טיול בר מצווה

עמיר שי

New member
טיול בר מצווה

שלום, אנחנו חושבים על טיול קרוואנים משפחתי (זוג+3 ילדים) באירופה לרגל בר המצווה של בננו הכור. אנחנו רק בשלבים הראשונים של תכנון והיינו שמחים לכל עצה טובה. הכוונה שלנו היא לצאת לכ-10 עד 14 יום בסביבות שבוע 2-3 של אוגוסט. - ראינו פירסומים על טיולי משפחות מאורגנים של מספר קרוואנים, האם זה עדיף על טיול עצמאי ? - מהם האיזורים / ארצות / אתרים המומלצים ? - מהי עלות משוערת של טיול מסוג זה ? ועוד ועוד...

פשוט חוצפה !!!

שכחת לציין שהקבוצה שמתארגנת היא תחת אחת מחברות ההשכרה הישראליות, שמנהל הפורום הנכבד הזה הוא המנהל שלה ! פשוט חוצפה שאתם מנסים לקדם את העסקים שלכם במסווה של התארגנות "ספונטנית" ! הודעה תשלח להנהלת הפורומים על כך.

מספיק עם הצדקנות!!!!!

גם את, במסווה של אמא של סער, נשמעת כאחת שמקדמת חברה...אולי את אותה החברה, אפילו.... אנחנו נסענו בטיול קבוצתי שארגנו לבד - 4 קרוואנים. אני שמחה מאוד לשמוע שלטיול הבא נוכל להעזר במישהיא רצינית שמוכנה לארגן כזה פרוייקט ולאפשר לנו להיפטר מהמנהלות ורק להנות.

נשמע ככה

מה, את לא עובדת בחברה שמשכירה קרוואנים? אז מהיכן הידע הרב והמעמיק??? אני מת על קרוואנים ואם גם את אולי נקים חברה יחד?

מה מפריע לך שאני יודעת ???

הפורום נועד לתת תשובות לאנשים שפונים בשאלות - אם אני מנדבת מהידע שלי לאנשים - יש בזה משהו רע ? אני צריכה להתנצל בפניך על זה שאני מטיילת בקרוואנים ? אני עשיתי למען הפורום הזה יותר מכל גולש אחר פה ! סוף הדיון !

בן595

New member
קצת נסחפתם עם הכעסים, לא?

אני מתכנן לצאת עם אשתי והילד (בן שנה וחצי+-) לטיול בקרוואן באירופה למשך חודש בערך ביוני. אני מבין שזה ממש לפני שמתחילה העונה לפי שיטוט באתרים שונים. האם יש לך המלצה-מאיפה כדאי להתחיל? האם יש אופציות לקחת במדינה אחת ולהחזיר באחרת בעלות כספית סבירה? לפני כשנה נסענו בארה"ב שם מאוד נפוץ העניין של לקיחה והחזרה ביעד אחר ולא בהכרח כ"כ יקר, עד כמה שזכור לי... אם יש עוד המלצות לכיוון אירופה אשמח לשמוע-לגבי קמפינגים-עד כמה אירופה מסודרת והאם יש מדינות שיותר או פחות מסודרות בתחום זה...איזה עלות כספית יש לחשב ליום בערך? תודה.

