טיול בארגנטינה צ'ילה בפברואר

אביטל21

New member
טיול בארגנטינה צ'ילה בפברואר

אני וחברה כבר קנינו טיסה לבואנוס .. ב 1 בפברואר אנחנו שם לטיול אחרי צבא. יש לנו חודשיים.בעקרון יותר מעניין אותנו הדרום ואנחנו משאירים את סלטה וכל זה רק למקרה שישאר זמן עודף. חשבנו להיות יומיים ככה בבואנוס איירס להרגע מהטיסה ולטוס לאושואיה. 1.באושואיה מה יש לעשות חוץ מארץ האש? הפלגה לפינגוינים שהבנתי שאפשר לעשות גם מאל קלפטה? כמה זמן להשאר באושואיה?האם רצוי להתקשר לאכסנייה ולהזמין מראש? מאושואיה אנחנו רוצים להמשיך לאל קלפטה- 2. מה הדרך הכי טובה להגיע לשם? כמה זמן לוקח? כמה עולה? צריך להזמין מראש אוטובוס? אחלה הגענו לאל קלפטה. 3. צריך להזמין אכסנייה מראש? מה יש לעשות שם? הפלגה לפינגוינים, פריטו מורנו, הפלגה לשאר הקרחונים, מה עוד? מאיפה כדאי לעשות את הפלגת הפינגויינים המפורסמת? אושואיה או אל קלפטה? אנחנו רוצות לראות את הפיץ רוי אבל בלי שינה בשטח, אפשרי? כנ|ל לגבי הטורוסים... אפשר לעשות את הטיול שם בלי שינה בחוץ? מה העלות של כל הדברים האלה? כמה זמן להשאר באל קלפטה? מאל קלפטה אנחנו רוצות להמשיך לברילוצ'ה. כמה זמן נסיעה זה? כמה עוולה? צריך להזמין מראש אוטובוס? הבנתי שהקרטרה זו דרך להגיע לברילוצ'ה. עכשיו בהתחשב בזה שאין לנו רכב. יש דרך כלשהי לעשות את הקרטרה? אחלה הגענו לברילוצ'ה. מה האטרקציות פה? הבנתי שיש את מסלול 7 האגמים, סן מרטין, טיול לפוקון שבצ'ילה... בהתחשב שאנחנו בלי רכב, מהם הדברים שנוכל לעשות שם, כמה בערך עולה, וכמה זמן בערך כדאי להשאר בברילוצ'ה.? חשבנו לא לשלב את חצי האי וולד כי גם ככה זה עונה שאין שם ליויתנים. האם לדעתכם שווה לוותר על זה או שיש שם משהו מיוחד? משם חזרה לבואנוס איירס, כמה ימים שם, קורדובה ואח"כ מפלים. עוד כמה שאלות כמה עולה הנסיעה מברילוצ'ה לבואנוס וכמה זמן נמשכת? האם כדאי לעשות קורדובה לפני בואנוס? כמה לדעתכם תיקח לנעלייה עד ברילוצ'ה? כמה זמן ישאר? אנחנו רוצות מפלים. השאלה אם ישאר לנו זמן מעבר למפלים גם קצת צפון?

0 אור 0

New member
כמה שאלות...

