טיול בצפון

HyperViper

New member
טיול בצפון

נמצע פעיל בשטח בסביבות 14:30, בערך באורך של 60 ס"מ.

HyperViper

New member
בסביבות שעה 16:00

נצפה דלק במבצר נמרוד שעשה לי בית ספר ותיזז אותי הלוך ושוב מסביב ל"זולה" שלו בנסיון כושל שלי להוציא תמונה מהמפגש. הדלק נחשב יונק מצוי? נדיר? והבחור (בחורה?) בתמונה נמצא פעיל בשטח בסביבות 17:00-17:30 ביער אודם, מרח אותי בצואה שלו, הקיז לי דם וזחל לדרכו... היה סופ"ש מוצלח ביותר... תודה לסוקרים משבועות שנתנו לי השראה :) ותודה לנרינסקי שיש לו סבלנות אלי... שיהיה שבוע מצויין לכולם!

יפה מאוד.

תודה על השיתוף. הראשון שצילמת הוא תלום קשקשים ? והשני הוא זעמן זיתני, נכון ? הקיז לך דם ? הוא נשך אותך ? תודה ושבוע מקסים.

הדלק יונק די נדיר

עד שנות ה- 70 הוא נחשב נדיר מואד ומאז נראה כי האוכלוסיה התאוששה, תודות לחוקים להגנת הטבע

HyperViper

New member
כנראה? :)

הצפע היה מ-ד-ה-י-ם! פשוט רציתי להרים אותו ביד ולשחק איתו אבל למזלי התעשתתי בזמן :) הוא נמצא פעיל בשטח על ידי אדם מבוגר (סביבות 80) שלהפתעתי הגמורה פשוט אמר לי שהוא ראה את "צפע החרמון" וביקש ממני עזרה להפוך אבן שהוא נכנס מתחתיה, הפכתי, צילמתי ונתתי לדוגמן המדהים לזחול לדרכו אל בין סלעים גדולים. האיש סיפר שהוא כבר הפסיק להרוג צפעים מזמן כי הוא הבין שאם הוא ימשיך הדורות הבאים כבר לא ידעו מה הוא צפע, הוא רק רצה להראות למשפחתו את הממצא היפה הזה ולספר להם סיפורים על צפעים מהימים ש"נקניקיה עלתה חצי לירה". הצפע, למרות האנדרנלין, היה הרבה פחות מפחיד מכל תוצרי הלוואי של המלחמה שהיו פזורים באיזור בכמויות מדאיגות... ממש משגע אותי כבר העניין שבכל מקום שאני הולך בו יש איזה הקשר ביטחוני שלילי.

tesnake

New member
תמונה יפה! אתה באמת על היפר.

בבוקר עונה לאנשים בפורום, בצהרים חורש את הגולן והחרמון, ובערב יש לך כוח להעלות תמונות לפורום. כל הכבוד לך
, אשרינו. אגב דלק, ראינו אחד דרוס ביום שלישי בבוקר על כביש 899 לפני צומת כוח ברמה"ג, התצפית דווחה. מעניין שמוצאים אותם הרבה בזמן האחרון...

naja

New member
גם אתם ראיתם אותו?

אני חושב שלמישהו מאיתנו יש צילומים שלו. דרך אגב, איפשהו צפונה מאגם החולה(אני חושב....), ראינו גם גירית מצויה דרוסה. לדעתי מספרם של הדלקים עולה בשנים האחרונות, ולפחות בצפון הם כבר לא כ"כ נדירים. לי יש תצפית ודאית אחת מהצפון(ראש הנקרה, שנת 2001, לפנות בוקר) ועוד תצפית אחת מאוד לא ודאית משנה שעברה באיזור המרכז(יער חורשים) בצהריים..

אוי ואבוי

לפי דבריכם היונק הנ"ל נדיר אצלנו, חבל שככה קרה לו. הדלק מזכיר לי חמוס וגירית.

קרקל1

New member
בחרמון,בצפון הגולן,ובגליל העליון (לאורך הגבול

הלבנוני ,עד ראש הנקרה במערב) הדלק שכיח.

doriben

New member
טיול לחרמון

שלום לך, ניכנסתי לאתר שלך ויש שם צילומים מדהימים. עכשיו לנושא אחר, באיזו שעה כדאי להגיע לחרמון על מנת שיהיה לי סיכוי להיתקל בזוחלים שם ובצפע המצולם בפרט? האם כדאי ללכת לטייל שם במהלך היום? או למשוך שם, לכיוון שעות הערב? תודה מראש.

HyperViper

New member
שעות

אני פגשתי בו בזמן שהוא היה פעיל בשעות הצהריים, אני לא ממש בטוח שאפשר להסתובב שם בשעות הלילה וגם לא ממש הייתי ממליץ אם זה אפשרי בגלל כל הנפלים (פצצות שלא התפוצצו) שיש באיזור, בשעת לילה הרבה יותר קשה להבחין בהם ולמנוע אסון. הנפל שמופיע בגלריה שלי היה במרחק 50 ס"מ ממני כשהבחנתי בו לראשונה, זה היה בשעת צהריים כשיש המון אור, פשוט הסתכלתי לכיוון אחר וכשנזכרתי להסתכל למטה כבר הייתי במרחק צעד מדריכה עליו. אם הייתי מסתכל למטה 2 שניות אחרי רוב הסיכויים שהסיפור היה נגמר בזה שאף אחד לא היה רואה את התמונות מהטיול הזה, כולל אותי...

dreaming h

New member
גיא, צר לי לבאס אותך...

אבל... אני לא סופרת לך נחש שמישהו אחר מצא....
בקיצור, צא לדרך, ותחזור עם כאלה משלך...

למעלה