טיול בעקבות אמנים ויוצרים במושבה יקנעם

טיול בעקבות אמנים ויוצרים במושבה יקנעם ../images/Emo163.gif

על אם הדרך בואכה עמק יזרעאל , חיה כמו מנמנמת המושבה יקנעם שנוסדה בשנת 1935 על ידי עולים מגרמניה והולנד במושבה חיים כ 1,100 נפש המתפרנסים מחקלאות ארוח כפרי ובעלי מקצועות חופשיים , על אף בנייה של וילות חדשות במקום הבתים הישנים היא שומרת על צביונה הכפרי השקט , מה שמאפשר לאמנים רבים לחיות בה וליצור. בחג שבועות האחרון פתחו מרבית האמנים את בתיהם ואפשרו הצצה לגלריות ולתהליכי העבודה. את מסענו החלנו אצל פיני נחמני , הדבוראי ,המתגורר מול בית העם במושבה אמן המגלף בעץ ובחצרו מוצגים מוזיאונים מהנתקופה שבגרוש היה חור ,ואת עבודות החקלאות בצעו ידנית . בתוך הגלריה מוצגים מוצרי העץ ולצידם צנצנות דבש ממכוורתו. אולם פיני עצמו ישן בשעות הצהריים בהן הגענו, והמבקר מוזמן לסייר בחצר הפורחת להתרשם מהמוצגים , לקחת צנצנת דבש להשאיר עבורה כסף ולרשום קבלה לבד.

שרון דורון יוקר ממחזרת בקבוקים

לא תאמינו מה אפשר לעשות מבקבוקי משקאות קלים. שרון אמנית צעירה המתגוררת בבית מקסים ומיוחד, גוזרת את תחתיות בקבוקי השתייה ויוצרת מוביילים ססגוניים וחבקי מפיות מעוטרים העוברים תהליך חימום על מנת להקנות להם צורות של פרפרים ופרחים , רעיון מבריק בנושא מיחזור

w o m a n 10

New member
השבוע הציגו באחת מתוכניות הטוקשואו

קולקצייה של תכשיטים ממיחזור פלסטיק. חלקם היו ממש יפים.

תכשיטי הפימו

של אתי רז (הירש) עשירי צבע טל- 0526204392 והיו רות דרסלר המעצבת בזכוכית טל- 049981338 המעצבת בתנור מזכוכית גולמית כלי הגשה מדהימים שוש ועזרא שתיל המייצרים שבשבות רוח מעץ כציפורים טל 049893802 יונה חמם - סטודיו לקרמיקה טל 049894424 ועוד ועוד..... ואפילו בית בד יש במושבה בשם "יושרה" המעניק הסברים וטעימות 052-4608117

יקנעמית

New member
אופס....איזה הפתעה...זו אני זו אני..../images/Emo3.gif

תודה לך שוקולד אגוזים. באת והלכת כמו רוח....לא הספקנו להחליף יותר משתי מילים.....נו, טוף, היית צריכה להספיק עוד
שוקולד אגוזים הזמינה אותי להצטרף לפורום שלכם ומז כבר כמה ימים אני מציצה לכם פה ושם. אינני מהמטיילות בארץ אבל דרככם אני יודעת שאפשר ללמוד המון. תבורכו. פורום מקסים. ותרומתי לכם להפעם....לאן נטייל השבת??? מצרפת הזמנה לביקור בבית פתוח של חברתי אביבה. מאד מומלץ וממש שווה מתוך היכרות אישית כמובן. יש הרבה מה לראות וגם להתבשם מיופיו של האזור. אתי. אה, ואם כבר אני כאן, תציצו לי באלבום התמונות של העבודות שלי שמצורף כאן למטה בחתימה. מקווה שתאהבו. בימים טובים ואהבה.

כ חיים

New member
אז איך פיספסתי אותך ?

הגברת הנכבדה שהצטרפה לש"א הייתה אשתי ואני השתרכתי מאחור עם החצי השני של ש"א.

מסעדת "כרם זיתים" ../images/Emo91.gif

בתוככי גני הנדיב אשר בזכרון, הוקמה מסעדה חלבית חדשה , עם תפריט מיוחד ועם קונספט של שמוש בחמרים טבעיים דהיינו גם התפריט עשוי מנייר ממוחזר. החלל גדול ומרווח ובצמוד אליו גינה המשקיפה לעבר מדשאות ונוף גני הנדיב. התפריט כולל סלטים, פסטות ודגים ומוגש בכלים נאים ומיוחדים. מחירים סבירים חניה בשפע, גן שעשועים לילדים ואפשר להצטער רק על העובדה שבשבת סגור. דגמנו פיצה-פוקצ'ה חמה עם עגבניות וגבינות מוצרלה פסטה פרימוורה על מצע עגבניות טריות זיתים שחורים ועשבי תיבול ורצועות דגים בטחינה על מצע אטריות קדאיף ושבבי פיסטוק מנה מיוחדת