נראה לי שאתן צריכות להתיישב בלמטייל או באיזה חנות ספרים ולקרוא קצת בספרי המטיילים, כי התשובה לשאלות שלך זה בערך כל הספר, אבל אני אענה כמה תשובות נבחרות: 1. באושואיה האטרקציה המרכזית זה דוקא השמורה, וסיורים לסוף העולם (יש שלט שמעיד על כך ואפילו חותמת בדרכון). יש גם "קרחון" שאינו בדיוק קרחון אבל טיול ממש נחמד שמתחיל בעליה ברכבל סקי (בגשם זו ממש חויה). יש שם גם מושבות פינגוינים באיים הסמוכים שאליהם יוצאות הפלגות של ספינת טיולים כזאת. שימי לב: זאת לא אותה מושבת פינגוינים שבין פונטה ארנס לפורטו נטלס ולא הגדולה ביותר שיושבת על אי ושכחתי כרגע מאיפה יוצאי - פשוט, זה איזור שקרוב לקוטב אז יש הרבה מושבות פינגוינים - חלק מהסוג הקטן וחלק גדולים. 2. מאושויאה לאל קאלפאטה או לפורטו נטלס יש אוטובוסים שמזמינים משם. בדרך כלל מספיק להזמין את האוטובוס יומיים לפני (כלומר ביום שאת מגיעה). במקרה שלי, הגעתי במקרה בדיוק בשבוע (חג המולד) שכל האוטובוסים היו מלאים, אז היה מסובך. אני מניחה שבפברואר לא תהיה בעיה. 3.אכסניות: בכל המקומות - אפשר לאסוף מראש שמות של אכסניות ולהתקשר מראש, או פשוט כשמגיעים לעיר לקחת פליירים מילדים ברחוב, לשאול בטוריסט אינפורמיישן או סתם לעבור ברחוב הראשי ולהציץ לאכסניות עד שמוצאים את החביבה ביותר. באל קאלאפטה - אפשר לצאת לצ'אלטן לטיול של יום אחד, פריטו מורנה וההפלגה לקרחונים גם כן כל אחת סיור של ים שלם. אפשר לקחת גם משם סיור לטורס דל פיינה, אבל עדיף להמשיך לפורטו נטלס ומשם לקחת סיורים במגוון יותר גדול - הכי מושקע זה הפלגה לפיורדים, שמכניסה אותך תוך השמורה עם סירת מירוץ, משיכים בסיור בתוך הטורסים עם לינה באכסניות בפנים וחוזרים אחרי יום או יומיים בהפלגה החוזרת. זה הפתרון הכי לא תרמילאי שיש - אנחנו גילינו אותו רק כשהיינו על ההפלגה בלי לדעת שיש את האופציה להמשיך לשמורה. משהו יותר עממי זה סיור לקרחון גריי שיוצא וחוזר באותו יום, וכאמור ההפלגה בלי להשאר בפנים. ועל ברילוצ'ה כבר הארחתי בכמה תשובות קודמות, אז מספיק לעכשיו

תסתכלי גם על השאלות הקודמות בפורום

רק לפני כמה ימים ענו כאן (גם אני) על שאלות דומות לגבי חלק מהמקומות. נסי להשיג מדריך עדכני (ממליץ על לונלי פלאנט או Footprint אם אין לך בעיה עם אנגלית) - בדרך כלל מצוין שם על כל אטרקציה מה סדר הגודל של המחירים (למרות שהבנתי שארגנטינה קצת התייקרה בשנה האחרונה). המון מידע וטיפים אפשר גם למצוא באתר של למטייל (http://www.lametayel.co.il/ - צריך להרשם אבל זה בחינם) שמכיל המון טיפים לפי מקומות. וכמו אור לפני, גם אני אתן כמה תשובות נבחרות: 1. יש כמה מושבות פינגווינים - הכי מפורסמת (אני חשוב) היא זו שנמצאת על אי, ויוצאים אליה מהעיר פונטה ארנס. 2. פיץ רוי - למרות שרוב הישראלים עושים את הטרק לפיץ רוי ביומיים (כדי לראות אותו בזריחה) אין בעיה לעשות את זה ביום. צריך להגיע לצ'לטן (העיירה שנמצאת בכניסה לפארק שבו הפיץ רוי) לישון שם בהוסטל, ולמחרת לצאת בבוקר לטרק ולחזור באותו היום להוסטל. יש שם עוד מסלולים שאפשר לעשות ביום אחד, למי שלא אוהב לינה בשטח. 3. ברילוצ'ה - תסתכלי בהודעות הקודמות שכתבו כאן. אם אתן בלי רכב ולא רוצות לשכור רכב אפשר לעשות כמעט את הכל (לאתרים שליד ברילוצ'ה מגיעים האוטובוסים, לפוקון אפשר לנסוע באוטובוס). גם את 7 האגמים אפשר לעשות בטיול מאורגן של יום אחד מברילוצ'ה, למרות שזה יהיה הרבה פחות כיף מאשר ברכב, כשאפשר לעצור איפה שרוצים. 4. אל-קלאפטה -> ברילוצ'ה. בלי רכב יש 3 אופציות: טיסה מאל-קלאפטה (יקר) או אוטובוס דרך ארגנטינה (יומיים - כתבתי על זה כאן לפני כמה ימים). אופציה נוספת היא וואנים שיוצאים דרך הקרטרה (אני יודע שההוסטלים של הישראלים בברילוצ'ה בדר"כ מארגנים כאלה דברים בשביל להגיע לאל קלאפטה, אז אני מתאר לעצמי שגם בצד השני (אל קלאפטה) יש כאלה ). 5. ברילוצ'ה-> בואנוס איירס. הנסיעה באוטובוס היא בסביבות ה-20 שעות (יוצאים בצהריים, מגיעים בבוקר). אני חושב שזה עולה בסביבות ה-250-300 פסו (יש כל מיני דרגות של אוטובוסים, בהתאם לנוחות שלהם, והמחיר משתנה בהתאם). בשביל לקבל מושג נסו לבדוק באתר של http://www.viabariloche.com.ar, זו אחת מהחברות שעושות את המסלול הזה, פשוט תכניסו בחיפוש ברילוצ'ה ובואנוס איירס.