../images/Emo39.gif טיול בקראוון באירופה

היי בן אירופה אכן מאוד נוחה למטיילים בקראוון. לעיתים לא יבינו למה אתה מתכוון כשאתה אומר קראוון אבל אם תנסה לאמר "קמפר"- הכל יבוא על מקומו בשלום ותמצא את עצמך חלק מסוג של אחווה שבאה לידי ביטוי בהבהוב אורות הקראוון הנוסע מולך בכביש ובבדיקת לוחית הרישוי על ידי קראווניסטים שכנים בחניון- לבדוק מאיזו מדינה הגעת עם הקמפר שלך- וכל זאת כפתיח לשיחה. גרמניה היא המדינה בה הקראוונים זולים ביותר להשכרה. אם תבחרו את אזור מינכן כנקודת מוצא הרי שתוכלו לטייל בדרום גרמניה, אוסטריה, צפון איטליה, שוייץ. אם תבחרו במערב גרמניה כנקודת מוצא הרי שתוכלו לטייל במערב גרמניה, בשוייץ ובמזרח צרפת. האפשרות להחזיר את הקראוון בתחנה אחרת או במדינה אחרת כמעט ואינה קיימת ואם כן הרי שמדובר בעלות גבוהה מאוד אך לא נורא- אתם מתכוונים לטייל מספיק זמן על מנת לתכנן טיול מעגלי מגוון ומעניין כך שלא נראה שיש סיבה לחשוב על החזרת הקראוון בתחנה אחרת.יש סיכוי מסויים ללקיחה באזור ברצלונה והחזרת הקראוון במדינה אחרת בעלות של 250 יורו וזאת רק לאחר קבלת אישור מיוחד. ואם כבר ברצלונה: תוכלו לצאת מברצלונה ולטייל טיול מדהים ומרתק הכולל את החוף הפראי, הפירנאים הצרפתים והספרדים, חבל הבסקים הצרפתי, החוף הבסקי הספרדי ואנדורה- קראוון בספרד יקר יותר מקראוון בגרמניה אך הטיול מדהים. רעיון אפשרי נוסף הוא טיול בצרפת היפה- התמקדות בדרום תאפשר לכם לבקר בחבלי ארץ בלתי נשכחים: פרובנס, הפירנאים הצרפתים, חבל הבסקים הצרפתי, אנדורה פריגור- דורדון ועוד ואם תבחרו בסביבות פריס כנקודת מוצא הרי שחבלי הארץ המהממים אלזס, לוריין, שמפיין, בורגונדי, האלפים הצרפתים ועמק הלואר ממתינים לכם ממזרח בעוד נורמנדי, בריטני, בורדו החוף האטלנטי ועמק הלואר קוראים לכם ממערב. להנאתכם רונית [email protected]

אז ככה

המדינה הזולה ביותר היא גרמניה. היתרון הנוסף בה היא מיקומה הגיאוגרפי אשר מאפשר לך להגיע כמעט לכל מקום באירופה. כאשר לוקחים את הקרוואן בגרמניה יש חובה להחזירו לאותה תחנת השכרה. בצרפת למשל אפשר לקחת בפריז ולהחזיר במרסיי ולא חייבים לעשות טיול מעגלי. לא חסר היכן לטייל באירופה - גרמניה, שוויץ, אוסטריה, איטליה, יוון, צרפת, ספרד ופורטוגל במערב. קרואטיה, סלובניה, צכיה, הונגריה במזרח ועד סקנדינביה בצפון. חודש וחצי זו אכן תקופה ארוכה ואפשר לעשות בה סיבוב מעגלי "מרשים" מבלי לשלם מאות יורו עבור החזרה ביעד שונה מיעד היציאה המקורי. בכל מקרה, חשוב כמה שיותר מהר להזמין את הקרוואן - שלא יקרה לך מצב שפתאום אין...

לכל סוג טיול יש יתרונות וחסרונות

בטיול משפחות אתה מאבד מעט מהגמישות שלך מכיוון שאתה לא יכול "להתנתק" פתאום מהקבוצה ולנסוע לאן שאתה רוצה. מצד שני, ובעיקר למי שמטייל עם ילדים, הרי שיש לזה יתרונות גדולים - חברה גדולה ומגוונת לילדים כך שהם יוצרים קשרים עם ילדים אחרים ואתם מקבלים גם קצת חופש ושקט. העובדה שאתם לא לבד נותנת הרבה שקט נפשי למי שמטייל פעם ראשונה בקרוואן. יש חברה ישראלית אחת שמוציאה טיולים מאורגנים שכאלו ותוכל למצוא אותה בקלות בגוגל. אזורים מומלצים ? יש אזורים "קלאסיים" כמו היער השחור שכולל גם טבע וגם פרקי שעשועים, יש את צפון איטליה, יש שוויץ, יש ספרד - לא חסר...