ולקינוח איך לא...פרחים ../images/Emo141.gif

מאז שובי מגני קיקנהוף שבהולנד ,אני מחפשת נחמה במשתלות.......נסעתי לרולס רויס של המשתלות בארץ ...לפארק אוטופיה בקבוץ בחן אממה...היינו 4 בנות באוטו , וכדרכן של נשים שנטלו 9 קבין שיחה הגענו בלי מישים היישר לזרועות הרשות הפלשתינית בטול כרם. מאחר ולא היינו ערוכות לשהייה אצל אבו מאזן , כי כולנו שקחנו את הפיזמות והנרגילות בבית , השוקו סובבה האוטו במהירות על פס לבן כפול , כולה חיוורת (והן שקשקו מאחור) ,לפני שהיתה מתחוללת תקרית דיפלומטית והיו צריכים לשחרר איזה 2000 אסירים תמורתנו ...
צחוק צחוק...למה לא שמים שלט ברור, נניח קילומטר לפני הגבול, " גיברת ,הגעת לגבול עצרי ווקשה , אחרת תבלי אצלנו את שנות הפנסיה שלך , במחנה הפליטים שלנו"
נו טוב...סתובבנו והגענו לאוטופיה....... תצוגה מרשימה אין ספק , ראינו גם פרפרים שמענו הסברים, צילמנו הלכנו במבוך, קנינו עציצים, וחזרנו מפּסוּטיות חאלס !

הרולס רויס של המשתלות בארץ

הן: גבעת ברנר,נימפיאה,וו'נדי וכל משתלה ענקית אחרת , המגדלות את רוב הצמחים,ולא "אוטופיה"!!! פארק הסחלבים היפה בארץ הוא אכן,המקום שבילית בו. פשוט,צריך לתקן את שדורש תיקון,ולדעת,שב "אוטופיה" אין הם מגדלים שתילים רבים,ולפיכך,מתחם המכירה נחשב "כסוכת מכירה" ולא משתלה.ואני לא מדברת על עיצוב ה"סוכה",כי גם בעניין הזה,המקום מרשים ביותר. אנא קבלי תיקון זה מידענית בתחום,הרבה לפני שמישהו חלם על "אוטופיה"...ומשתלות בדומה לה.

kdr

New member
בשבילי "אוטופיה" היא הרולס רויס !

היתר - מה אכפת לי. החוויה באוטופיה הייתה מדהימה, גם אם היו מציגים פרח אחד (לדעתי היו שם מאות אם לא אלפי סוגים), ה"וואו" היה ראשוני, לא ראיתי עוצמה כזו של טבע באף גנים בוטניים. באוטופיה אכן יש דוכן מכירה, הוא מתגמד לעומת החוויה המדהימה של הגן, האגם והחממה הענקיים.

נו שויין ......./images/Emo22.gif

אני רואה שאני צריכה להגיע אליך בהקדם יש מצב שבשבת הקרובה תקבלי חברי מועדון?

בשמחה רבה,

אפילו יש עוגה מקמח קוסמין...כן,כל שבת. ומאחר ואני "מפגרת" בתגובתי,אשמח לבואך/ם בשבת הקרובה. אנא,טלפני קודם,משמע,רגע לפני צאתך,שאפרוש השטיח... אני מקווה,שישארו לך קצת פירות יער... והביאי איתך את עידית, ולא רק... חיבוק,נאוה.

פייטוש

New member
שוקולד

הכנתי את הסוס הלבן להצלת הנסיכה,אחרת מאיפה תגיעה חבילת השוקולד שמחכה לי חוץ מזה הייתי מכין לך תוכנית סיורים לאזור ומדבר עם החברים לסדר חדר עם שרותיים צמודים. גדולה מהחיים

אפשר שתסדר את הצימר ברמאללה ../images/Emo8.gif

שמעתי שיש להם את החומוס הכי טוב בגדה....
בקצב שבו אתה מבטיח לבוא ולקבל את השוקולד, נראה לי שנאכל אותו באחוזת ראשונים עם התותבות

פייטוש

New member
אני מכיר חומוסיות יותר טובות מעבר ל......

מבטיח להגיע לשוקולד אחרי שאחזור מהנכר ואולי מפגש בירושלים לחברים ,כמו שאומרים בסינית נוך א ביסלה

kdr

New member
מחזיקי שיא גינס בחומוס - מלבנון

מי אמר שכמות טובה מאיכות ? בשבילי חומוס - סוהילה בשוק בעכו.

למעלה