טיול במכתש הגדול - מישהו יכול לעזור

Tweenies

New member
טיול במכתש הגדול - מישהו יכול לעזור

אני מעוניין לטייל במכתש הגדול, טיול שלא יעלה על ארבע עד חמש שעות, כאשר המטרה לבצע מסלול מעגלי ללא שילוב של לוגיסטיקה (הקפצות, רכב כאן ורכב שם וכיוב'). כל היודע דבר על מסלול כזה ויכול לשתף אותי תבוא עליו ברכת שנה טובה וגם מי שלא יכול תבוא עליו ברכת שנה טובה.

רמי לשם

New member
מעלה אברהם

יוצאים מירוחם על הכביש לכיוון שדה בוקר, אחרי 9 ק"מ לערך פונים שמאלה לדרך מסומנת באדום ומשולטת לכיוון מעלה אברהם. רוכבים במגמת עלייה עד לשפת המכתש, הרכיבה היא לעיתים טכנית וקשה אבל לרב לא. גולשים בזהירות לראש מעלה אברהם (אני יודע כבר על כמה תאונות שהתרחשו בנקודה הזאת ובאחת הייתי נוכח, היא נגמרה בכתף שבורה. הדרך לא ניראית ככה אבל היא מסוכנת). כאן עוצרים לכוס תה אל מול מצוקי המכתש - חובה. ממשיכים לגלוש בירידה טכנית למדי (אנחנו עדיין עם האדום) עד לתחתית המכתש ומכאן מתחילה דרך שהיא תענוג צרוף. אם רוכבים אותה מהר היא כמו רכבת הרים, עולים יורדים מקפצים ונהנים. הדרך מתחברת לכביש המכתש ליד העצים המאובנים (משמאל לדרך). עולים על הכביש הנטוש הזה לשפת המכתש בעליה נאה ביותר (רק חבל שהיא על כביש) ומשם גלישה מהירה על הכביש בואכה ירוחם. ושנה טובה גם לך, אין תפוח אז קבל
במקום.

IlanShacham

New member
מה פתאום, לא מסוכן ולא בטיח ../images/Emo3.gif

אחלה מסלול. בירידות תמיד כדאי להזהר קצת...

Tweenies

New member
שאלה נוספת לי אליכם -->

האם הציר הירוק מעין יורקעם לכיוון מעלה ימין עד מעלה צפיר רכיב. אם אפשר תשובה ספציפית לגבי עין יורקעם עד מעלה ימין כי השאר רכיב.

יורם חן

New member
שלילי, יש לך את מעלה פלמ"ח בדרך

שם אתה מגיע לקטע עם סולמות, אני מבין שאתה מתכוון לציר שממשיך מעין ירקעם פנימה. אם באים מסביב, דרך כביש 227 ואז ימינה לירוק רכיב וכיפי מאוד (חוץ מהמפל של מעלה ימין)

למעלה