טיול בוקר בטיילות ארמון הנציב

פייטוש

New member
טיול בוקר בטיילות ארמון הנציב

חלק 1 לטיול הטיול מתאים גם לנכים עם עגלות נכים,עגלות ילדים ,הכניסה חופשית. באחת השבתות הגיעו הנכדים,ומיד צעקו במקהלה ,סבא הבטחת לתת לי לצפות במשקפת על חומות העיר העתיקה ועל כיפת הסלע הזהובה,מיד זינקה הקטנה גם אני רוצה, נו יש ברירה,העמסתי אותם על הרכב וקדימה לדרך. הגעתי לדרך חברון המוליכה בסופו של דבר לכוון בית לחם,על פי השילוט פניתי לכוון שכונת ארמון הנציב,ברחוב דניאל ינובסקי אחרי שני רמזורים מגיעים לטיילת הראשונה , טיילת ארמון הנציב מורכבת משלוש טיילות השלובות זו בזאת,אך נבדלות במבנה האדריכלי שלהן, טיילת דניאל האז, טיילת גבריאל שרובר, טיילת ריצרד גולדמן. עצרנו בטיילת הראשונה ,טיילת דניאל האז, הקטנים זינקו לפתו את המשקפות ,הצמידו לעיניים וכאילו ניסו לצפות בהם,הקטנה ישר צעקה אני מצלמת אותך,עמדתי ללמד את הנכד בן החמש כיצד צופים מבעד לעדשות,מרגע שתפס את הרעיון ,החרישו את אוזנינו הצעקות,סבא אני רואה את כיפת הסלע, הסברתי לנכדי כי מהמקום ניתן לצפות על הר הבית,הר הזיתים,הר ציון,הר הצופים,וחומת העיר העתיקה, מילה על טיילת דניאל האז הראשונה בטיילות : הטיילת קרויה על שם חייל דניאל האז,חלל ממלחמת שלג, אורכה כחמש מאות מטר שביליה מרוצפים אבן ירושלמית בעייתית קצת לעגלות כולל נכים ,משמשת כחגורה ירוקה לירושלים, תצפיות נוף, בנויה בראש הרכס,בצורת דגם אמת מים ,בטיילת רחבה למופעים ובית קפה מסעדה עם מרפסת נוף יש שירותיים.

פייטוש

New member
טיול בוקר טיילת ארמון הנציב חלק 2

לאחר ביקור קצר בשבילי הטיילת ,המשכנו לכוון טיילת שרובר,יחד עם חצי ממדינת ישראל,כיוון שהנכדים אינם ירושלמים החלטנו לצפרם וקנינו בייגלה שומשום וזעתר . בחנייה של טיילת שרובר חנינו ,החנייה שימשה כבסיס לטיול בסביבה ,ראשית ירדנו לכוון שבילי הפארק הסלולים אספלט,המראה הראשון שנגלה לעינינו,בית הקפה המוזנח ,אשר זכוכיותיו מנופצות,השירותיים נעולים,צמחייה נבולה וגזם עצים מונח בקרחות הצמחייה,מזל שאנו בתקופת פרחי הבר אשר פרחו על חשבון הצמחייה התרבותית, והנכדים מאוד אהבו אותם ואת ריחם,ניתן להמשיך לאורך הטיילת היורדת לעמק והמטפסת ומתחברת לרחוב נעמי בשכונת אבו תור,אך נדרש רכב מאסף,המקום המדכא גירש אותנו . מילה על טיילת שרובר : הטיילת הוקמה לזכרו של הבן גבריאל שרובר שנפטר,היא הקרובה לכניסה לשכונה, היא תוכננה כשלוב סגנון כפרי ומדברי,לאורך הטיילת פרגולות מצילות,וספסלי מנוחה וצפייה בנוף,במרכזה של הטיילת רחבה פתוחה למופעים,ושחזור מוביל מים לירושלים מימי הבית השני,עצי זית וצמחיה נטעו לרב אך המקום מוזנח. משכנו נכדי ואני לכוון אי התנועה הקרוב לחנייה,,חצינו את הכביש ועל אי התנועה , נתגלה עוד מצפור על שם רחמים לוי, כמובן שמשקפות הורמו לכוון החומות והקטנה המשיכה לצלם במשקפת,עקשנית הקטנה,על אי התנועה ממוקמת נביעת מים מתעלה ,הגולשים ממרזב אבן לתוך בור האיסוף,הקטנה מיד רצתה להיכנס לבריכה להתרחץ,אך לבסוף התפשרנו על טבילת ידיים סמלית, והשפרצה לכל כיוון אפשרי,מימי הנביעה חוזרים במחזוריות של בריכה ארטזית וחזרה להתחלה.

