טיול בקליפורניה

Fellowship

New member
טיול בקליפורניה

מתכננים טיול של כשבועיים בקליפורניה בדצמבר, זו התוכנית (בקווים כללים),
אם למישהו יש הערות/הארות/הצעות, אשמח לקרוא.

3 ימים בסאן פרנסיסקו
טווין פיקס, מוזיאון המדע, הגנים הבוטניים, הגנים היפנים, גשר הזהב, מוזיאון הגלידה,
ציינה טאון, נורת ביץ, רציף הדייגים, רציף 39, רחוב לומברד, סיור לילה באלקטרז.

סנטה קרוז/מונטריי
סוסליטו, Pigeon Point Lighthouse, מיסטריי פוינט, Butano State Park.

סאן סמיון
ביג סור, טירת הרסט, Piedras Blancas, Julia Pfeiffer Burns State Park.

סנטה ברברה
Morro Bay, Solvang

3 ימים בלוס אנג'לס
מליבו, סנטה מוניקה, יום אחד בפארק יוניברסל, סיורים ברחבי העיר, Children's Pool Beach בדרך הלאה.

3-4 ימים בסאן דייגו
טרם נקבעה תוכנית.

רוב תודות!

אז מה עם דיסנילנד ולגולנד?

יוניברסל נראה לי מתאים לילדים קצת יותר גדולים, לא?

באזור לוס אנג'לס נהנינו גם מה-Griffith Observatory וממרכז גטי. בסנטה מוניקה הפיר היה מאוד נחמד, רק אל תלכו למסעדת מריסול.

ואם במקרה תיקלעו לרדינג יש לי המלצות.

Fellowship

New member
היינו בדיסני באורלנדו, נבדוק את יוניברסל הפעם

בנוגע לשאר - יבדק, תודה רבה.

Fellowship

New member
מלכתחילה דיסני היה בעיקר עבורי

הילדות שלי הכי נהנו

בטון-טאון בדיסנילנד. אם הבנתי נכון, אין כזה דבר בדיסניוורלד. הן פחות בעניין של לחכות בתור ושל לשבת במתקן, ויותר בעניין של לזוז ולעשות דברים בעצמן.
לגבי יוניברסל, אם הבנתי נכון מהביקורות, מבחינת מתקנים מדובר בעיקר במתקני 3D. אנחנו ויתרנו.
הבנות שלי מאוד נהנו מלגולנד (היו בנות 5 ו-8) - אפילו יותר מכמה שהן נהנו מדיסנילנד (שבה, כאמור, מאוד נהנו מטון-טאון, וזוכרות אותה עד היום - כשהן בנות 15 ו-12). בעלי סבל קשות בדיסנילנד, לכן ביום השני הלכנו ללגונה ביץ' במקום. חוץ מזה יש גם את קליפורניה אדוונצ'ר הצמוד, שלא הלכנו אליו, ואולי אפילו עוד יותר מוצלח.
הילדים שלך בגיל שייהנו מלגולנד ודיסנילנד. עוד שנתיים הם כבר לא יהיו, ואז תוכלו ללכת ליוניברסל

corrigenda

New member
לא הייתי מדלג על האקווריום במונטריי

יקר, אבל חוויה לקטנים ולגדולים, ומקום נהדר ללמוד על האקולוגיה של החוף הפסיפי באזור (ואל תגידו לטראמפ, אבל גם על השפעות משבר האקלים). מהתוכנית שלך אני מסיק שהמשפחה כוללת ילדים, ועבורם יש בריכות רדודות עם מדריך שמאפשר ללטף כוכבי ים ושאר חיות ימיות. תצאו גם עם אלף תמונות של הפעוט הביתי פועה מול דגים צבעוניים ומדוזות.

על סוסליטו הייתי מוותר. לא מצאתי מה לעשות שם חוץ מלהסתכל על גשר הזהב (כשאין ערפל), ואת זה אפשר לעשות גם מהצד של סן פרנסיסקו. דרך אגב, סוסליטו נמצאת מצפון לסן פרנסיסקו, לא ברור למה קיבצת אותה עם הערים שנמצאות מדרום.

vinney

Well-known member
איך אתה מתכוון לנסוע?

המיסטרי פויינט זה קצת לא בכיוון אם אתה לוקח את 1 (מה שנראה משאר המקומות באותו היום).
&nbsp
באזור ביג סור 1 יכול להיות חסום, תלוי במזג האוויר ושריפות/שטפונות באותו היום.
&nbsp
מצטרף להמלצה על האקווריום במונטרי, ממליץ להמיר את המיסטרי פוינט בזה. גם כרמל זה מקום נחמד לעצור בו על הדרך (לא בהכרח חייבים לעשות את ה17 מיילים, אם כי זה נחמד).
&nbsp
בלוס אנג׳לס תשקול את סנטה קטלינה, זה אי במרחק של חצי שעה מעבורת בערך מהעיר. עיירה ציורית וקצת ביזונים.

danakama10

New member
מספר הערות

את סוסוליטו שמת תחת סמנטה קרוז, וסוסוליטו זה צפונית לסן פרנסיסקו. הייתי מוותרת עליה בכל מקרה.
הייתי מוסיפה יום יומיים לאיזור סן פרנסיסקו ומורידה אותם מסן דיאגו.
בסנטה קרוז הייתי מבקרת בחוף שם יש המוני פרפרים -
https://www.santacruz.org/blog/monarch-butterfly-magic-at-natural-bridges-state-beach/

בדרך לסן סימאון הייתי עוצרת לראות פילי ים -
https://www.parks.ca.gov/?page_id=26424

אפשר גם באנו נובו, אבל שם צריך להזמין מקומות לסיור -
https://www.parks.ca.gov/?page_id=523

אם תרצה המלצות למה לעשות ב- bay area, אכתוב יותר מאוחר.

למעלה