טיול במזרח הרחוק - סין, יפן, דרום קוריאה

שי559

New member
טיול במזרח הרחוק - סין, יפן, דרום קוריאה

שלום לכולם,

יש לי זמן פנוי החל מאמצע יולי עד תחילת-אמצע אוקטובר (3 חודשים), וחשבתי להגשים חלום ולטייל באזור סין, יפן, דרום קוריאה במהלך התקופה. התכנון הוא לא לבזבז יותר מ-10/12 גג 13 אלף שקל, ולכן אני לא חושב שיהיה ריאלי לעשות יותר מחודש וחצי-חודשיים באזור. כמה שאלות לי אליכם:

1. האם העונה הזאת מתאימה לטיול באזור הזה בכלל?
2. מה בערך עלות המחיה ליום בכל אחד מהמקומות? אני לא מתכנן להתפרע יותר מדי, כלומר לא מסעדות ובתי מלון יוקרתיים אך מצד שני אני גם לא מתכנן לישון ברכבת התחתית. משהו זול וחסכוני באמצע. אני גם מתכנן להקדיש חלק נכבד מהטיול לטיולי שטח.
3. מה צורת ההתניידות הטובה ביותר בסין?
4. מבדיקת מחירי טיסות וכדומה, התכנון שלי הוא פחות או יותר כזה:
טיסה לבייג'ינג דרך אזרבייג'אן (800 דולר הלוך חזור), משם טיול ארוך ומהנה עד להונג קונג בסביבות חודש+-, משם טיסה לסיאול (139 דולר), שבוע שבועיים בדרום קוריאה (האם יש צורך להקדיש יותר זמן?), מסיאול טיסה לטוקיו (323 דולר), פרק זמן דומה ביפן, ומשם טיסה חזרה לבייג'ינג (229 דולר) על מנת להספיק לטוס חזרה לישראל (דרך אזרבייג'אן). מה דעתכם על חלוקת הזמנים? האם כדאי בצער רב לוותר על אחד מהיעדים על מנת להשקיע בשניים הנותרים יותר? אני די גמיש מבחינת שבוע לפני שבוע אחרי, רק צריך לקחת בחשבון את המחיה.

אשמח לכל הערה/הארה/עצה נוספת שיש לכם.
תודה

kogawa

New member
אזרביג'אן או אוזבקיסטאן?

הגיוני לטוס להונג-קונג, לטייל לבייג'ינג, לטוס לסיאול, לטייל לבוסאן, לעבור לשימונסקי יפן במעבורת לילה, לטייל בדרום הונשו עד טוקיו ולטוס לבייג'ינג.

שי559

New member
אזרבייג'אן

אני מבין את השיקולים הגיאוגרפיים (בייג'ינג יותר קרובה לסיאול) אבל לפי גוגל פלייטס ושאר האתרים חברות התעופה דווקא חושבות אחרת. מעבר לזה שטיסה מישראל לבייג'ינג תעלה בסביבות ה-300 דולר פחות מטיסה מישראל להונג קונג, כנראה בגלל שהחברה האזרבייג'אנית טסה רק לבייג'ינג וכל שאר החברות יקרות באופן משמעותי, טיסה מהונג קונג לסיאול תעלה בכ-70 דולר פחות מטיסה מבייג'ינג.

אהבתי את ההצעה בדרום קוריאה וביפן. יש לך מושג כמה תעלה מעבורת הלילה? וכמה זמן יספיק לקטעים סיאול-בוסאן ושימונסקי-טוקיו?

littlerunaway

New member
לפני כמה שנים

מעבורת עלתה לנו בסביבות ה80 ומשהו דולר לכל כיוון (אני חושבת שזה היה לכל כיוון, קשה לי להאמין שזה היה המחיר להלוך חזור).

למעלה