טיול בתאילנד

bee905

New member
טיול בתאילנד

אני וחברתי יוצאים לתאילנד בתחלית יולי החלטנו כבר שאנחנו רוצים להיות במהלך החודש בתאילנד וויטנאם למשהו יש מושג איך לארג את הזמנים ? איפה כדאי להתחיל ? בבנקוק הזמנו מלון בשם סנצו´רי פארק משהו מכיר אותו ? האם עדיף להזמין מלון אחר ? תודה.......

aviron

New member
תאילנד תחילה...

לא-כל-כך נוטה להתערב בתכנוני טיול - זה פשוט יותר מידיי כללי , אבל: איך-שלא-יהיה במילא הטיסה לויאטנם הינה דרך בנגקוק - ואם אתן לא מצוידות בויזות לויאטנם - הרי שבמילא תצטרכו להתעכב בתאילנד (הוצאת ויזה הינה בת מספר ימי עבודה - שלא כוללים שבתות וימי א´) .אם כן סביר שתתחילו את טיולכם בתאילנד, בנגקוק ותסדירו מיידית באמצעות אחת ממשרדי-הנסיעות שבבנגקוק את ענין הטיסה (כרטיסים) וויזה. כמו-כן אתן צריכות להחליט לאן לטוס. לסייגון (דרום-ויאטנם) או להאנוי (צפון-ויאטנם). כמובן שקיימת האפשרות לטוס , נומר, להאנוי - ולחזור לבנגקוק מסייגון. מלון סנצ´ורי שבבנגקוק הינו מלון מצויין. חדש ומודרני - וגם גדול. חדרים ממוזגים היטב, בחדר מיני-בר, טלביזייה, טלפון. בתי קפה ומסעדות במלון. המלון נמצא באיזור פרטונם - 25 דקות הליכה משוק פרטונם - שוק הטקסטיל המקורה הגדול ביותר באסיה. בסביבת המלון אין חנויות ומסעדות מערביות - אך אין בעייה להגיע לכל מקום במונית, טוק-טוק וכ"ד. מנמל-התעופה הבינלאומי של בנגקוק קחו מונית (TAXI ולא "לימוזין") - צאו החוצה מהטרמינל ותראו תחנת מוניות- הצטרפו לתור. אל תפנו ואל תענו להצעות והסדרי הסעה בתוך הטרמינל: זה יעלה לכם יותר יקר. כ"כ אל תשמעו לעצות חברים שייעצו לכם לעלות לקומה 3 ולתפוס מונית שמורידה נוסעים - זאת סתם טירחה וגם עלולים "לעבוד" עליכם - באופן שציינתי הנסיעה היא ע"פ מונה בתוספת של 50 באט דמי נמל-תעופה, כך שהנסיעה באופן הזה תעלה לכם כ- 200 באט לכל-היותר (כ-4.5 $). זמן נסיעה מהשדה למלון סנצ´ורי: כ- 30 דקות.

bee905

New member
עוד שאלה....

מה עושים עם הכסף ? האם בכל מקום יש כספות בדרום ? בצפון ? האם זה בטוח להסתובב איתו ברחובות ? הציעו לנו לקנות מהארץ תאי פאסס שזה 4 טיסות פנימיות בתוך תאילנד ב 200 דולר לאדם האם זה שווה ?

