאות - המתלול אינו רכיב !. רק הקטע המסומן במפה שסימנתי ארך כשעה של הליכה (בכיוון מטה !). תוסיף לזה את ה
הקופחת והרי לך מתכון בטוח לסבל. בקיצור אחד ה"סינגלים" הכי פחות רכיבים שאני מכיר ! אולי מדובר במתלול אחר ? כל שנותר כעת הוא לשלוח עוד כמה רוכבים מסכנים שיחוו על בשרם את החוויה - לא ממליץ. אולי בחורף...

timon1

New member
נכון ללפני חודשיים

בשבת אחה"צ, המתלול עד אמצע הקטע שסימנת רכיב, בעליה, במכה אחת [כמעט מכת חום...]משם ואילך [עד העליה שאחרי שער הבקר כולל] גם רכיב לחלוטין רק שבסיום העליה הכתה בי הרוח בעוצמה כזו שכמעט עפתי למטה [שכיח בנקודה זו בשעות אחה"צ] ואח"כ רכבנו והלכנו לסרוגין מפאת עיפות מצטברת ושמש קופחת, סה"כ ברכיבה זו רכבנו 95% מהעליה ובהזדמנויות אחרות את כולה. בירידה אין שום בעיות למעט הדגשים שנתתי מקודם וגם איתם 100% רכיבה בירידה ואפילו די מהנה.

שצ46

New member
תיקון

הציר המדובר רק חלקו הוא ע"ב מתלול אבינדב.שאר הדרך היא דרך עפר נוחה שמתחברת לציר הקידוחים באזור המטווחים

timon1

New member
אמת, טעות שלי

אני מזהה את תחילת העליה עד האמצע, משם שזה מתחבר לתוואי המתלול ומתנתק ממנו בשלב כלשהו אבל אני לא מזהה את ההתנתקות כפי שזכור לי, בכל מקרה לקטע המסומן בעיגול צהוב לא הגענו למיטב ידיעתי. אני מדבר על חיבור לכביש כ250 מטר דרומית לבסיס, יש שם שער בקר ממנו נכנסים למסלול שאני מדבר אליו ואתו מזהים לפי צמד קוליסים לכל אורכו. נחל צביה אינו רכיב למיטב זכרוני מטיולי ילדות וזו טעות להגיע לשם רכובים.

timon1

New member
ולגבי נוחות הדרך,

בירידה היא אכן לא נמנית עם הדרכים הטכניות ביותר שיצא לי לרכב בהן ואילו בעליה, הכי קשה שזכורה לי וללא ספק העליה הכי קשה בגילבוע ממרגלותיו לאחת הפסגות שלו.

eOfer

New member
אנשים, את הקללות שאני חטפתי מחברי

לרכיבה במתלול אף אחד לא יוכל לקחת ממני
ובהחלט מומלץ לתדלק מים במעלה גלבוע. טיול נעים
ותחזרו בשלום. Happy
Trails

timon1

New member
ואף אחד גם לא ניסה../images/Emo3.gif

תשמור אותן לעצמך
. לגבי מים, על פחות מ5 ליטר לבן אדם אין בכלל מה לדבר ואל תגידו "לא אמרו לנו"!!!

שצ46

New member
תודות../images/Emo9.gif

תודה על כל העצות ניקח אותם בחשבון-המקטרגים והמסנגרים מוזמנים להצטרף

aFish

New member
אם אני מחבר גם את המירון

אז הטיולים הרגליים נהיה מסורת אצלך...

למעלה