פייטוש

New member
טיול בוקר בטיילות ארמון הנציב חלק 3

כיוון שידעתי על מפת הפסיפס בגן שרמן,חצינו את הכביש שוב לכוון החלק הקיצוני של השכונה ונכנסנו למשעולי הגן,שלושה עצי ברוש מסמנים את הכניסה. בתחילת השביל הימני ,נתגלתה עמדת בטון סגור עם אשנבי ירי,ומעל גגה נקודת תצפית,המשכנו בירידה של הגן עד לשטח מרוצף בתחתית הגן ,ברחבת הגן נמצאת מפת אמות המים שהוקמו בימי בית ראשון,הילדים החלו לרוץ על המפה כרחבת אימונים,קשה היה להסביר מה רואים,אך אמרתי שירוצו יתעייפו וינוחו,בקצה הגן ראינו את הפסל החרוטי של הפסלת הלן אסקבדו שעכשיו החליטה העיריה לשפצו, ריצפת הפסיפס מתארת את שתי אמות המים,אשר הובילו מים לירושלים לאזור הר הבית ,מקורות אמות המים יצאו מזרחית מבריכות שלמה,ועין ערוב בדרכם לבית לחם ולירושלים, מתחת לרצפת הפסיפס ממוקם אחד הפירים להובלת המים,ובמרכזו של הפסיפס נחצב פיר קטן המגיע עד לנקבת המים השנייה. קראנו לשובבים וחזרנו באותה הדרך לחנייה,אולי מאתים מטר חזרה, עלינו על הרכב ,תוך נדנוד לקבלת בייגלה,איך אפשר לעמוד בתחנוני הקטנים שהתעלפו מהריח. המשכנו בנסיעה עקפנו את הכיכר והמשכנו מצד ימין ,בכביש העוקף את ארמון משקיפי האום ,בצורת מזלג יש לקחת את המסלול השמאלי, לאחר 250 מטר מתגלית אנדרטת הסבלנות,הקטנים עפו מהאוטו והחלו לעלות בשביל הסלילוני העוקף את האנדרטה עם סוף התלולית.מצידו השני מסלול עליה לעגלות נכים, החלה התגלגלות מהתלולית כלפי מטה. אנו התבוננו באנדרטה המורכבת מצינור מתכת שקוטרו מעל מטר וגובהו כעשרה מטר ,החצוי ובין שני חצאיו ממוקם עץ זית ממתכם גם כן, אשר ענפיו ועליו מנסים להתחבר ולקשר בצורה סימבולית במחלוקות בין העמים ,שלושה מצבות נוספות מאבן ממוקמות ליד האנדרטה, שעליהם מוטבע בעברית,ערבית ואנגלית, רעיון הסובלנות בין הדתות והעמים, לאחר זמן מה איבדו הקטנים את הסבלנות ודרשו להמשיך. עלינו על הרכב והמשכנו כשמונה מאות מטר לטיילת האחרונה באותה הדרך,לטיילת האחרונה טיילת על שם ריצרד גולדמן,ניתן להיכנס עם הרכב ומיד בכניסה מצפור שקומתו התחתונה שירותים נקיים לתפארת,לצידם מדרגות ומסלול לעגלות נוסף המגיע לקומה השנייה המהווה מרפסת תצפית עם לוחות הסבר ומפות הכוונה,שבילי הטיילת סלוסלים אספלט,הקטן הסכים בקושי להביט במשקפת שהפכה בשלב הזה לנטל,וגאלתי אותו מייסוריו, הנוף הנשקף היה מהמם,הטיילת מוחזקת ושמורה כאילו היום הקימו אותה, במיקומה היא הטיילת המזרחית ביותר מביניהן, הטיילת נמתחת מארמון הנציב עד יער השלום, בטיילת מצפור נוף בן שתי קומות ,עם הסברים ושירותיים נקיים ומתוחזקים. מתחתיו למגדל התצפית שרידים ארכיאולוגיים אשר נתגלו בחפירות במקום,ושרידי אמת מים מתקופת בית חשמונאי,עקב קרבתה למזרח העיר היא המטויילת פחות מהשאר וחבל לדעתי בשעות היום אינה בעייתית יש תיירים ,הטיילת מכילה איזור פיקניק פעיל וכן את גן הסלעים, אשר במרכזו מערה שנתגלתה תוך כדי הקמת הטיילת, חזרנו עייפים ושבעים ,תרתי משמע ,נו הייתה ברירה ,תוכנית לולי בטלוויזיה הציבה גבולות חדשים לסובלנות