aviron

New member
../images/Emo107.gif שמור על הונך, דרכונך וכרטיסך

אין פשע אלים בתאילנד, אני מתכוון למקרי-שוד ושכאלו. אבל: כייסים יש, כמובן שבעיקר במקומות צפופי-אדם (הארמון-הגדול הינו אתר ש"מושך" כייסים).בחופים אין להשאיר ללא השגחה חפצי-ערך בחוף בעת שנכנסים הימה. כמו-כן" אין צורך להסתובב עם הדרכון. לכן: בכל מקום שיש כספת (במירב בתי-המלון, גסטהאוס וכ"ד: יש !)- כדאי מאד להשתמש בכספת. אין 100% בטיחות - אך הכספת יותר בטוחה מאשר על גופך כשאתה בחוף או במקומות צפופים. קנה גרב או חגורת-כסף לשם "הצנעה" של הכסף, הדרכון והכרטיסי-טיסה על גופך. ניתן להשיג בחנויות למטיילים.("המטייל" ועוד). כדאי מאד לצלם את הדף הראשון (זה עם התמונה) של הדרכון - דף זה יחסוך לך הרבה הרבה זמן באם דרכונך ייעלם מאיזו סיבה כלשהי. כ"כ - מאותה סיבה: כדאי לצלם את כרטיסי-הטיסה. שים-לב: כרטיסי-טיסה פנימיים של חברת "תאי" - דינם כדין כסף מזומן ! (כרטיסי-הטיסה ולא כרטיס העלייה למטוס). במידה ואובד/ים: צריך לשלם את כל הסכום ע"מ לקבל חדשים - ורק אחר"כ, בארץ, ותוך כדי ויתור על סכום כלשהו - "להתחשבן" עם החברה. לגביי תאי פאס: (ואני חשבתי שקוראים גם כאן לזה VUSA ...) באם אתה אכן צריך 4 טיסות - ותלוי גם איזה טיסות - המחיר כדאי מאד !. כתוב על-אילו טיסות אתה מתכנן, בעיקרון, ואני אענה לך באם כדאי.

bee905

New member
בעקרון ...

אנחנו מתכננים לרדת מבנקוק לדרום אחרי שבוע וחצי לצפון לכמה ימים ואח"כ לוייטנם לשבוע וחזרה לבנקוק , אמרו לי שהבעיה עם הכרטיסים האלו שהם מאוד קשיחים בתארכים

aviron

New member
אפשר לשנות, עובדה !!

את תאריכי ה"תאי-פס" אפשר לשנות, בודאות ! (התקשרתי לפני דקה לחברת "תאי" ושאלתי אותם !). לכן: זה משתלם ! אני חושש מאד שאת המידע על אי-יכולת שינוי תאריך קבלת מ"איסתא" שיש להם הרבה הרבה שטיות במידע שהם נותנים ללקוחותיהם. (צדקתי?). בתוכנית שציינת : לך על תאי פס.. אך לפני כן כמה עובדות (מידע) - ואולי ע"פ זה תתכנן: 1. אם הכוונה שלך "לרדת" לקו סמוי/קו פאנגן: הטיסות של "תאי" הן עד לסוראתני. משם במעבורת לאיים. - אם ברצונך לטוס ישירות לאי סמוי : רק חברת "בנגקוק אייר" נוחתת באי עצמו - והם יותר יקרים - וגם לא שייכים לסידור ה"תאי פס". 2. אם ברצונך "לרדת" לקו פוקט/קו פיפי/איזור קראבי: יש טיסה יומית אחת ישירה, ב- 11:20, מצ´יאנגמאי לפוקט. (כשעתיים). לכן, אולי, כדאי אחרי בנגקוק לטוס לצ´יאנגראי (משולש-הזהב, מייקונג, מייקוק, שבטים)אחר כך מצ´יאנג מאי לטוס ישירות לפוקט. 3. את ה"תאי פס" תשריין רק לטיסות של ה- 1 שעה ומעלה. ז"א: יש אפשרות, למשל, לטוס מצ´יאנגראי לצ´יאנגמאי. זוהי טיסה זולה (כ-30 דולר) בת 20 דקות, לכן לא כדאי להכליל אותה בפס. כנ"ל גם לגביי טיסה מצ´.מאי למה-הונג-סון (איזור נהר הפאי ושבט הפאדונג - ארוכות הצואר וארוכות האוזניים :- כן, כן. יש דבר כזה ארוכות-האוזניים !) וחזרה לצ´.מאי. ו

bee905

New member
אתה צודק

זה באמת באיסתא אבל למה להם לתת לי מידע כזה ? הם לא רוצים למכור?

aviron

New member
לא. כי איסתא ומעלליה ידועה לשימצה

קרא בדף הזה על איסתא ומעלליה.

bee905

New member
אני חייב לציין

בניגוד ללא מעט סיפורים ששמעתי שאיסתא טיפלו ומטפלים בי מצויין!!!! יומיים לפני הטיסה שהייתה אמורה להיות לי בינואר חברתי נכנסה לניתוח והם לא חייבו אותי כלל בדמי ביטול והעבירו לי את הכרטיס לקיץ , כלל לא נתקלתי בבעיה שם אגב בהודעה שלך לא רואים שום קישור . שלח שוב

למעלה