fafi10

New member
האם את לא רונית גלבוע המפרסמת את

הטיול קרוואנים שאת מדריכה הרי זאת פשוט חוצפה זה בניגוד לתנאי הפרום מנהל הפורום צריך למחוק את השירשור ולאסור על הגברת שמציגה עצמה כמומחית ולמעשה היא מפרסת סמויה למחוק את הקישור תלונה נשלחה להנהלת הפורומים עד למחיקת השירשור צדק שווה לכולם אדון ד"ר קרוואן אפילו לטיולים של החברת שאתה קשור אליהם

טיול עצמאי/קבוצתי

הבחירה האם לטייל באופן עצמאי או בקבוצה היא מאוד אינדיוידואלית. כל אחד מכיר את עצמו ואת בני משפחתו עימם הוא יוצא לטייל ורק הוא יודע מה עדיף עבורו ועבורם. הכניסו למערכת השיקולים שלכם את נסיונכם ואת הכרותכם עם עצמכם ועם בני משפחתכם ובחרו באופן הטיול ההולם אתכם יותר. (אתכם- לא את השכנים, המכרים או בני המשפחה המורחבת...) אם החלטתם לבחור בטיול עצמאי- נסו לקרוא, ללמוד לשוטט באתרי אינטרנט ולהתייעץ עם יועץ טיולים אם החלטתם לבחור בטיול קבוצתי- יש יותר מחברה ישראלית אחת המציעה טיולי קראוונים לקבוצות לחו"ל. איפה מוצאים טיולים קבוצתיים לקראוונים בחו"ל? מחטטים באתרים ישראלים המשכירים קראוונים ומוצאים. קיימים סוגים שונים של טיולים קבוצתיים בקראוונים לחו"ל וכדאי לבדוק, לעמוד על ההבדלים, להתרשם מן ההיצע, לבחון חסרונות ויתרונות ואז- לבחור! טיולים קבוצתיים בקראוונים לא בהכרח מגבילים את המשתתפים ומחייבים אותם להיצמד אל הקבוצה. תלוי באיזה טיול קבוצתי בחרתם: ישנם טיולים קבוצתיים המאפשרים לכל משפחה לבחור את מקומות הבילוי והביקור שלה בטיול על פי העדפותיה וישנם טיולים בהם המסלול ואתרי הבילוי והביקור קבועים ומוכתבים מראש עבור כל חברי הקבוצה המשתתפים בטיול להנאתכם.

kobiesh1

New member
עוד אופציות

אני רציתי לנסוע בקראוון אבל קצת פחדתי לבד אז שמעתי שיש בקבוצה וראיתי רק חברה אחת. שאלתי שם קצת פרטים לפני כמה זמן ולא היתי מספיק מבסוט. עכשו אני מבין שיש עוד אופציות אז איך מגיעים לעוד אופציות?

עוד אופציות לטיול קבוצתי

ראה שתי הודעות למעלה - נוהגים לטייל אני כבר דיברתי איתה. התרשמתי לטובה ואני שוקלת לצאת כבר בטיול הקרוב.

fafi10

New member
אין עוד אופציה אמיתית

הטיול הקבוצתי היחיד הוא של חברת ר..... קרוואנים שהם הם שפיתחו ובנו את הטיול מאפס והוא טיול משולם כל הסיפור של הגברת גלבוע זה נסיון לרכב על המוצר של ר...... קרוואנים ולהציג עצמה כמומחית לטיול קבוצות תחת מסווה של אתר ב..... קרוואנים שגם קשור לפורם זה ומעולם לא הוציא טיול קבוצתי חבל שאין יושר אישי לפחות אצל מטיילי הקרוואנים המקצועיים (כך הם מציגים עצמם לפחות)

fafi10

New member
אם כל אחד עושה מה שהוא רוצה זה לא קבוצה

זה סתם דרך להרוויח על גבם של הנוסעים מבלי לתת ערך מוסף באמת ולייקר שלא לצורך את הטיול

למעלה