טיול מקסים!../images/Emo45.gif

פייטוש תודה, עם הידע שלך אתה נכס אמיתי
ואם יורשה לי להוסיף למסלול הטיול שציינת ממש במרחק דקותיים מצוי קבוץ רמת רחל עם סיפורו ההיסטורי מתקומת המדינה , שאני מקווה שתוכל להרחיב כאן ולספר לנו בתחומו מצוי מלון עם ארוחת בוקר יוצאת מהכלל שמוגשת עד 12.00 לערך (תזמינו מקום מראש ותבררו שעות פתיחה , אני הייתי שם בחורף) . כך שכדאי לערוך שם אתנחתא לפני או אחרי הטיול . משם מומלץ לקנח בטיול לביתו של שי עגנון .

יום פתוח סדנאות אומנים במושב בית חנן

שלום לכולכם, ביום שישי הקרוב יתקיים במושב בית חנן (בין ראשון לנס ציונה, 15 דקות מתל אביב) יום פתוח סדנאות אומנים כל ההתנסויות ביום זה (הרצאות, פילאטיס , יוגה, ציור אינטואטיבי, חוגים לילדים, טיפולי גוף, סדנת כתיבה ועוד רבים וטובים...) ללא תשלום. אני מצרפת את קובץ ההזמנה+את הלו"ז של מרכז ביטוי פרט ללו"ז של המרכז יהיו הופעות, תערוכת פיסול, מכירת מוצרי עיצוב, תכשיטים ועוד... בכל המרכזים במרכז התרבות תוכלו להתארח, להתכבד, לשתות יין וקפה ולהנות מיום מקסים!!!! נשמח לארח אתכם ... מרכז ביטוי

בזאר 'שיא הקיץ', סניף "אנוש" נס ציונה

בזאר 'שיא הקיץ' בבית יפעת – "אנוש" נס ציונה - הפנינג עם ערך מוסף --------------------------------------------------------------------------------------------- סניף "אנוש" נס ציונה, עורך את בזאר "שיא הקיץ" השנתי, על מנת לגייס משאבים שיאפשרו פתיחת יזמויות חדשות בסניף עבור אוכלוסיית המתמודדים בקהילה. הבזאר יערך בתאריכים: 15 ליולי, אחר הצהריים, בין השעות 21:00 – 16:00 16 ליולי, בשעות הבוקר, בין השעות 13:00 – 09:00 ב"בית יפעת" - ישראל שמיד 1, שכונת לב המושבה, נס ציונה. לפרטים: 08-9403684 בדוכנים ניתן יהיה לרכוש במחירים מפתיעים:  ספרים יד שניה  בגדים יד שניה  תכשיטים ועבודות יד של סדנת הצורפות  עציצי לאקי במבוק  ציורים של האמנית נעמי שרון  מארזי יינות של ברק  עוגות ועוגיות מאפה בית  מוצרי טבע מ"משק לין" כמו כן נשמח לקבל כל תרומה של: • בגדים חדשים (עודפים) ויד שנייה • ספרים חדשים ומשומשים • חפצי נוי מכל הסוגים • כל פריט אחר הראוי למכירה ראו עצמכם מוזמנים! משפחת בית יפעת אנוש - העמותה הישראלית לבריאות הנפש

מאחר ו....

כל פתיחת הודעה דוחקת שרשורים לאחור ,אני נוהגת לשרשר ארועים והצעות לטיולים שהועלו לפורום באותו שבוע אולי תפתח כאן את הפינה "טיול השבוע" ואז אנעץ אותה בנפרד?

למעלה