טיול בקיץ

usafun

New member
טיול בקיץ

אנו 5 - 2 מבוגרים, 3 ילדים) מתעניינים בהשכרת קראוואן באירופה בקיץ 2007.. עד כה, בטיולים שערכנו נהגנו לישון במקום אחד ולבצע גיחות ליעדים בהם רצינו לטייל, לרבות כניסה למרכזי הערים עם רכב פרטי שכור. איך אפשר לעשות זאת כששוכרים קראוואן? או שלמעשה צריך לוותר על אופי כזה של טיול? כמו כן, איזה ארץ באירופה בנוייה מבחינת תשתית שירותים לקראוואן באופן הטוב ביותר למטיילים מתחילים מסוגנו? לגבי העלות - האם אכן יותר זול? האמת היא, שגם אם משתווה למחיר טיול רגיל (רכב שכור+מלונות+מסעדות), עדיין החוויה יותר גדולה עם קראוואן (כך נראה לפחות). האמנם?

שלום

במרבית הערים באירופה אין בעיה להכנס למרכז העיר עם קרוואן או לחלופין ישנם מגרשי חניה מחוץ לעיר אשר מהם קיימת תחבורה ציבורית בדמות רכבת או אוטובוס אשר יובילו אותך אל מרכז העיר, כך שלא צריך לוותר על אופי כזה של טיול, אם כי, באופן אישי, אוהבת את טיולי הקרוואנים בנסיעה בטבע ולא בכניסה אל תוך הערים, אבל זו רק אני... כל מדינות מערב אירופה (גרמניה, צרפת, ספרד, הולנד, איטליה ועוד) וחלק גדול ממזרח אירופה לשעבר (סלובניה, קרואטיה, צכיה, הונגריה ועוד) בנויות מבחינת תשתית שירותים לקרוואן. העלות בנסיעה בקרוואן חסכונית יותר מאשר בנסיעה עם מכונית + מלון, במיוחד במשפחות עם הרכב משפחתי כמו שלכם, אשר כל לילה תצטרכו לשכור שני חדרים במלון, אין במרבית אירופה אין בתי מלון אשר יש להם חדרים עבור 5 איש. אז גם החסכון במלון, גם החסכון באוכל (קניה בסופרמרקטים במקום אכילה במסעדות) וגם החוויה עצמה עושות את הטיול שווה מאד ! טיול נעים !!!

usafun

New member
שלום לך!

אני אשמח לקבל עוד עיצות ותובנות וטיפים מנסיונך. האם טיילתם כמשפחה, והיכן? למשל, האם יש דרך להוזיל את השהות בקמפינג ע"י רכישת מנוי מראש? ועד כמה ניתן להשאיר רכב כזה ללא נוכחות בזמן שמטיילים בעיר? האם שהיתם במקום מסויים וממנו עשיתם גיחות, או שהיה לכם מסלול ובו החלפתם הרבה תחנות עצירה? יש לי הרבה שאלות שאני חייב מענה להן על מנת שאהיה בטוח שהבחירה בסוג כזה של טיול תהיה אכן מוצלחת. מה שכתבת לגבי חדרים הוא נכון. זו הסיבה שבפעם האחרונה בהולנד, שכרנו מן בקתה במחנה כ - 100 ק"מ מאמסטרדם וזה היה הבסיס שלנו לטיול.

כן

טיילנו כמשפחה בגרמניה, אוסטריה, שוויץ, צרפת וסלובקיה. אפשר לקנות כרטיס הנחה ברשתות של קמפינג וע"י כך להוזיל את עלות השהייה בכל קמפינג. אנחנו חנינו ברחוב בערים שונות וגם בחניונים. כאשר חונים עם תו חניה או בחניון, אז ניתן להשאיר את הקרוואן ללא נוכחות בהתאם לזמן החניה. כמובן שיש אפשרות שינסו לפרוץ לקרוואן, אך אם הוא חונה במקום מרכזי והומה אנשים אז זה קצת קשה יותר. לנו פרצו בחניה אחת שעשינו בצרפת ואני יודעת על כמה שניסו לפרוץ להם באיטליה. אין פה חוקיות. אנחנו עשינו גם וגם. גם נסיעות לערים וגיחות משם וגם מסלול שכל יום ישנו במקום אחר. לדוגמא - כאשר טיילנו ביער השחור בחרנו את העיר פרייבורג כנקודת המוצא שלנו ומשם טיילנו בסביבה.

travel1

New member
בענין כרטיס הנחות לחניונים אירופה

צרפתי קישור לרכישת המדריך. ניתן לרכישה באתר ואו בטלפון.

usafun

New member
לסבר את האוזן -

מה שיעור ההנחה? כלומר, כמה במקום כמה?

travel1

New member
הנחות בחניונים

הכרטיס מקנה 50 אחוז הנחה בחניונים רבים. 10-14 אירו ללילה במקום 20-25 עשיתי חשבון כי אני יכול לחסוך כ250 אירו לתקופה. וברור כי ככל שאתה לן יותר בחניונים כך אתה חוסך יותר מצ"ב לינק לפרטים נוספים.

למעלה