אביטל21

New member
כמה דברים

תודה רבה לכולכם. עזרתם לי מאוד ואני יודעת ששא ששאלתי מלא אז באמת תודה רבה! כל פיסת מידע תעזור חח רק שאלה אחת, זה הגיוני להספיק את הדרום והמפלים בחודשיים? ניתן גם לשלב את סלטה בעסק בזמן הזה?

0 אור 0

New member
בחודשיים אפשר לראות הרבה

כמובן לא הכל, וצריך להחליט על איזה מקומות מתמקדים ועל איזה מוותרים והחלטות על אופי הטיול שיקבע איפה כן ואיפה לא. החלטה אחת כבר בעצם קיבלתן - ברגע שאת יוצאת רק לסיורים יומיים ולא לטרקים ארוכים. אפשר להיות גם בדרום וגם במפלים וגם לא לוותר על בואנוס איירס, אם מקפיצים חלק מהנסיעות הארוכות בטיסה (למשל את החלק מבואנוס לאושויה שהוא לא ממש יפה ואת הגיחה למפלים) לא יודעת לגבי סלטה - אולי בשילוב עם המפלים זה כן מסתדר.

אל תוותרו על האיגואסו

אבל על סלטה אתן יכולות לוותר בלב שקט. באיגואסו מספיקים יומיים מלאים ויש אוטובוסים מ ואל בואנוס איירס בלילה. סלטה היא ממש לא באזור ולדעתי האישית אפשר לוותר עליה כדי לבלות עוד זמן בדרום. אם אתן יכולות להרשות לעצמכן לטוס מבואנוס איירס לאושוואיה ומברילוצ'ה חזרה לבואנוס איירס זה יחסוך לכן זמן יקר. מאל קלפאטה או אל צ'אלטן לברילוצ'ה אפשר ליסוע גם באוטובוסים דרך הקראטרה אוסטראל, לנו זה לקח שישה ימי נסיעה ועוד ימים שטיילנו בדרך. אפשר לקצר את זה לחמישה, ואולי אפילו ארבעה ימים אבל זה קשה.

אביטל21

New member
.

תאמת שחשבנו לוותר על סלטה והסביבה כי זה לא בכיוון ולא התלהבנו מהנוף יש לנו טיסה לאושואיה. טיסה מברילוצ'ה כמה תעלה לנו? הבנתי שמקלפאטה זה יומיים כזה לברילוצ'ה, מי עושה את הנסיעה דרך הקרטרה? היא כוללת עצירה לטיול או כל היום לראות מהאוטובוס? כמה עולה ושוב איך לוקחים את הנסיעה הזו? ועוד שאלה, אנחנו לא רוצות לישון באוהל ומצד שני הבנו שיש הרבה מה לעשות בפארק הלאומי TIERRA DEL FUEGO, יותר מיום, יש מה לעשות בנידון?

מקלפאטה לברילוצ'ה

ניתן ליסוע מאל קלפאטה לברילוצ'ה בשתי דרכים. דרך אחת היא אוטובוס בארגנטינה שאכן לוקח כיומיים. זו דרך לא מאוד מעניינת ברובה. דרך שניה היא לחצות את הגבול לצ'ילה וליסוע על הקראטרה אוסטראל. הדרך השניה היא הרבה יותר יפה, אבל כדאי להקדיש לה שבוע-שבועיים, אחרת אין טעם. ניתן ליסוע לאורך הקראטרה אוסטראל באוטובוסים, טרמפים או בטיול מאורגן. אם אתן בוחרות ליסוע לאורך הקראטרה אוסטראל כדאי לעשות כמה עצירות בדרך לטיולי יום. אנחנו נסענו באוטובוסים ועצרנו בשלושה מקומות בדרך ליום עד שלושה ימים. לגבי ארץ האש, עד כמה שאני יודעת ניתן לחזור כל לילה לאושואיה לישון, או להישאר לישון בפארק. תנסו לברר אם יש שם רפוחיו - מעין בקתות עץ שניתן לישון בהן.

אביטל21

New member
אמממ

בקשר לאוטובבוס דרך הקרטרה... אם יש אוטובוס ויורדים בדרך משמע שאמורים לישון בחוץ נכון? עוד שאלה.. שמעתי משהו על לגונה סן רפאל... יש לך מושג אם ניתן להגיע לשם בטיול? תחבורה .. דרך כלשהי שלא כוללת שינה בחיק הטבע?

למעלה